Anchete DNA

Video Franta lui MACRON/Lege: Niciun POLITICIAN cu Cazier Judiciar nu mai poate fi Ales/In Romanica ne Conduc PENALII si tot astia vor sa ancheteze Magistratii­čśÄ

 

FB_IMG_1505590473193La noi, unul cu cazier face pe jup├ónul Rom├óniei. Niciun politician cu cazier judiciar nu mai poate fi ales in Fran╚Ťa de acum ├«nainte, iar parlamentarilor le este strict interzis sa isi angajeze membrii familiei. Sunt doar doua dintre prevederile celor mai noi si mai importante legi de asanare a vietii publice in Franta, promulgarea lor de catre presedintele Emmanuel Macron fiind transformata intr-un adevarat eveniment mediatic.

FB_IMG_1504551090612

“Aceste doua legi reprezinta angajamente importante pe care le-am facut in campania electorala si constituie o adevarata reforma in viata politica (…)┬áImposibilitatea ca un parlamentar sa ii angajeze pe membrii familiei sale este acum promulgata, imposibilitatea de a fi ales daca ai un cazier judiciar B2 este azi promulgata, imposibilitatea de a nu da socoteala pentru indemnizatiile primite┬áeste astazi promulgata”,┬áa subliniat Macron in cadrul ceremoniei de vineri, la care au mai participat ministrul Justitiei, Nicole Belloubet, si Christophe Castaner, secretarul de stat insarcinat cu relatia cu Parlamentul si purtatorul de cuvant al Guvernului, scrie Le Monde.

received_1486551681403318

Noile legi mai interzic, printre altele, cumulul de mandate, dar si posibilitatea ca un parlamentar sa fie platit de societati de lobby.

FB_IMG_1500150293059

Ceremonia de promulgare a celor doua legi a fost cu totul speciala si neobisnuita, fiind transmisa in direct de televiziuni, asa cum se intampla de obicei in Statele Unite, nu in Franta.

Presedintele Macron a tinut sa sublinieze astfel importanta momentului pentru viata politica si publica a tarii sale.

“Este un progres important, dar asta nu e tot. Mai sunt multe de facut, practici de schimbat, pentru ca doar un text nu este de ajuns”, a tinut sa sublinieze Emmanuel Macron