Anchete DNA

Gigel Știrbu a depus sesizare la CNA cu privire la interviul lui Dacian Cioloș de la TVR

Președintele Comisiei de cultură de la Camera Deputaților, Gigel Știrbu, a depus două sesizări la CNA – una cu privire la interviul lui Dacian Cioloș de la TVR și alta în legătură cu emisiunile electorale de la postul Olt TV.

“În cursul zilei de luni am depus la CNA două sesizări. Prima sesizare solicită verificarea de către această instituție a modalității prin care conducerea SRTv a decis amânarea difuzării interviului acordat de prim-ministrul Dacian Cioloș postului TVR 1, pentru emisiunea ‘Viața Satului’. Cea de-a doua se referă la implicarea postului de televiziune Olt TV în campania electorală pentru alegerile parlamentare”, menționează Știrbu, într-un comunicat transmis marți AGERPRES.

Președintele Comisiei de cultură explică în prima sesizare că pe 27 noiembrie TVR trebuia să difuzeze, în cadrul emisiunii “Viața Satului”, un interviu înregistrat cu prim-ministrul Dacian Cioloș, acesta răspunzând unei invitații a postului public.

“Dacian Cioloș a dat interviul în calitate de prim-ministru și expert în agricultură, fost comisar european pentru Agricultură. Emisiunea a avut caracter informativ. Interviul a fost înregistrat miercuri, 23 noiembrie 2016, și urma să fie difuzat duminică, 27 noiembrie 2016 (ambele zile fiind în perioada campaniei electorale), însă, sâmbătă, cu o zi înainte de data apariției, Dacian Cioloș a fost informat că difuzarea va fi amânată. Având în vedere cele de mai sus, precum și comunicatul TVR, care nu a fost postat pe site-ul oficial al SRTv, dar a fost difuzat de alte instituții de presă, vă rog să investigați, să clarificați și să faceți publice următoarele aspecte: care sunt motivele pentru care interviul cu prim-ministrul a fost amânat, care a fost procedura prin care s-a decis amânarea difuzării acestui interviu, dacă motivația amânării este perioada campaniei electorale, de ce a fost solicitat Dacian Cioloș să înregistreze interviul miercuri, 23 noiembrie 2016, având în vedere că deja începuse campania electorală”, se arată în sesizare.

Știrbu vrea ca CNA să investigheze, de asemenea, care sunt aspectele sau mesajele transmise de către premier publicului, în interviu, care au determinat TVR să îl considere o comunicare electorală.