Politica

Fabulos/TROMPETA se ia-n gura cu Ponta!

Cum a ajuns Gabriela Vrânceanu Firea o ofensă la adresa femeilor

Gabriela Vranceanu Firea

Gabriela Vrânceanu Firea, văzută pe Facebook drept moștenitoarea de drept a Joke-rului

Rar îmi este dat să simt cum mi se strânge pielea pe mine de jenă atunci când vorbește cineva. Știți senzația aia când ți se face sufletul arc, stomacul ghem și gura pungă de rușinea cuiva?

Gabriela Vrânceanu Firea este o ofensă la adresa femeilor. Și, când zic femei, nu zic feminitate, frumusețe sau eleganță, că nici nu mi-a trecut prin cap să le asociez cu doamna Pandele, ci mă refer la acele calități esențiale unei femei politician care să o recomande pentru viața publică administrativă și anume: integritate, verticalitate, carismă, competență, profesionalism și caracter.

Avea bunică-mea un fel de cunoștință care mai apărea neinvitată pe la clubul lor de cafele și telenovele. Dincolo de faptul că vorbea în timpul filmelor, avea un tic verbal. De câte ori apărea un bărbat frumos pe ecran, zicea de trei ori la rând un Tatăl Nostru al ei personal “Mânca-i-aș io pulica lui de bărbat frumos!”.

Sunt convinsă că o astfel de închinăciune are și doamna Pandele ori de câte ori simte miros de bani “Hali-v-aș io Euroii de proști ce sunteți!”.

Recunosc, mi se pare fascinant tupeul Găbiței. Ea este o tipologie de femeie în politică și aduce foarte tare cu modelul Elena Ceaușescu. Este incredibil cum un om complet nepregătit, pe care nu îl legitimizează nimic într-o funcție administrativă importantă, care nu are niciun fel de experință politică iese în față și spune că vrea să devină Primar al Capitalei. Susținută, bineînțeles, de miezul corupției, PSD-ul.

Ce este și mai trist este că ea și altele asemeni ei sunt femeile care au reusit să se afirme: Cristiana Anghel, Maria Grapini, Elena Udrea, Elena Băsescu, Iacob Ritzi, toate unite sub același mix de 2 calități: NIMIC și mult tupeu. Aceste femei sunt dovada vie că oricine poate reuși în politică. Dacă ele au putut, d-apăi o femeie competentă? De asta, cotele de gen sunt doar o altă mizerie propusă de PNL, care nu are nimic de-a face cu feminismul, ci doar cu ipocrizia și interesele proprii. Cotele de gen sunt o jignire pentru orice femeie cu principii etice și o insultă la egalitarism. Femeile deștepte pot reuși și fără cotele de gen și nu ar accepta niciodată functii pe motivul că sunt femei. Dacă am promova competițiea, competitivitatea și capacitatea, poate mai multe femei decente ar fi interesate să ajungă în Parlament. Cotele de gen nu fac altceva decât să inmulțească Gabriele Firea în rândul parlamentarilor, nu corespund conceptului de egalitate și fac parte dintr-un concept sexist.

Feministele au luptat pentru eradicarea efectelor Patriarhatului, în niciun caz pentru înlocuirea lui cu prosteala superiorității “feministe”. Astăzi vorbim de competență și competitivitate, nu de cote depășite de timp. Femeile pot accede funcții înalte pe criterii de profesionalism, iar dacă cineva ar putea împiedica egalitatea de șanse, aceia nu sunt doar bărbații parlamentari, așa cum ar insinua un anumit tip de “feministe”, ci Cristianele Anghel, Doamnele Pandele și toate acele politicience care ne fac să ne fie rușine că suntem femei.

Tipologia Gabriela Vrânceanu Firea e din ce în ce mai prezentă în mediul politic și îndepărtează orice femeie decentă care flirtează cu domeniul: eu nu aș putea niciodată spune/ face ce face doamna Pandele. Dar această problemă nu va fi rezolvată de “feministele” din România, care promovează genul indiferent de gradul de competență, ci de o altă categorie din care mi-ar plăcea să fac parte și care sper să devină din ce în ce mai mare și mai puternică în România.

Umaniștii: să ridicăm Omul, nu genul