Anchete DNA

DNA/Masuri Preventive TEL DRUM, Interdictie Initiere de Dizolvare­čśÄ

FB_IMG_1515693060273 25 ianuarie 2018
Nr. 98/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direc╚Ťiei Na╚Ťionale Anticorup╚Ťie ÔÇô Sec╚Ťia Judiciar─â Penal─â au solicitat Tribunalului Bucure╚Öti luarea, pentru o durat─â de 60 de zile, a m─âsurii preventive const├ónd ├«n┬áinterdic╚Ťia ini╚Ťierii procedurii de dizolvare sau lichidare a persoanei juridice S.C. Tel Drum S.A.┬áori, dup─â caz, suspendarea acestor proceduri ├«n situa╚Ťia ├«n care, la data judec─ârii prezentei cereri, acestea au fost deja ini╚Ťiate.

S.C. Tel Drum S.A.┬áa fost trimis─â ├«n judecat─â, ca persoan─â juridic─â, pentru s─âv├ór╚Öirea infrac╚Ťiunii de folosire sau prezentare cu rea-credin╚Ť─â de documente ori declara╚Ťii false, inexacte sau incomplete, dac─â fapta are ca rezultat ob╚Ťinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecin╚Ťe deosebit de grave, la data de 27 decembrie 2017 (detalii ├«n┬ácomunicatul nr. 1276/VIII/3 din 27 decembrie 2017).

De asemenea, ├«ntr-un dosar separat aflat ├«n faza de urm─ârire penal─â, fa╚Ť─â de┬áS.C. Tel Drum S.A.┬ás-a dispus urm─ârirea penal─â, av├ónd calitatea de suspect─â pentru s─âv├ór╚Öirea infrac╚Ťiunilor de: constituire a unui grup infrac╚Ťional organizat, evaziune fiscal─â ├«n form─â continuat─â, complicitate la dou─â infrac╚Ťiuni de abuz ├«n serviciu cu ob╚Ťinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul.
La data de 17 ianuarie 2017 s-a adus la cuno╚Ötin╚Ť─â S.C. Tel Drum S.A., prin reprezentat, calitatea de suspect─â ╚Öi dispunerea m─âsurilor asigur─âtorii ├«n cauz─â (detalii ├«n┬ácomunicatul nr. 72/VIII/3 din 17 ianuarie 2018).
Tot la data de 17 ianuarie 2017, pe rolul Tribunalului Teleorman s-a ├«nregistrat solicitarea debitorului Tel Drum SA Alexandria de deschidere a procedurii insolven╚Ťei, cererea av├ónd termen la data de 29 ianuarie 2018.
Cererea procurorilor adresată Tribunalului București a fost formulată pentru următoarele motive:
SC Tel Drum SA a solicitat deja deschiderea procedurii de insolven╚Ť─â, ceea ce creeaz─â riscul lichid─ârii ╚Öi radierii ├«n termen scurt a inculpatei persoan─â juridic─â,┬áastfel ├«nc├ót aceasta s─â nu mai poat─â fi tras─â la r─âspundere penal─â. Prin urmare, se consider─â c─â m─âsura solicitat─â este necesar─â pentru buna desf─â╚Öurare a procesului penal.