Anchete DNA

DNA/ARSENE Ionel, fost deputat PSD, actual presedinte al CJ Bacau, Retinut pentru Vaselina­čśÄ

 

ionel-arsene 18 ianuarie 2018
Nr. 76/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direc╚Ťiei Na╚Ťionale Anticorup╚Ťie ÔÇô Serviciul Teritorial Bac─âu au dispus punerea ├«n mi╚Öcare a ac╚Ťiunii penale ╚Öi re╚Ťinerea pentru 24 de ore, ├«ncep├ónd cu data de 18 ianuarie 2018, a inculpatului
ARSENE IONEL, la data faptelor deputat ├«n Parlamentul Rom├óniei ╚Öi pre╚Öedinte al organiza╚Ťiei jude╚Ťene Neam╚Ť a unui partid politic, sub aspectul s─âv├ór╚Öirii infrac╚Ťiunii de trafic de influen╚Ť─â.

├Än ordonan╚Ťa procurorilor se arat─â c─â, ├«n cauz─â, exist─â date ╚Öi probe care contureaz─â urm─âtoarea stare de fapt:
├Än cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, ├«n calitate de deputat ├«n Parlamentul Rom├óniei ╚Öi pre╚Öedinte al organiza╚Ťiei jude╚Ťene Neam╚Ť a unui partid politic, a primit de la o persoan─â (martor ├«n cauz─â), suma de 100.000 euro pentru a-╚Öi folosi influen╚Ťa pe care a l─âsat s─â se cread─â c─â o are asupra unor persoane din conducerea Agen╚Ťiei Na╚Ťionale de Integritate, ├«n scopul de a se constata nerespectarea dispozi╚Ťiilor legale privind conflictul de interese ╚Öi regimul incompatibilit─â╚Ťilor ├«n cazul unei persoane care, la acea vreme, avea func╚Ťie de conducere ├«n administra╚Ťia local─â.
Banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari.
Inculpatului Arsene Ionel i s-au adus la cuno╚Ötin╚Ť─â calitatea procesual─â ╚Öi acuza╚Ťiile, ├«n conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedur─â penal─â.
La data de 19 ianuarie 2018, inculpatul Arsene Ionel va fi prezentat Tribunalului Bac─âu cu propunere de arestare preventiv─â pentru 30 de zile.
Facem precizarea c─â punerea ├«n mi╚Öcare a ac╚Ťiunii penale este o etap─â a procesului penal reglementat─â de Codul de procedur─â penal─â, av├ónd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, ├«n nici o situa╚Ťie, s─â ├«nfr├óng─â principiul prezum╚Ťiei de nevinov─â╚Ťie

 

Pre╚Öedintele Consiliului Jude╚Ťean Neam╚Ť ╚Öi al organiza╚Ťiei PSD Neam╚Ť, Ionel Arsene, a fost re╚Ťinut pentru 24 de ore de procurorii DNA Bac─âu. Unul dintre cei mai fideli oameni ai lui Liviu Dragnea, Arsene este acuzat de trafic de influen╚Ť─â. ├Än prim─âvara anului trecut a ├«ncercat s─â-l compromit─â ╚Öi pe Sorin Grindeanu.

Procurorii ├«l acuz─â pe Ionel Arsene c─â, ├«n anul 2013, ├«n calitate de deputat ╚Öi pre╚Öedinte PSD Neam╚Ť, a primit de la o persoan─â (martor ├«n cauz─â) suma de 100.000 de euro pentru a-╚Öi folosi influen╚Ťa pe care a pretins c─â o are asupra unor persoane din Agen╚Ťia Na╚Ťional─â de Integritate, cu scopul de a se constata nerespectarea dispozi╚Ťiilor legale privind conflictul de interese ╚Öi regimul incompatibilit─â╚Ťilor ├«n cazul uneri persoane care avea o func╚Ťie de conducere ├«n administra╚Ťia local─â. Banii au fost remi╚Öi de martor ├«ntr-un reastaurant din Bucure╚Öti. Adev─ârat baron de Neam╚Ť, Arsene se num─âr─â printre cei mai fideli oameni ai lui Liviu Dragnea. El a ├«ncercat s─â-l compromit─â pe fostul premier Sorin Grindeanu, se pare la ordinul lui Dragnea. ├Än prim─âvara anului trecut, ├«ntr-un moment ├«n care deja ap─âruser─â fric╚Ťiuni ├«ntre Dragnea ╚Öi Grindeanu, ultimul a fost invitat de Arsene ├«ntr-un restaurant din Bucure╚Öti, ├«n compania lor fiind adu╚Öi un interlop din Bra╚Öov ╚Öi trei femei. O televiziune apropiat─â de PSD ╚Öi Dragnea a venit atunci la pont, film├óndu-l pe Grindeanu ├«n ipostaze mai pu╚Ťin pl─âcute