Anchete DNA

DNA/Conducerea primariei Piatra Neamt, Notar, Expert Evaluator si alte KAR$@┬ú, trimise in Judecata/Mafie Terenuri. Ludovic, ce faci cu asta?­čśÄ

 1. FB_IMG_1517409183478 01 februarie 2018
  Nr. 104/VIII/3

  COMUNICAT

  Procurorii din cadrul Direc╚Ťiei Na╚Ťionale Anticorup╚Ťie ÔÇô Serviciul Teritorial Bac─âu au dispus trimiterea ├«n judecat─â, ├«n stare de libertate, a inculpa╚Ťilor:

  CHITIC DRAGO╚ś VICTOR, la data faptei viceprimar al municipiului Piatra Neam╚Ť, jude╚Ťul Neam╚Ť, ├«n prezent primar al aceluia╚Öi ora╚Ö,
  VI╚śAN VASILE, la data faptei secretar al municipiului Piatra Neam╚Ť, jude╚Ťul Neam╚Ť,
  fiecare sub aspectul s─âv├ór╚Öirii infrac╚Ťiunii de abuz ├«n serviciu dac─â func╚Ťionarul public a ob╚Ťinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

  BORDEI MARIN, la data faptei ╚Öef Serviciu Administrare Patrimoniu ├«n cadrul Prim─âriei municipiului Piatra Neam╚Ť, jude╚Ťul Neam╚Ť,
  Z─éPOR VASILE, expert evaluator,
  CASAPU ALEXANDRU, notar public,
  APOPII MIHAI, om de afaceri,
  fiecare sub aspectul complicit─â╚Ťii la infrac╚Ťiunea de abuz ├«n serviciu dac─â func╚Ťionarul public a ob╚Ťinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

  ├Än rechizitoriul ├«ntocmit, procurorii au re╚Ťinut urm─âtoarea stare de fapt:
  ├Än perioada 20-28 ianuarie 2010, inculpa╚Ťii Chitic Drago╚Ö Victor ╚Öi Vi╚Öan Vasile, ├«n calit─â╚Ťile men╚Ťionate mai sus, beneficiind de ajutorul inculpatului Bordei Marin, cu ├«nc─âlcarea dispozi╚Ťiilor legale, au semnat ╚Öi avizat mai multe documente care au stat la baza emiterii, de c─âtre Consiliul local Piatra Neam╚Ť, a unei hot─âr├óri prin care a fost inventariat─â, la o valoare mult diminuat─â, o suprafa╚Ť─â total─â de 21.055 mp teren de pe raza municipiului.
  ├Än baza acelei hot─âr├óri, ├«n data de 18 februarie 2010, a fost ├«ncheiat un contract prin care Consiliul local Piatra Neam╚Ť, reprezentat de inculpa╚Ťii Chitic Drago╚Ö Victor ╚Öi Vi╚Öan Vasile, a cedat inculpatului Apopii Mihai proprietatea suprafe╚Ťei men╚Ťionate mai sus, evaluat─â la suma de 576.278 lei ├«n schimbul unui teren ├«n suprafa╚Ť─â de 11.156 mp situat pe raza aceluia╚Öi municipiu, evaluat la suma de 973.629 lei.
  Acest contract a fost ├«ncheiat ├«n condi╚Ťiile ├«n care inculpa╚Ťii Chitic Drago╚Ö Victor ╚Öi Vi╚Öan Vasile cuno╚Öteau c─â aceast─â opera╚Ťiune era din punct de vedere economic defavorabil─â municipiului ╚Öi privea inclusiv o suprafa╚Ť─â de teren care f─âcea parte din domeniul public al localit─â╚Ťii.
  Diferen╚Ťa de valoare, respectiv suma de 397.351 lei, a fost achitat─â de municipiul Piatra Neam╚Ť inculpatului Apopii Mihai la data de 27 ianuarie 2015.
  Evaluarea terenurilor ce apar╚Ťineau prim─âriei Piatra Neam╚Ť a fost realizat─â de inculpatul Z─âpor Vasile, ├«n calitate de expert, care le-a subevaluat cu suma total─â de 1.089.170 lei, cunosc├ónd c─â rapoartele sale vor fi determinante pentru ├«ncheierea contractului de schimb men╚Ťionat mai sus, autentificat de notarul public Casapu Alexandru. Acesta din urm─â a autentificat contractul respectiv cu ├«nc─âlcarea dispozi╚Ťiilor legale, ├«n condi╚Ťiile ├«n care cuno╚Ötea c─â una dintre suprafe╚Ťele ce f─âcea obiectul schimbului (9.874 mp), f─âcea parte din domeniul public al municipiului Piatra Neam╚Ť.
  Prin aceste demersuri, a fost produs municipiului Piatra Neam╚Ť un prejudiciu ├«n valoare de 1.089.170 lei care constituie totodat─â un folos necuvenit pentru inculpatul Apopii Mihai.

  Municipiul Piatra Neam╚Ť a comunicat c─â se constituie parte civil─â ├«n prezenta cauz─â ├«n vederea recuper─ârii prejudiciului.

  ├Än cauz─â s-a dispus m─âsura asigur─âtorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce apar╚Ťin inculpa╚Ťilor Casapu Alexandru, Vi╚Öan Vasile, Bordei Marin ╚Öi Chitic Drago╚Ö Victor.

  Dosarul a fost trimis spre judecare Cur╚Ťii de Apel Bac─âu, cu propunere de a se men╚Ťine m─âsurile asigur─âtorii dispuse ├«n cauz─â.

  Facem precizarea c─â aceast─â etap─â a procesului penal reprezint─â, conform Codului de procedur─â penal─â, finalizarea anchetei penale ╚Öi trimiterea rechizitoriului la instan╚Ť─â spre judecare, situa╚Ťie care nu poate s─â ├«nfr├óng─â principiul prezum╚Ťiei de nevinov─â╚Ťie