Anchete DNA

Fostul amant al ALINUTEI-Bogdan Olteanu-bun de JUDECAT la ICCJ

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au respins luni toate cererile si exceptiile invocate de fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu si au dispus inceperea judecarii pe fond in dosarul in care acesta este acuzat de trafic de influenta.

 

 Judecatorii au constatat ca rechizitoriul intocmit de DNA, precum si probele si actele de urmarire penala sunt legale, astfel incat procesul se poate judeca pe fond. Decizia nu este insa definitiva si poate fi contestata in trei zile de la comunicare.

Bogdan Olteanu a fost trimis in judecata de DNA in luna octombrie, fiind acuzat ca, in perioada iulie – noiembrie 2008, pe cand era presedinte al Camerei Deputatilor, a solicitat si primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu suma de un milion de euro si sprijin electoral in schimbul numirii lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Ulterior, ca urmare a diligentelor depuse de Olteanu, Mihaiu a fost numit, la data de 18 septembrie 2008, in functia de guvernator al Deltei Dunarii, sustin procurorii.

Potrivit acestora, suma de un milion de euro a fost transferata dintr-un cont din Cipru in contul din Bulgaria al unei societati inregistrate in SUA si apoi retrasa in numerar in trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vintu, banii i-au fost remisi lui Olteanu la biroul unde acesta isi desfasura activitatea, in sediul PNL.

De asemenea, procurorii arata ca, in toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmarind obtinerea unui mandat de deputat.

In acest context, din dispozitia lui Vintu, Olteanu a beneficiat de consultanta politica pentru campania electorala fara sa achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro.