Anchete DNA

DNA/Primarul Chereches-Baia Mare, trimis in Judecata pentru MITA !

received_528676290935743

Primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheș, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și coruperea alegătorilor

DNA Cluj l-a trimis luni în judecată luni pe Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, pentru luare de mită în formă continuată, fals în declarații în formă continuată și corupere a alegătorilor în formă continuată, potrivit unui comunicat al instituției.

Alături de el au mai fost trimiși în judecată pentru dare de mită alte trei persoane – WERMELINGER MARCO, MIHAI DORU ADRIAN și MIHAI SORINEL.

Procurorii suțin că primarul de Baia Mare ar fi cerut și primit de la oamenii de afaceri menționați mai sus diverse sume de bani în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu. Astfel, pentru eliberarea unei autorizații de acces a autovehiculelor de mare tonaj pe raza Municipiului Baia Mare, inculpatul Cherecheş Cătălin ar fi primit în 2013 de la inculpatul Wermelinger Marco 150.000 de dolari.

Mita ar fi fost disimulată de inculpatul Wermelinger Marco în două contracte de sponsorizare, unul în valoare de 60.000 dolari încheiat cu Primăria municipiului Baia Mare și unul în valoare de 90.000 dolari încheiat cu Handbal Club Municipal Baia Mare-Secția de fete. Ulterior, din această ultimă sumă de bani, 50.000 lei, au fost virați în contul unei societăți controlată de primar în baza unui contract privind derularea de campanii de comunicare multimedia, susțin procurorii.

În aceeași perioadă, tot pentru eliberarea unei autorizații de acces a autovehiculelor de mare tonaj pe raza Municipiului Baia Mare, inculpatul Cherecheş Cătălin ar fi cerutde la inculpații Mihai Doru Adrian și Mihai Sorinel o sumă de peste 10.000 lei și a acceptat de la aceștia suma de 12.000 lei, ce urma să fie disimulată tot sub forma unui contract de sponsorizare încheiat cu Handbal Club Municipal Baia Mare – Secția de fete (contract care nu s-a mai concretizat din cauza începerii urmăriri penale “in personam” în această cauză – comunicat nr. 567/VIII/3 din 18 iunie 2013).

Mai mult, procurorii arată căîn 2012, în campania electorală pentru alegerile locale, Cherecheș ar fi oferit unei persoane, președinte al filialei județene a unui partid politic, sumele de 17.000 euro și 5.000 lei în scopul determinării simpatizanților acelei formațiuni politice să îl voteze pentru funcția pentru care candida, respectiv cea de primar al municipiului Baia Mare.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatului Cherecheș Cătălin.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Maramureș