Politica

HOPA/ A inceput COTAIALA Acoperitilor din presa Basista/No amu’, cati or fi, stie ANACONDA/Revenim!

Atenție! Dezvăluiri uimitoare ale lui Grigore Cartianu despre Dan Andronic

Jurnalistul Grigore Cartianu, fost colaborator la Evenimentul Zilei, în prezent editorialist România Liberă a lansat o serie de acuzații fără precedent la adresa lui Dan Andronic, actualul patron al Evz. Acesta a făcut practic o radiografie a evoluție celui care este în prezent în prim plan doatorită unei serii de dezvăluiri care a șocat întreaga Românie.

„Câteva informații care nu definesc un ziarist, ci un mercenar, om de bază al Mafiei transpartinice.

1. Nașul de cununie al lui Dan Andronic este Dan Ioan Popescu (rechin PSD).

2. Nașul de botez al copilului lui Andronic este Miki Șpagă (șpăgar PSD).

Vezi și Dragnea a făcut un anunț uimitor! Căror angajați NU le va mai fi impozitat salariul

3. Nunta lui Andronic a avut loc la Monte Carlo. Printre cei prezenți: Adrian Năstase, C. A. C. P. Tăriceanu, Dan Ioan Popescu, Miki Șpagă, Dumitru Nicolae-Niro. Toți cu dosare penale.

4. Andronic a fost, pe rând, consultant politic al lui Năstase, Tăriceanu și Băsescu. De fiecare dată, li s-a alăturat când aceștia se aflau la putere.

5. Singura carte scrisă de Andronic este „100% anti-Băsescu”. Acum este 100% pro-Băsescu. Dar și Băsescu, cel 100% pro-Justiție, a devenit 100% anti-Justiție.

6. Andronic are un vechi parteneriat media cu RTV (penalul Ghiță) și este promovat intens, în ultima vreme, de Antena 3 (pușcăriașul Voiculescu).

7. Andronic este judecat, pentru acuzații grave, în câteva dosare penale, zice acoperitul basist Cartianu

sabin orcan
Scandalul acoperiților din presă atinge un nou nivel. După ce patronul EvZ a acuzat mai mulţi jurnalişti că ar fi colaboratori sau chiar ofiţeri ai serviciilor de informaţii, Andronic a fost acuzat la rândul său că ar fi “acoperit” al SIE. Informaţia este publicată de jurnalistul Mircea Marian, până anul trecut angajat al EvZ, într-un articol din “România liberă“.Astfel, Dan Andronic lansează o provocare pentru Sabin Orcan, director editorial la ziarul România Liberă: „Sabin Orcan, ca să nu te mai zbați aiurea, îți propun să facem un test la poligraf. Dăm rezultatele în public. Eu să spun dacă am fost ofițer acoperit sau ce vrei tu…Tu să spui dacă ai avut vreun amestec în acțiunea anti-DNA de la Londra.”, scrie Andronic, pe Facebook.BUBUITURĂ puternică în cel mai mare mall din Manchester. Oamenii fug PANICAŢI – VIDEO„Onorabilul domn Sabin Orcan de la România Liberă, suferă că nu este băgat în seamă. Așa că o fac..
Am răspuns ieri la stupiditatea aia cu ofițer acoperit SIE (sau SRI după cum inventau alții) spunând că poveștile astea le-a lansat CV Tudor acum 25 de ani, le-a perfecționat SR Stănescu acum 17 ani, preluate de foști securiști prin publicații și memorii.
Ca să fiu explicit: nu am fost ofițer acoperit al nici unui serviciu de informații, sau să am oricare altă relație contractuală.
Cred că nici nu puteam lucra cu doi prim-miniștri și un președinte de țară dacă acest lucru era adevărat!
Dar să revenim la onorabilul domn Orcan.
Într-o zi, acum câteva luni, mă sună precipitat și îmi cere să ne întâlnim.
Ne vedem într-o cafenea lângă Casa Presei și începe să-mi spună o poveste legată de un fost ofițer SRI care participase la un seminar la Londra dedicat abuzurilor DNA și care acum vroia să facă scandal că nu fusese plătit.
Îi promit că nu vom publica fără să verific în toate părțile, o avertizez pe Simona Ionescu și las povestea undeva în spate.
Știam de această Operațiune pentru că Sabin Orcan încercase să “recruteze” (fără succes) inclusiv un politician foarte important pentru a-l duce la evenimentul anti-DNA de la Londra. Se oferise să-i plătească toate cheltuielileRepet, era o conferință menită să-l apere pe patronul său, Alexander Adamescu.
Căruia îi promisese că se va face
luntre și punte…
În urmă cu câteva săptămâni, m-am întâlnit cu acel ex-ofițer SRI care mi-a povestit toată tărășenia. Cum l-a chemat Sabin Orcan la o cafenea, l-a pus în legătură cu un om de-al lui Adamescu, cum l-au amăgit că va primi marea și sarea, că-i vor plăti avocatul, plus un bonus substanțial.
Suma era măricică. Nu s-au ținut de cuvânt, sau cel puțin așa susține acesta.
Concluzia: Conferința anti-DNA de la Londra s-a ținut, Sabin Orcan a fost prezent, ca și ex-ofițerul.
Sabin Orcan, ca să nu te mai zbați aiurea, îți propun să facem un test la poligraf. Dăm rezultatele în public.
Eu să spun dacă am fost ofițer acoperit sau ce vrei tu…
Tu să spui dacă ai avut vreun amestec în acțiunea anti-DNA de la Londra.
După cum vezi eu nu adaug nimic despre întâlnirile tale cu Mihai Răzvan Ungureanu, directorul SIE. N-are rost, le-ai povestit de prea multe ori…”, scrie Andronic, pe Facebook

"dan andronic evz"Jurnalista Sorina Matei de la Digi24, Liviu Avram de la Adevărul și Dan Tăpălagă de la HotNews.ro sunt subiectul unui articol în care Dan Andornic, patronul Evenimentul Zilei, vorbește despre angajații din mass-media care ar colabora cu serviciile secrete.

Materialul reprezintă, de fapt, o trecere în revistă a unor zvonuri din piață și a unor informații publicate de presă de ani de zile, deși patronul EVZ spune că a vorbit cu „foști ofițeri de informații” înainte să scrie articolul. Este trecut in revistă și cazul lui Robert Turcescu, în prezent parlamentar PMP.

Andronic, judecat în Dosarul „Ferma Băneasa” și urmărit penal în dosarul finanțării campaniei lui Traian Băsescu din 2009, trece în revistă presupusele legături dintre patronii din industria media cu reprezentanții comunității de informații.

Mai mult, Andronic sugerează că jurnaliștii care au criticat decizia de desecretizarea a arhivei SIPA ar fi „prietenii generalului Dumbravă” de la SRI.

„Cum a fost nevoie în momente politice-cheie, dar și zilele astea, când a trebuit să devină cineva penibil (respectiv, Andreea Pora) și să ne explice că Raportul Chiuariu-Predoiu din 2008 privind spolierea arhivei SIPA a fost secretizat pentru că nu conținea date interesante…

Sau Liviu Avram să atace ideea desecretizării Raportului, iar Attila Biro, Ionel Stoica, Alex Costache, Ondine Gherghuț, Cristian Câmpeanu și alții să-l susțină.

De fiecare dată aceiași.

Prietenii Generalului Dumbravă, cum ar spune un om mai bine informat…

Mai aveți puțină răbdare!”, a scris Andronic.

Directorul SRIGeorge Maior (foto) a confirmat public o realitate stiuta de ani buni. Si anume, ca Serviciul Roman de Informatii are ofiteri acoperiti infiltrati in presa. Intr-un interviu acordat postului B1TV, duminica 25 ianuarie 2015, seful SRI a explicat ca pe un fapt obisnuit in statele democratice europene prezenta agentilor de informatii in redactiile ziarelor si televiziunilor, fara a preciza, concret, despre ce state democratice europene este vorba. In acelasi context, George Maior a afirmat ca Serviciul pe care il conduce de aproape 9 ani nu are agenti infiltrati in magistratura si in politica, intrucat Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor prevede o stare de incompatibilitate in aceste situatii: “Este… legea defineste clar, cea din 2004, acest aspect, legea magistratilor. Nu! Sunt incompatibilitati“.


Asadar, Serviciul Roman de Informatii pretinde ca nu are ofiteri acoperiti infiltrati acolo unde legea interzice si recunoaste ca pe un fapt normal prezenta agentilor sai acolo unde legea nu interzice, cum este cazul presei.

De altfel, George Maior nu ar fi singurul sef de serviciu de informatii care a recunoscut prezenta ofiterilor acoperiti in mass-media.Potrivit jurnalistilor de la Flux 24, intr-un raspuns adresat in iunie 2001 la solicitarea deputatului Damian Brudascu, seful SRI de la acea vreme, Radu Timofte – predecesorul lui Florian Coldea si George Maior – afirma ca redactiile din Romania sunt infiltrate de acoperiti.
Ulterior, in 2006, a venit si prima confirmare oficiala, din partea purtatorului de cuvant al SRI, Marius Bercaru, a faptului ca in presa activeaza ofiteri sub acoperire. Este vorba despre un raspuns pe care SRI l-a adresat Comisiei parlamentare de control al activitatii SRI, la cererea acesteia.

Prezentam dialogul pe tema agentilor acoperiti din presa, magistratura si politica:

Reporter: “Cum stati cu ofiterii acoperiti in presa?

George Maior: “Cum stau toate statele democratice europene…

Reporter: “Adica bine”.

George Maior: “Cum stau toate statele democratice europene. Ofiterul acoperit este o latura speciala, o arma speciala a oricarui serviciu de informatii. Sarcina lui este ca, folosind aceasta situatie, aceasta calitate, sa aduca informatii de securitate nationala pentru stat. Si… cu asta, basta!

Reporter: “Ii vom afla vreodata?

George Maior: “Asta e ideea, ca nu. De aia e vorba de ofiteri acoperiti si de secrete de stat“.

Reporter: “In magistratura si in politica aveti?

George Maior: “Este… legea defineste clar, cea din 2004, acest aspect, legea magistratilor. Nu! Sunt incompatibilitati“.

Reporter: “In politica?

George Maior: “La fel. Este definita ca incompatibilitate operarea cu ofiteri acoperiti in institutii politice, precum Parlamentul