Anchete DNA

HOPA: Bogdan CHIREAC si STS au TRAS un contract de 75 milioane lei !

 

  1. FB_IMG_1529662528811
  2. Document-BOMBĂ. Bogdan Chireac, ajuns mai nou un fel de portavoce a lui Dragnea, a devenit milionar în euro din afaceri cu statul paralel! Jegul dracului! Peste 75 de milioane de lei a încasat compania înființată de Bogdan Chireac. De la cine? De la statul paralel, cu care se luptă el la televizor! Adică de la STS! Să fie o legătură între lupta lui Chireac cu statul paralel și închiderea robinetului în 2016?

Voi ce credeți, oameni buni?

Firma se numește Centrul pentru Servicii de Radiocomunicații (CSR).

La începutul anilor 2000, potrivit datelor din Monitorul Oficial, societatea îi avea ca acționari pe Călin Radu și Bogdan Chirieac, fost redactor șef adjunct la Adevărul și fost editorialist la Gândul până în noiembrie 2007, în prezent analist politic la postul Romania TV și proprietar al publicației online DCNews.

El a demisionat de la Gândul după ce presa a relatat că CSR a câștigat numeroase contracte cu instituții ale statului, cum ar fi Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

În toamna anului 2006, Călin Radu a cedat acțiunile deținute la CSR, un pachet reprezentând 66% din capitalul social.

În august 2008, toate acțiunile au fost cesionate către Swiss Technlogy Financing AG Elveția, conform Monitorului Oficial.

FB_IMG_1529258309850

La finele lunii iulie 2013, Călin Radu a reintrat în acționariatul CSR prin preluarea tuturor acțiunilor societății de la Swiss Technlogy Financing.

Potrivit datelor www.e-licitatie.ro (SEAP), CSR a câștigat în ultimii 10 ani, pe lângă contractele cu STS, contracte cu Ministerul Apărării Naționale, ROMATSA, Compania Națională a Huilei, Complexul Energetic Oltenia, Ministerul Finanțelor Publice sau Compania Națională de Radiocomunicații Navale Radionav.

Ultimul contract câștigat de CSR cu STS, în sumă de 8,48 milioane de lei, fără TVA, a fost atribuit în decembrie 2016 prin negociere fără anunț de participare. Contractul prevede furnizarea de echipamente pentru dezvoltarea subsitemului TETRA-STS, conform SEAP.

Chirieac, portavocea lui Dragnea, duminică la RTV: „Doamna Carmen Dan are imunitate absolută”

Bogdan Chirieac, portavoce mediatica a lui Liviu Dragnea, sustine ca procurorii nu au nicio sansa sa o puna sub acuzare pe Carmen Dan in dosarul violentelor din 10 august intrucat aceasta are „imunitate absoluta”.

„In cazul doamnei Carmen Dan ma astept la o tentativa de inculpare sortita esecului fiindca domnia sa are imunitate absoluta fiind si parlamentar si ministru. Pentru inceperea acestei anchete de politie politica este nevoie de acordul Senatului, acord ce nu va fi dat. Mai departe este cumplit faptul ca militarii acestia care nu si-au facut decat datoria sunt tarati la Parchete. Este daca vreti aceasta capacitate de regenerare a statului subteran iesita din comun. Nu dispare in nici un fel, mai mult, vad ca metastaseaza pe organismul bolnav al societatii romanesti,” a declarat, duminica, Bogdan Chirieac la Romania TV