Politica

GUVERN:Tractoristul STANESCU si-a dat DEMISIA pentru VOLGUTA !

FB_IMG_1541070188438

Paul Stănescu a demisionat din Guvern

Vicepremierul Paul Stănescu a demisionat luni din Guvern, potrivit unei declarații remise G4Media.ro. Stănescu, care este și ministrul Dezvoltării, spune că ”sunt un om de onoare, responsabil și implicat, nu am urmărit niciun interes personal şi nu m-am agăţat niciodată de vreun scaun”.

Stănescu a fost presat de Liviu Dragnea și PSD să plece din guvern după ce între ce doi a izbucnit un conflict major. Comitetul Executiv al PSD a votat săptămâna trecută remanierea lui Stănescu, dar Iohannis a refuzat să semneze decretul. Și premierul Dăncilă i-a cerut vicepremierului Stănescu demisia, după cum a admis chiar astăzi.

Propunerea PSD pentru înlocuirea lui Stănescu este Lia Olguța Vasilescu.

Declarația integrală:

„În contextul evenimentelor din ultima vreme de pe scena politică, vă aduc la cunoştinţă că astăzi, 26 noiembrie, mi-am depus cererea de demisie din funcţia de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice. Aceasta a fost înregistrată la Secretariatul General al Guvernului cu nr. 16495/26.11.2018.
Am spus-o şi o repet: sunt un om de onoare, responsabil și implicat, nu am urmărit niciun interes personal şi nu m-am agăţat niciodată de vreun scaun! Referitor la mandatul meu de ministru, vreau să spun că l-am acceptat cu greu, la insistențele conducerii partidului, dar, atât timp cât am ocupat această funcție, am făcut tot ce mi-a stat în putinţă pentru a-mi exercita atribuţiile la minister cu responsabilitate şi implicare, în așa fel încât nimeni să nu aibă ce să-mi reproșeze!
Am fost în permanenţă orientat către obiective cu impact la nivelul populației, iar prioritatea mea, ca viceprim-ministru şi ministru al dezvoltării, a fost reprezentată de investiţiile în infrastructura de sănătate, educație, locuire, apă şi canalizare!
Cred, în continuare, că ţara are nevoie de unitate și de guvernare responsabilă, le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine şi m-au sprijinit, precum şi colegilor din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, alături de care am făcut o echipă extraordinară