Politica

Etete Fleosc/PREMIERUL anunta ca nu EXISTA Proiectul privind Legile Justitiei­čśÄ

├Än ╚Öedin╚Ťa Comitetului Executiv al PSD de joi sear─â s-a discutat ╚Öi despre┬áLegile┬áJusti╚Ťiei. Dup─â ce a vorbit Liviu Dragnea, a luat cuv├óntul ╚Öi Mihai┬áTudose. Acesta a afirmat c─â i-a cerut lui Toader proiectul pentru a-l promova public, astfel ├«nc├ót colegii s─â nu-i mai repro╚Öeze c─â nu face acest lucru. De fa╚Ť─â cu to╚Ťi colegii din CEx, premierul a spus c─â ministrul nu i-a dat proiectul, spun├óndu-i c─â nu exist─â.

Totu╚Öi, ├«ntr-un interviu de luni sear─â, Mihai┬áTudose┬áa spus c─â mai bine aceste legi merg direct ├«n Parlament. ╚śi se pare c─â ideea este acceptat─â de colegii s─âi din coali╚Ťie, pentru c─â se discut─â serios ca Parlamentul s─â preia ini╚Ťiativa, f─âr─â a mai a╚Ötepta vreun proiect de la Guvern.

╚śi totul ├«n contextul ├«n care, pe 23 august, premierul a sus╚Ťinut ├«ntr-un alt interviu c─â i-a dat un ultimatum Ministrului┬áJusti╚Ťiei ca proiectul s─â fie prezentat Guvernului p├ón─â la 1 septembrie.
Concluzia lui Alecu Racoviceanu este c─â, strict institu╚Ťional, proiectul ├«nc─â nu exist─â ╚Öi atunci ├«ntrebarea e pe ce ╚Öi-au dat cu p─ârerea CSM-ul ╚Öi organiza╚Ťiile magistra╚Ťilor