Politica

Hahalera/Kodrina Stefanescu o ia la BOT de la SRI­čśÄ

Codrin ╚śtef─ânescu este un mincinos notoriu. Prima minciun─â gogonat─â spus─â de hahalera de ╚śtef─ânescu a fost prin 2007 c├ónd ├«ntr-un interviu acordat ziarului Na╚Ťional, a declarat c─â la 11 ani, ├«n 1979 avea str├ón╚Öi sub pat 74.375 de lei: ÔÇ×At├ót str├ónsesem eu la 11 ani. Mi-am luat o mam─â de b─âtaie de nu m-am v─âzut, prima ╚Öi ultima, ce-i drept. Mi-a confiscat banii (tat─âl) cu care, ulterior, a aranjat casa ╚Öi ╚Öi-a cump─ârat un FiatÔÇŁ. Doar c─â pe vremea aia 74 de mii de lei se adunau, de angaja╚Ťii cu salarii mari, ├«ntr-o via╚Ť─â de om. ├Än plus, la ├«nceputul anilor 80, exista ÔÇ×Legea ilicituluiÔÇŁ care a b─âgat oameni ├«n pu╚Öc─ârie pentru sume cu mult mai mici a╚Öa c─â e neverosimil ca tat─â s─âu s─â-╚Öi fi luat Fiat ╚Öi s─â-╚Öi renoveze casa din bani r─âs─âri╚Ťi peste noapte.
Ieri, Codrin ╚śtef─ânescu a lansat o nou─â minciun─â: CExN al PSD a decis, la ultima ┼čedin┼ú─â, ca viitorul premier PSD, respectiv Viorica D─âncil─â, s─â nu mai solicite avize de la serviciile de informa┼úii ├«n ceea ce prive┼čte mini┼čtrii din Cabinet.

Adic─â ├«n creierul paralel al lui ╚śtef─ânescu, SRI avizeaz─â numirile politice. Ast─âzi SRI a anun╚Ťat c─â SRI nu a dat niciodat─â astfel de avize:

ÔÇ×A┼ča-zisa dezbatere despre ÔÇ×avizeleÔÇŁ SRI pentru noul Guvern este un non-subiect. Exist─â vreo lege care ne oblig─â s─â dam aviz pe o numire a unui ministru? Nu! Dar d─âm totu┼či vreun aviz? Nu! D─âm date dac─â ne solicit─â vreun beneficiar legal, iar acele date sunt exclusiv date pe care noi le putem culege potrivit legii! Deci, date privind securitatea na┼úional─â. Unde scrie asta ├«n lege?
Conform Legii 14/1992, de organizare ┼či functionare a SRI, la art.4: la cererea conduc─âtorului institu┼úiei publice, SRI verific─â ┼či ofer─â date cu privire la persoanele care urmeaz─â s─â ocupe o demnitate public─â. Dac─â nu ne solicit─â nimeni, noi inform─âm totu┼či pe cineva? Doar dac─â avem informa┼úii privind securitatea na┼úional─â. Cui trimitem? Beneficiarilor legali, ├«n func┼úie de responsabilitatile lor, ┼či parchetelor, dup─â caz. Unde scrie asta ├«n lege? SRI are obliga┼úia de a transmite beneficiarilor legali informa┼úii referitoare la amenint─âri la adresa securit─â┼úii na┼úionale (Legea 51/1991, art.3 corborat cu art.11)ÔÇŁ, sus┼úine purt─âtorul de cuv├ónd al SRI, Ovidiu Marincea.

Cum ├«l caracteriza Corneliu Vadim Tudor pe ╚śtef─ânescu? ÔÇ×Tr├óntorul cu figur─â ca de cear─â nu este altceva dec├ót un microcefal ╚Öi un escroc. Poz├ónd ├«n colec╚Ťionar de carte rar─â, el este, de fapt, un negustor de obiecte de art─â furate sau false. Una dintre obsesiile acestui prost cu ifose, care a ciugulit c├óteva informa╚Ťii de prin calendarele de perete ╚Öi se d─â cult la cap (de╚Öi e analfabet, la redac╚Ťia noastr─â fiind ni╚Öte articola╚Öe agramate de-ale lui) era s─â se bat─â pe burt─â cu toat─â lumea.ÔÇŁ scria Tribunul, fost ╚Öef de partid al acestuia