Fara Categorie

Felipe, Dinulescu, Dragulin si Trupa lui ILIUTA-schimbata din luna in SULA/ Cum a lasat Felipe Spitalul Judetean Calarasi-Horror- Vezi Poze!

Ancheta DNA

Biblioteca: 14 milioane lei

Închidere gropi gunoi 4 orașe: 18 milioane lei

FELIPE
ANCHETE DNA

HORROR/Felipe Si Gașca Penelista: Serial-Jafu’ Public, Episod II-Blonda Nica/Afaceri Si „Dragoste” Ascunsa In Lucrari Si Achiziții !

Sursa

am primit la redacție următorul mesaj pe e-mail

il depunem la dosarul lui felipe nr 26/P/2017- instrumentat la dna

Precizari:

Doamna Nica a fost sunata de redactie si a declarat ca:

-Am avut pe cap Antifrauda si procese in instanta, dar le-am castigat pe toate

Am avut contracte de achizitii si lucrari cu C.J. Calarasi

Acum, nu mai am niciun contract, prefer sa plec la sapa in Spania

Va multumim!

Ca urmare a articolului publicat de dumneavoastra in seara zilei de 3.03.2017 in legatura cu firmele controlate de mai marii PNL Calarasi, va ajut cu alte informatii.
Aveti in continuare un prim episod.
Sa trecem asadar la cateva indicii:

– Fosta vicepresedinta a Organizatiei Judetene a femeilor liberale Calarasi.
– Prietena domnului Filipescu, „impartita” ulterior cu ginerele lui Dinulescu (cunoscut in targ drept un inrait al jocurilor de noroc, zis pe scurt DIBA), mai marele sef de la APIA Calarasi, Bogdan Dumitrascu.
– Abonata la banul public prin relatia cu domnul presedinte al CJ Calarasi, multstimabilului Raducu Filipescu.
– Doamna controla/controleaza mai multe firme. Le detailem : Gigi & CO s.r.l. , Avis s.r.l. , Primdal Trade s.r.l. , Baltrom Total s.r.l. , Casilia Bioel s.r.l. .
Din anul 2014 si firma Real Bialorex s.r.l.
Din anul 2016 detinatoarea magazinului LA DOI PASI Saby
Cum probabil v-ati dat seama este vorba despre doamna Silvia Nica care prin relatia ei atat politic, din interes si mare iubire cu domnul Filipescu, cum reusea ,frumoasa doamna sa ,,prinda” toata vanzarile din judetul Calarasi.
Astfel va trimit cateva din afacerile doamnei respective sub atenta supraveghere si pastorire a domnului Filipescu prin mana sa dreapta, sageata loiala, suflet PNL-ist domnul Vasilescu Sorin, director de investitii la CJ Calarasi, care in ultima vreme este in concediu, cu dureri de cap provocate de noua conducere a CJ-ului.
Doamna printre 2 cearceafuri si o paturica moale, la pieptul barbatului suprem, primea indicatii despre ce va urma sa vina. Practic doamna era un mic Nostradamus.
Astfel, lemnele in judetul Calarasi in toate institutiile de invatamant in primariile conduse de liberali ( si nu numai !!! ) erau livrate de stimabila. Cand zic lemne zic paduri intregi. Sa detailem :
Radovanu 15 t
Ulmeni 50 t
Fundeni 100 t
Nicolae Balcescu 30 t
Vasilati 70 t
Fundulea 20 t
Alexandru Odobescu 20 t
Ciocanesti 150 t
Ulmu 15 t
Lehliu 150 t
Dragalina 150 t
si lista poate continua….
In timpul mandatelor stimabilului, temutului si neinfricatului domn Filipescu, copiii in afara de caldura trebuiau sa si manance, spre exemplu mere proaspete, cornulet PNL-ist si laptic natural 100% muls direct de doamna NICA. Desi cam batraioara, doamna era/este plina de resurse nebanuite. Astfel doamna livra prin CJ Calarasi in toate scolile din judet aceste produse.
Va exemplificam numai o valoare a unui:

– contract pe MAR astfel:
ZONA I : 169.120 LEI
ZONA II: 137.763 LEI
ZONA III: 152.464 LEI

– contract pe LAPTE SI CORN 3.436.984,20 LEI

Grijulie din fire, doamna Silvia, aceasta maica Tereza a Calarasiului, impreuna cu jumatatea vietii sale din acea perioada s-a oferit sa le duca elevilor pupitre scolare de la clasa pregatitoare din Fundulea 69 buc, Nana 16 buc, Ulmu 4 buc, Plataresti 34 buc , Dor Marunt 31 buc, Dalga 16 buc, Budesti 54 buc, Jegalia 18 buc, toate aceste si multe altele, cum ar fi renovarea grupurilor sanitare, a salilor de curs ( ex. : Gradinita Rasa – 2 sali de curs, Dor Marunt – acoperis scoala wc gradinita, Stirbei – copertina, Liceul Agricol – restaurare).
In zilele urmatoare voi continua episoadele in care vor intra ca protagonisti femeile PNL-iste: Camelia Croitoru, Silviana Sestacovschi, Camelia Ghiveciu unite in cuget si simtiri. Va vom arata cum banii publici ajungeau la domnul FILIPESCU prin firmele doamnei NICA. Voi reveni cu dezvaluiri incendiare !

 

FB_IMG_1488700654181

Aproape fără cusur achizițiile publice efectuate de Primăria Călărași, pentru anul 2014, pentru produsele alimentare necesare funcționării cantinei de ajutor social și căminului de bătrâni Antim Ivireanu.

Producători și comercianți cu ridicata

Au fost achiziționate produse de la Caroli Group – producător (97.595,90 lei), Chinezul SRL – peste 30 de salariați (7.522,16 lei), Arom Exim – Nicolae Pianci, depozit en-gross și producător (74.294,43 lei), compania Danone – producător (17.037,03 lei), Teletext SRL – producător (20.065,33 lei), Izocon – producător (104.488,69 lei), Gimar Com – comerț cu ridicata (73.640,61 lei), Roband Comprod Oltenița – comerț cu ridicata (107.143,10 lei), Marchidan Impex, comerț cu amănuntul, circa 30 de salariați (212.566,03 lei). De la Arom Exim, au fost achiziționate următoarele produse: pâine pe vatră (0,75lei/buc) și ștrudel cu mere (0,75 lei/buc). Firma produce astfel de sortimente. De la grupul Caroli, și acesta producător direct, s-au achiziționat produse specifice, în speță mezeluri. Companiile Danone și Teletext SRL Slobozia nu au nici ele nevoie de prezentări. Sunt producătoare de produse lactate. Firma Izocon comercializează produse din carne de porc, din ferma proprie, la o calitate fără cusur.

Firme de pe locuri virane

Spre deosebire, Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași face achiziții, pe baza ofertelor depuse la secretariatul insituției, după cum precizează directoarea Doinița Nicolae. Astfel că aici sunt cumpărate produse agroalimentare de la firme care, într-adevăr, au sediul într-un loc viran sau sunt deținute de funcționari publici cu statut special, având ca obiect de activitate reparația de autovehicule. Firma Real Bialorex, cea care livrează asistaților sociali, din centrele de plasament, produse din carne, de tip mezeluri, pulpe de pui, ficăței, aripi, pui gril etc, este deținută, după cum precizam, de Dobre Alina Tatiana. Firma este înființată în 28.04.2014. Are sediul, într-adevăr, după cum recunoaște deținătoarea capitalului social, Dobre Alina Tatiana, pe strada București, nr. 40. Acolo e o clădire cu o singură cameră, unde funcționează un spațiu comercial. Dobre Alina Tatiana recunoaște că spațiul respectiv este închiriat unei societăți comerciale care are deschis acolo un magazin cu produse textile. Magazinul se numește Lia. Cei doi patroni de-aici afirmă că nu au auzit vreodată de firma Real Bialorex SRL, deși aceasta are sediul social declarat exact unde aceștia derulează afacerea cu produse textile. În spatele magazinului, este un loc viran. Dobrea Alina Tatiana spune că deține în proprietate locul viran respectiv.

De la Avis la Bialorex, spre DGASPC

Vă ramintim, firma Real Bialorex, înființată în 28.04.2014, deci pe mandatul de conducere al directoarei de la DGASPC Călărași, Nicolae Doinița, a ajuns să livreze, nimeni nu știe cum, numai pulpe de pui, pentru copiii abandonați, în valoare de peste 50.000 lei, în cursul anului trecut. Până să se înființeze această firmă și să reușească să livreze produse la DGASPC Călărași, acest gen de sortimente erau aduse de firma Avis SRL, administrată de vicepreședinta Organizației de femei a Partidului Național Liberal, de pe raza județului Călărași, Silvia Nica. Aceasta cumpăra, spre exemplu, cârnați tip Popular, de la firma Aldis, cu 8 lei kilogramul, ulterior vânzând acest produs, către centrele de plasament, cu 22 de lei kilogramul. Patroana de la firma Real Bialorex, înlocuitoarea firmei Avis SRL, pentru livrările de acest gen la DGASPC Călărași, recunoaște că aceasta este singura instituție publică, de pe raza județului Călărași, unde livrează produse. Nu a mai primit nici o altă comandă, de la vreo instituție publică din Călărași, să mai livreze astfel de mărfuri. Problema e că sediul social al firmei Real Bialorex SRL coincide cu sediul social al firmei Gigi&Co, prin care aceeași Silvia Nica, vicepreședintă PNL, livra mere, în școli, în baza unui contract încheiat cu Consiliul Județean Călărași, condus de liberalul Răducu Filipescu.

Silvia penetrează și la primărie

Dobre Alina Tatiana nu știe de ce sediul firmei Real Bialorex coincide cu sediul firmei Gigi&Co. Tot Silvia Nica, prin firma Avis SRL, spre exemplu, a livrat, în cursul anului 2012, la Spitalul Călărași, cartofi la un preț de 3 lei kilogramul. Prin Gigi&Co, Primăria Călărași a achiziționat, anul trecut, produse în valoare de 83.883,90 lei fără TVA. Luăm, la întâmplare, câteva exemple: mazăre boabe cutii 800 gr: preț Gigi&Co – 4,216 lei/buc; preț de catalog – 2,5 lei, TVA inclusă; carne presată tip Scandia conserve 300 grame, preț Gigi&Co – 4,526 lei, preț de catalog – 2,076 lei; cartofi noi 1,736 lei; preț producător SA Agrozootehnica Independeța – 0,62 lei/kilogram etc. După cum vedeți, produsele livrate de Silvia Nica, prin firma Gigi&Co, ajung la Primăria Călărași la un preț cel puțin dublu. Așa se întâmplă când produsele respective nu sunt luate de la cei care fac comerț cu ridicata, ci de la firme care au sedii sociale pe locuri virane sau în spații închiriate altor firme, din Călărași, în strada București, nr. 40

Copiii si bătrânii tratați ca niste SCLAVI

Spitale criminale, sistem criminal

copilabandonat1

 

 

Fiecare dintre noi a avut cel puțin o experiență neplăcută cu spitalele românești, care, unele, să fie vorba între noi, ar putea fi salvate doar prin dinamitare. Ar fi o soluție însă, nu e cine să construiască altele în loc.

sectia-pediatrie-spitalul-judetean-calarasi-4

Totul începe și se termină de la corupția generalizată ce-și are rădăcinile în cele mai vechi timpuri și a fost moștenită, ”îmbunătățită”, adusă la perfecțiune în zilele noastre. Corupție criminală ce se manifestă în toate formele sale, începând de la personalul medical fabricat în adevărate uzine de produs diplome, la lăcomia celor de care depinde actul medical.

 

img2087jpg

În anii 90, imediat după revoluție, când naivii străini cărau aparatură medicală și medicamente într-o Românie care nu avea nici de unele, traseul aparaturii urma o direcție scurtă: de la camioanele străine ce descărcau marfa la intrarea principală, în curtea spitalului, după care urca în alte camioane, ale ”întreprinzătorilor”, viitori patroni de spitale private și furnizori de aparatură. Nu ajungeau la bolnavi mai mult de seringi și eventual 2-3 pachete de vată sau fașă sterilă.

img2088jpg

Aceleași spitale, ce trebuiau dezafectate demult, sunt și azi în aceeași stare: coșcovite, pline de gândaci, puțind a clor, fără săpun, fără prosoape de hârtie, fără hârtie igienică, consumabile care, în lipsa medicamentelor pe care trebuie să și le procure singuri pacienții sau aparținătorii, ar trebui să reprezinte minimul de civilizație și igienă într-o unitate medicală de stat, stat căruia îi contribuim cu toții prin asigurările de sănătate, angajați sau nu.

sectia-pediatrie-spitalul-judetean-calarasi-6

De aceea, în jurul oricărui spital au înflorit 3-4 farmacii și magazine alimentare, pentru că pe lângă medicamente, bolnavii au nevoie și de mâncare, nu doar de lăturile servite direct din găleți din plastic sau tablă, ca la porci, lături ce nu pot fi nici mâncate și nici considerate a avea vreun aport nutritiv unui bolnav a cărui imunitate trebuie menținută la un nivel la care să poată lupta cu boala.

sectia-pediatrie-spitalul-judetean-calarasi-3

Toaletele sunt și ele, sub orice critică: insalubre și fetide. Dușurile au mai mereu cădițele înfundate și ești nevoit să stai cu picioarele în 10 centimetri de zoaie venite pe scurgere în sus. Asta, dacă este apă. Rece, măcar.

În maternități, gravidele trebuie să-și păzească nou-născuții de gândaci. Zeci de rude și aparținători se perindă zilnic, fără niciun control, fără respectarea orelor de vizită, fără igienă corespnzătoare prin saloane, aducând și ei ce au pe acasă: în afara borcanelor cu mâncare, păduchi, boli de piele, viroze și mirosuri de transpirație. Mai vin și vânzători ambulanți cărora, tot așa, li se permite accesul fără nicio restricție. Îți oferă șosete, pijamale, halate, toate astea trecute poate prin sute de mâini, cumpărate din bazare înecate în praf, la marginea piețelor.

Curățenia în spitale se face tot cu mătura și mopul înmuiat în apă caldă, fără strop de dezinfectant sau detergent, de aceleași infirmiere care-ți curăță vasul de toaletă, îți schimbă plosca sau scutecul, și-ți manipulează mâncarea.

În spitalele de psihiatrie e iadul pe pământ, acolo, pe lângă că trăiești într-un mediu ostil psihologic, faptul că bolnavii cu mințile deranjate nu pot face reclamații în privința mâncării sau a condițiilor igienico sanitare inexistente, pentru că, nu-i așa, sunt nebuni și nu știu ce vorbesc, până și medicația este prescrisă doar pentru a-i ține în stare vegetativă, indiferent de diagnostic. Asta, dacă cineva se obosește să pună un diagnotic apropiat de realitate, pentru că acolo sunt închiși de-a valma bătrâni cu demență senilă care în mod normal ar trebui să fie trimiși în azile, schizofrenici periculoși, depresivi și pensionari ai caselor de copii care nu au unde să locuiască. Toți, absolut toți sunt îndopați seara cu Seroquel, ca să doarmă. Și ei, dar și personalul responsabil de ei.

În spitalele de copii, pe secțiile de oncologie, ai vrea să mori tu, om sănătos. La fel și în cele de pneumologie. Ai zice că ai intrat pe poarta infernului și, chiar așa și este. Nimic din ceea ce vezi acolo nu are nicio legătură cu progresul sau cu secolul 21. Cea mai mare mirare a mea este că nu avem și leprozerii sau colonii pentru ciumați.

Singurul indiciu de civilizație și progres este faptul că medicii și asistentele sunt politicoși: te salută, îți vorbesc în diminutive: dați mânuța să vă pun o branulă, nu asta, cealaltă unde aveți vinișoare, întoarceți fundulețul să vă fac o penicilinuță etc… Mai mult de atât, oicum nu-ți pot face, iar vorbitul în diminutive își are și el rostul lui, odată cu fâțâitul halatului cu buzunarul înspre mâna în care ții portofelul. Nu toți, aproape toți. Românilor le place să dea, pentru că le place să și primească. Dând, se simt importanți și băgați în seamă, primind, se simt recompensați chiar și pentru un diminutiv pe care ar fi putut să nu-l folosească și să-ți fi spus: întoarce domnule, curul odată, că n-am timp toată ziua să stau după tine!

Am folosit poate, o introducere prea lungă, pentru că voiam de fapt, să vorbesc despre corupția endemică din sistemul de sănătate. De manageri proști sau de rea credință, care, au spitale private și absolut tot ceea ce e prevăzut în bugetul unității de stat, ia drumul spitalelor lor: de la hârtia igienică, săpunul, dezinfectanții, la fașele sterile, medicamentele, analgezicele și chiar aparatura medicală. De ce managerii spitalelor sunt medici și nu economiști veniți din afara sistemului, care să aibă o minimă pregătire în gestionarea resurselor? De aia!

Să nu ne mirăm deci, că suntem diagnosticați greșit, că ieșim din spital cu infecții intraspitalicești, cu încă 2-3 boli aduse de aparținători și de mizerie, cu sistemul imunitar slăbit din cauza condițiilor igienice mai mult decat precare și a hranei absolut necorespunzătoare. Să nu ne mirăm că bucătăriile proprii ale spitalelor au fost desființate, inlocuite fiind cu firme de catering ale atârnătorilor la bugetul de stat, formați din neamuri sau ”parteneri de afaceri” ai managerilor. Să nu ne mirăm că la anumite bucătării încă existente la spitale se agajează firme de pază cu scopul de a împiedica personalul să fure, ca apoi să sfârșească prin a fura împreună mâncarea bolnavilor. Să nu ne mirăm că mai există orfelinate în care copiii sunt bătuți, abuzați sexual și flămânziți și ajung pe străzi la 18 ani, ratați și asexuați.

Să nu ne mirăm că România devine pe zi ce trece o țară a lumii a 3-a, bolnavă de un cancer ce crește, evoluează și riscă să ne cuprindă pe toți: corupția. Corupția e o crimă și, după cum constatăm, nu este pedepsită. Totul se învârte într-un cerc vicios, exact ca în politică. Aceleași personaje se perindă în politică, aceleași personaje își fac veacul în Sănătate pentru că toate aceste ”obiceiuri” să poată fi păstrate, ca statul să poată fi în continuare jefuit până la ultima resursă. Spitalele românești de stat, sunt adevărate gropi de gunoi, generatoare de boli și infecții. Și-au pierdut demult rolul de salvatoare de vieți și locuri de alinare a suferinței. Puținele cadre medicale care luptă cu sistemul vor fi și ele înfrânte în cele din urmă și vor sfârși prin a emigra în țări în care să nu le fie rușine de nobila profesie aleasă.

Și nu în ultimul rând… Să folosești dezinfectanți diluați înt-un spital în care se operează, se îngrijesc arși sau nou născuți, e poate, una dintre cele mai mari crime posibile, crimă cu premeditate. Statul, sistemul sanitar a devenit un criminal în serie, un dușman al propriului popor care-l hrănește și-l îngrașă. Și nimeni, absolut nimeni, nu pățește nimic. Lucrurile merg înainte, cu ușoare zvâcniri din partea presei sau ale rețelelor de socializare. Și să mă iertați că o spun, suntem cu toții vinovați pentru faptul că perpetuăm cu bună știință această stare criminală de lucruri, de 26 de ani… dând și primind, închizând ochii și tăcând pentru că ne e teamă că dacă deschidem gura, nici măcar lăturile, diminutivele și glucoza nu le mai primim în spitale.