Politica

G4Media:Presedintele a INCEPUT sa dea la PESTE-n PSDragnea si-a PRINS-O pe CATY Pestoaica/Nu e bine, dle Chestor !

 

 

FB_IMG_1542382259416

Treceți lașitățile în dreptul președintelui Iohannis, nemerniciile la ceilalți. Ultima lașitate: numirea Ecaterinei Andronescu, groparul învățământului românesc și campioana călcatului pe cadavre pentru a ajunge din nou ministru. Profesorul de fizică, președintele ”României educate”, marele proiect pe care nimeni nu l-a văzut încă de la câștigarea mandatului, a semnat vineri decretul de numire pe tăcute, așa cum a înghițit toate celelalte orori comise de PSD. Fără să scoată un sunet.

FB_IMG_1542382369632

Nu știu dacă înțelegeți exact grozăvia momentului. Educația este marele proiect prezidențial. A nu schița nici un gest pentru a opri căderea educației în mâinile unui politician care a dovedit în trei rânduri cât de rău poate face reprezintă un act de lașitate pură, de indiferență sau de frică. Nimic nu-l poate justifica. În educație, efectele răului comis acum se întind pe generații întregi. Cu figura ei de bunicuță sfioasă, Andronescu a ucis cu fiecare mandat viitorul școlii românești iar azi vine să arunce ultimele lopeți de pământ.

Însuși președintele Klaus Iohannis a părut să aibă o tresărire de conștiință acum trei zile când a sugerat opiniei publice că o va respinge. ”Dacă bine am reținut, doamna Andronescu va fi propusă pentru învățământ. Ei, vă spun, aici o să dureze un pic mai mult sau s-ar putea chiar un pic mult mai mult”, a declarat șeful statului pe, ghinion, 13 noiembrie. Azi am aflat că ”un pic mult mai mult” durează doar trei zile, asta și pentru că înainte să deschidă gura președintele n-a aflat că interimatul nu poate dura 45 de zile fără a putea fi prelungit.

Nimic nu-l împiedica însă pe șeful statului să o respingă pe Andronescu acum una, două sau acum trei zile când PSD a anunțat propunerea și să ceară altă nominalizare. Unii vor spune că risca să primească o propunere și mai rea. Greu de imaginat ce înseamnă, totuși, ceva mai rău decât Andronescu la Educație. Nu cred că s-a inventat încă o calamitate mai eficientă. Așa că revine întrebarea: de ce? Dacă nu din lașitate, mai rămân două posibile explicații: din comoditate sau de frică, de groaza lui Dragnea. L-au paralizat după șirul de atacuri și amenințări cu plângeri penale?

Cam atât despre lașități. Spectacolul nemerniciei însă este cu adevărat unic. Andronescu, mimoza prefăcută, de o aparentă inocență politică, ștergea pe jos în ziua de 14 august cu guvernul și cu Dragnea. Pe data de 13 noiembrie, adică după numai trei luni, accepta să intre într-un guvern despre care tocmai a spus că ”nu o reprezintă” propusă chiar de Liviu Dragnea. Lui i-a solicitat în celebra scrisoare deschisă către pesediști ”să facă un pas în spate, să se retragă din fruntea partidului”. Vă puteți imagina ceva mai josnic, o nemernicie mai mare, o nevertebrată politic mai dezgustătoare decât Andronescu?

Tabloul decăderii conține însă detalii care merită psihanalizate. Anunțul că Dragnea a propus-o pe Andronescu la Educație l-a făcut Firea, cea care a susținut-o în trecut pentru același post de ministru, dar a fost refuzată de același cinic lider PSD. Acum, după ce Firea a intrat în conflict cu liderul suprem, Andronescu a devenit foarte nimerită pentru Educație, iar primarul general constată că trădarea merge chiar mai departe. Dragnea și-ar dori să o pună pe Andronescu în locul ei, la șefia PSD București.

Și să nu vă mirați dacă, într-o bună zi, Ecaterina Andronescu va întoarce din nou armele împotriva lui Liviu Dragnea, în caz că primește toate asigurările că va ajunge într-o bună zi prim-ministru. Doar a trecut Oceanul pentru a se pune la dispoziție, pentru a-și face puțin lobby la Departamentul de Stat și pentru a le transmite americanilor că, dacă vreodată vor căuta un premier serios, de bază, se sacrifică.

PS: Așa cum au remarcat mai mulți cititori, Klaus Iohannis și-a făcut un frumos cadou de 16 noiembrie, ziua în care a câștigat în urmă cu patru ani turul doi al alegerilor prezidențiale în fața lui Victor Ponta

 

Președintele Klaus Iohannis “a dovedit că nu are determinarea de a susține reforma decât în cuvinte, nu în decizii”. “Așa a făcut și la numirea lui Dăncilă. Putem invoca o întreagă istorie în care în cuvinte susține o reformă, în decizii susține o contrareformă”, a declarat pentru Edupedu.ro fostul ministru al Educației, Mircea Miclea.

În ceea ce o privește pe Ecaterina Andronescu, “doar a mimat o disidență față de Dragnea, probabil ca să își negocieze mai bine propriile interese”, a acuzat Miclea, făcând referire la scrisoarea deschisă de acum 3 luni prin care Andronescu îi cerea lui Dragnea să demisioneze de la șefia PSD.

Disidența a fost una de paie, formală, evident cu motivul de a-și renegocia poziția în partid. Nu a fost nici un fel de disidență reală. Și probabil la fel este și disidența altora din PSD, care fac astfel de disidențe de paie și în cazul lor e vorba de aceeași negociere. Facem pe disidenții ca să ne negociem mai multe drepturi”, a susținut Mircea Miclea, fostul președinte al Comisiei prezidențiale pe educație care a generat legea educației nr. 1/2011.

Declarațiile integrale ale lui Mircea Miclea, pentru Edupedu.ro, după ce Klaus Iohannis a semnat decretul pentru Ecaterinei Andronescu în funcția de ministru al educației:

Dacă ne uităm la trecutul doamnei Andronescu, constatăm că de fiecare dată s-a opus cu îndârjire oricărei inițiative de reformă a educației. Așa că sunt sigur că va face același lucru și de acum înainte. Prin urmare, nu va promova reforma în sistem, ci inerția.

În toate mandatele acestea, practic a stimulat mai degrabă non-calitatea sau nu a făcut nimic împotriva non-calității. Cred că principalul lucru pe care îl va face va fi pasivismul și apoi va promova măsuri care să fie în interesul ei și al celor care sunt de același fel cu ea.

Vă reamintesc primele măsuri pe care le-a promovat după legea 1/2011renunțarea la vârsta de pensionare și la incompatibilitatea dintre funcția politică și rector. Adică exact lucrurile care erau în interesul ei personal au fost primele măsuri pe care le-a promovat data trecută. Aceste lucruri mă fac să cred că va face la fel și de acum încolo

Iar în ceea ce îl privește pe domnul președinte, din păcate încă o dată a dovedit că nu are determinarea de a susține reforma decât în cuvinte, nu în decizii. E trist că e așa, dar asta este.

Face ceea ce a făcut mereu: susține reforma în cuvinte, nu în decizii. A spus niște cuvinte, iar când a fost să ia o decizie, a luat-o pe inversAșa a făcut și la numirea lui Dăncilă. Putem invoca o întreagă istorie în care în cuvinte susține o reformă, în decizii susține o contrareformă.

Din nou ce mi s-a parut ciudat la doamna Andronescu a fost că doar a mimat o disidență față de Dragnea, probabil ca să își negocieze mai bine propriile interese. Disidența a fost una de paie, formală, evident cu motivul de a-și renegocia poziția în partid. Nu a fost nici un fel de disidență reală. Și probabil la fel este și disidența altora din PSD, care fac astfel de disidențe de paie și în cazul lor e vorba de aceeași negociere. Facem pe disidenții ca să ne negociem mai multe drepturi