Condamnari

G4Media-MAFIE: DEMENTUL a trecut la EXECUTARI ca in Filmele cu MAFIOTI/Urmeaza Puscaria cu Lamaie !

FB_IMG_1541443166501

În filmele cu mafioți, trădătorii mor în chinuri la ordinul șefului ca să-și bage toți ceilalți mințile în cap. Scena execuției capătă un spor de dramatism când capo di tutti capi varsă o lacrimă pe umărul fratelui rătăcit în timp ce-i înfige cuțitul în spate sau îl strânge în brațe înainte de a-l împușca în burtă.

FB_IMG_1541447939915

În PSD s-a întâmplat aproape la fel, luni, în Comitetul Execuțiilor, cum au început să numească ziariștii ședințele în care au loc decapitări sumare de lideri care se distrau până mai ieri cu boss la masa plină a puterii. Doi dintre puciști, Marian Neacșu și Adrian Țuțuianu, au fost excluși din partid fără prea multe scrupule și regrete, cu scopul de a descuraja orice acțiune de contestare a marelui lider.

A fost o execuție exemplară, grăbită de amenințările opoziției cu o nouă încercare de a răsturna Guvernul Dăncilă până la sfârșitul lunii noiembrie printr-o moțiune de cenzură, de majoritatea tot mai șubredă din Parlament, de vociferările unor lideri din teritoriu și de scenariul detronării lui Dragnea de la șefia Camerei Deputaților.

Pe liderul PSD nu-l mai interesează viitorul partidului, imaginea de satrapie orientală instalată în Kiseleff, nici acuzația că se comportă ca un dictator și securist sadea, urmărindu-și rivalii din partid pas cu pas și înregistrându-le fiecare întâlnire, ci acționează în forță pentru a-și prezerva controlul asupra partidului și guvernului. Dacă le pierde, Dragnea știe că toți îl vor arunca peste bord în secunda doi, chiar și cei care astăzi îi execută ordinele orbește.

Acțiunea în forță a dat pentru moment rezultate, puciștii n-au mai avut curajul unei noi confruntări în Comitetul Execuțiilor. Numai Gabriela Firea i-a amintit lui Dragnea de la mare distanță un proverb chinezesc, foarte potrivit cu peisajul tot mai sângeros din partid: Răzbunătorul trebuie să sape mereu două gropi.

Aceasta este soarta implacabilă a oricărui asasin politic: cu cât face mai multe victime, cu atât riscul de a fi scos din circuit crește exponențial. Liderul PSD și-a făcut atât de mulți inamici în interiorul și în afara partidului, încât va fi destul de dificil să se lupte cu toți și să câștige mereu