Anchete DNA

DNA/Penelistul ROBU, fat frumos de sub ILEANA, a inceput sa Colectioneze DOSARE Penale pentru BULAU­čĄú

Primarul Timi╚Öoarei sus╚Ťine c─â este cercetat ├«ntr-un dosar privind lucr─ârile proiectare pentru reabilitarea termic─â a 65 de blocuri din ora╚Ö, ├«ns─â a afirmat c─â este relaxat, pentru c─â totul a fost f─âcut legal, informeaz─â┬áNews.ro.

Totodată, Robu afirmă că firma care a efectuat lucrările este a unei rude îndepărtate, spunând că nici nu a știut că lucrările respective i-au fost atribuite tocmai companiei acestei rude.

ÔÇŁEra o rud─â prin alian┼ú─â cu care nu am avut rela┼úii, ca ┼či cum nu am fost rude, ┼či sper c─â ┼či el recunoa┼čte. Era membru activ ├«n secretariatul PNL, nu ne-am vizitat niciodat─â, nu am avut rela┼úii, de altfel a ┼či divor┼úat de o nepoat─â a mea. Trebuie s─â v─âd mai ├«nt├ói ├«n detaliu despre ce e vorba. Eu sunt foarte relaxat, foarte senin, nici nu am ┼čtiut c─â i se face atribuirea acestei persoane. Chiar dac─â m-a deranjat atunci simplul fapt c─â era aceast─â leg─âtur─â, pe mine m-a deranjat ┼či am reprosat c─â s-a ├«nt├ómplat a┼čaÔÇŁ,┬áa spus Robu la ie╚Öirea de la DNA.

De asemenea, primarul liberal sus╚Ťine c─â el s-a implicat doar atunci c├ónd prim─âriei i-au fost ceru╚Ťi mai mul╚Ťi bai pentru respectivul contract.

ÔÇ×Eu nu m-am implicat dec├ót ├«n momentul ├«n care el pretindea mai mul┼úi bani, ┼či am fost categoric cu el. Dac─â ai luat un contract de 15.000 de euro, atribuit conform legii. Legea Achizi┼úiilor Publice permite atribuirea sumei de 15.000 de euro. At├ót era platforma atunci, dup─â aceea a crescut. Eu nu contest c─â valoarea muncii tale valoreaz─â mai mult. Poate valoreaz─â, poate nu, nu e treaba mea s─â fac astfel de evaluari. I-am spus foarte clar- nu exist─â nicio baz─â legal─â s─â prime┼čti bani ├«n plus. I-am atras aten┼úia foarte serios, nu l-am ┼čantajat, Doamne fere┼čte. Dimpotriv─â, l-am acuzat pe el c─â ne ┼čantajeaz─â, ┼či o s─â prezint SMS-ul pe care l-am trimis. L-am acuzat pe el c─â ne ┼čantajeaz─â refuz├ónd s─â predea documenta┼úia ┼či este un pericol c├ónd o s─â pred─âm fonduri europene. At├ót pot s─â v─â spun. Nu a predat toat─â documenta┼úia, a trebuit s─â fie contractat alt proiectant, care a f─âcut anumite lucruri. Nu intru ├«n buc─ât─âria aceasta tehnic─â, pentru c─â nu m─â pricep. A f─âcut ce trebuia s─â fac─â ei ┼či eu at├ót ┼čtiu, ┼či c─â totul a fost legal, s-au depus documentele, am ob┼úinut finan┼úarea european─â ┼či am reu┼čit s─â anvelopam 50 de blocuri de care se bucur─â, nu mai ┼úin minte c├óte familii. Eu c├ónd am luptat s─â nu se dea mai mult de 15.000 de euro, asta e tot ce am f─âcut ├«n povestea asta. Eu o s─â demonstrez astaÔÇŁ, a ad─âugat Robu.

Amintim c─â Nicolae Robu mai este suspect ├«ntr-un dosar penal al DNA, din februarie 2017, ├«n care este b─ânuit ÔÇô al─âturi de ├«nainta╚Öul lui PN╚ÜCD-ist, Gheorghe Ciuhandu ÔÇô c─â ar fi┬ádeposedat ilegal statul de peste 900 de imobile aflate ├«n Centrul Vechi al ora┼čului. Pretinsul prejudiciu este de 40 de milioane de euro, potrivit DNA.

ÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇô

Nicolae Robu, primarul liberal al Timi╚Öoarei, este audiat vineri la Direc╚Ťia Na╚Ťional─â Anticorup╚Ťie (DNA).

Robu a afirmat că nu cunoaște motivul chemării, dar că este dispus să răspundă întrebărilor anchetatorilor, informează News.ro.

ÔÇ×Nu ┼čtiu de ce am fost chemat. Sunt dispus s─â r─âspund tuturor ├«ntreb─ârilor procurorilor ┼či sunt convins c─â ├«n Prim─âria Timi┼čoarei nu au fost f─âcute fraude, dar nu pot s─â garantez dec├ót pentru persoana meaÔÇŁ,┬áa declarat Robu.

Conform unor surse citate de cei de la News.ro, ar fi vorba despre un dosar ce vizează proiectele tehnice pentru lucrări de anvelopare a unor blocuri din oraș, proiecte ce s-au derulat prin intermediul fondurilor europene.