Fara Categorie

HOPA/Generalul BETONIST ONTANU- bun de Judecat si BAGAT la BULAU­čśÄ

watermark (1)Magistra╚Ťii de la Curtea de Apel Bucure╚Öti au decis, joi, s─â repun─â pe rolul instan╚Ťei dosarul ├«n care fostul primar al sectorului 2 Neculai On╚Ťanu este acuzat de luare de mit─â.

CAB ar fi trebuit s─â anun╚Ťe joi sentin╚Ťa ├«n acest dosar, ├«ns─â judec─âtorii au hot─âr├ót s─â repun─â cauza pe rol, ├«n vederea punerii ├«n discu╚Ťie a ├«ncadr─ârii juridice referitoare la infrac╚Ťiunea de luare de mit─â.

├Än consecin╚Ť─â, instan╚Ťa a stabilit termen al procesului pentru vineri, 30 iunie.

Neculai On╚Ťanu a fost trimis ├«n judecat─â ├«n iunie 2016 de DNA sub acuza╚Ťia c─â, ├«n perioada 2006 ÔÇö 2007, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la un beneficiar al unor drepturi litigioase (Cristi Borcea, denun╚Ť─âtor ├«n cauz─â), pentru ca ├«n schimb s─â faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2.

├Än dosar au mai fost deferi╚Ťi justi╚Ťiei Toma ╚śutru, la data faptelor secretar al Consiliului local al Sectorului 2, Loredana Radu ╚Öi Aurel Radu.

Neculai On╚Ťanu este acuzat c─â a pretins ╚Öi primit, ├«n mod indirect, o suprafa╚Ť─â de 1.500 mp cu o valoare de pia╚Ť─â estimat─â la 1.441.495 euro (pe strada Barbu V─âc─ârescu din sectorul 2 ÔÇö o zon─â reziden╚Ťial─â) ╚Öi care a fost transferat─â de Cristian Borcea, ├«n mod gratuit, prin intermediul unor contracte de v├ónzare-cump─ârare fictive, c─âtre dou─â persoane interpuse, indicate de fostul primar. Cele dou─â persoane sunt Loredana Radu ╚Öi Aurel Radu.

Terenul primit de avocata Loredana Radu ca mit─â pentru Neculai On╚Ťanu ar fi fost rev├óndut apoi fostului vicepremier Gabriel Oprea. Dup─â v├ónzarea terenului c─âtre Gabriel Oprea, Loredana Radu a ob╚Ťinut de la Prim─âria Sectorului 2 o autoriza╚Ťie de construc╚Ťie pentru un imobil cu 10 etaje, care ulterior a ╚Öi fost ridicat.