Politica

DRAGNEA linge in SRI si Scuipa spre Cotroceni 😎

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a lansat o amenintare dura la adresa presedintelui Klaus Iohannis. El a declarat la Antena 3 ca va riposta „o data si bine”.

„Nu sunt semne ca regimul Iohannis e mai decent sau mai uman decat regimul Basescu. Eu am fost lovit in ambele regimuri. (…) Voi riposta o data si bine lui Iohannis”, a declarat Dragnea, duminica.

In aceeasi emisiune, el a lansat un suvoi de declaratii lingusitoare la adresa sefului SRI, Eduard Hallvig, caruia a tinut sa-i aduca aminte ca au „avut o relatie de prietenie foarte stransa”.

„Nu pot sa ascund ca am avut o relatie de prietenie foarte stransa cu Eduard Hellvig, am avut ani de zile in care eram in constructia acelui proiect frumos, proiect politic, USL, am avut zile, nopti, saptamani, luni, in care trebuia sa gestionam niste negocieri destul de dure, pana la nivel de comuna. Faceam liste comune si se discuta de liste comune inclusiv la nivel de comuna si erau patima indreptatita, dar si tensiuni foarte mari. Singurii care stateam cap-coada eram eu si domnul Hellvig. Domnul Antonescu si domnul Ponta nu prea stateau, sau stateau putin si se speriau. Intr-un asemenea proiect politic am avut nu numai stari de bine, am avut momente tensionate din diverse cauze si amandoi stateam umar la umar ca sa ducem proiectul mai departe. Asta a facut sa se lege o prietenie foarte buna. Dupa ce domnul Hellvig a devenit directorul SRI, sigur, nu pot sa spun ca ii sunt sau imi este dusman, dar avem o relatie institutionala, conducem doua institutii pe care le respectam si dupa ce nu o sa mai fim in aceste functii probabil ca relatia de prietenie va fi umpluta din nou de substanta cu mare drag si din partea mea si din partea lui”, a spus Dragnea duminica, la Antena 3.

Presedintele PSD a adaugat si ca SRI a avut in campania electorala o atitudine corecta si echilibrata.

„Din punctul meu de vedere, foarte important a fost ca SRI, nu stiu daca a avut influente sau nu, dar probabil ca telefoane si alte apropouri din partea unor fosti colegi de la PNL o fi avut domnul Hellvig, sa-i ajute in campanie, eu am simtit foarte clar ca in acest an electoral SRI, ca si celelalte institutii, a avut o atitudine corecta, echilibrata, echidistanta, de neimplicare, doar in limita atributiilor de serviciu pe care le-au avut. Sa stiti ca pentru noi a contat foarte mult. Faptul ca in 2016 am putut avea niste alegeri chiar libere, cu toate ca am auzit ca au fost niste incercari de intrare in soft a unora, sa vedem daca o sa vina pana la urma informatiile complete, toti am simtit ca am putut desfasura campanie fara sa simtim ca o parte din adversari sunt sustinuti. Printre alte institutii, SRI merita toata lauda ca nu s-a implicat. Sigur ca nu avea de ce sa se implice, dar in anii trecuti se tot vorbea despre asta”, a mai afirmat presedintele Camerei Deputatilor