Anchete DNA

DNA: Primaru’ ROBU-PNL si fostul primar CIUHANDRU-PNT, pusi sub ACUZARE-Vanzare Imobile si Terenuri !

FB_IMG_1540244905161

Audieri pe bandă la DNA – Fostul primar al Timișoarei, explicații în fața procurorilor: ‘Nu mă simt vinovat absolut deloc. Sunt povești’

sigla dna
„Nu mă simt vinovat absolut deloc. Sunt povești. Nu vă dați seama, după atâta vreme, cum se creează rechizitorii. 1.000 de locuințe în Timișoara, imobil. Dacă este ceva, e vorba de apartamente – dacă le generalizați. Nu știu pentru că mă cheamă. Nu am vândut ilegal nimic. Tot ce am vândut a fost pe bază de avize. Nu am ce să îmi reproșez, nu am luat foloase necuvenite”, a declarat fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, la intrarea în sediul DNA, conform Mediafax.

Robu a declarat, la ieșirea din sediul DNA, că a fost chemat pentru a fi pus sub acuzare în dosarul imobilelor, el fiind revoltat de acuzațiile care i se aduc, subliniind că nu a încălcat legea și că este uluit că cineva atentează la onoarea sa.

Decizie de ULTIMĂ ORĂ a Comisiei Iordache privind repartizarea cauzelor pe completuri de judecată

„Da (a fost pus sub acuzare, n.r.). Sunt uluit de ceea ce mi se întâmplă. Eu am ieșit în stradă și mai ies pentru o justiție independentă, dar nu independentă de dreptate, de corectitudine, ci de persoane, de grupuri de interese. Sunt un om ultracinstit, ultra corect în tot ce fac. Singura mea avere e onoarea. Nu pot să nu fiu revoltat când cineva atentează la onoarea mea. De ce să fiu eu trimis în judecată, de ce apare numele meu într-un material în care pe 4 pagini din 6 e vorba despre lucruri total străine meu. În cazul meu s-au vândut două gioarse, două maghernițe – nu de către mine, cu o semnătură dată de mine, fără să mi se spun că acei chiriași au venit mai târziu, Sub garanția că totul e legal dată de aparatul de specialitate. Sunt 5 semnături înaintea semnăturii mele. Ce temei aș fi avut eu să nu semnez pe cele două contracte? Asta mi se reproșează (a semnat ca primarul, n.r)”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Opoziția detonează scandalul Gabriela Firea-Liviu Dragnea! Planul ascuns al primarului Capitalei: ‘Și-a găsit inamicul perfect’

Acesta a mai subliniat că cele două „maghernițe” vândute chiriașilor sunt un un apartament de o cameră, 25 mp și un apartament de două cameră, 50 mp.

„Două maghernițe într-un fund de curte care au fost vândute unor chiriași. Eu nu spun legal sau ilegal pentru că nu sunt jurist și nu mă pot pronunța. Au fost vândute de aparat despecialitate cu semnătura mea de reprzentare, fără să spun cuiva cel mai muic lucru de vânzarea respectiv”, a mai spus edilul.

Acesta a precizat că nu știe prețul apartamentelor, însă s-a arătat revoltat de prețul evaluat de specialist, care ar fi reprezentat prejudiciul.

„Dar ce vreau să spun și ce îmi arată că nu e dreptate în țara asta – nu îi reproșez domnului procuror ce s-a întâmplat, dar îi reproșez evaluatorului și nu o să las lucrurile așa. Știți cât este considerat prejudiciul pentru maghernițe? Se spune că ar fi trebuit să fie vândute mai scump cu 60.000 de euro. Dacă le scoatem la licitație, se pot obține 10.000 euro pe asemenea maghernițe puse la punct. Nu e în regulă. Cineva își bate joc de destine. (…) Nu au decât semnătura (probe împotriva sa, n.r.)”, a mai spus Robu