Anchete DNA

DNA-IGPR/Arest pentru un PULIFRICI din DICE-Bucataru Stefan Madalin/Sapunel, Vaselina si Lamaie­čśÄ

FB_IMG_1502296553361 07 decembrie 2017
Nr. 1150/VIII/3

COMUNICAT

├Än cauza mediatizat─â prin comunicatul┬ánr. 1116/VIII/3┬ádin 23 noiembrie 2017, procurorii din cadrul Direc╚Ťiei Na╚Ťionale Anticorup╚Ťie ÔÇô Sec╚Ťia de combatere a corup╚Ťiei au dispus trimiterea ├«n judecat─â,┬á├«n stare de arest preventiv, a inculpatului

BUC─éTARU ╚śTEFAN M─éD─éLIN, la data faptelor ofi╚Ťer de poli╚Ťie ├«n cadrul I.G.P.R ÔÇô Direc╚Ťia de Investigare a Criminalit─â╚Ťii Economice, sub aspectul s─âv├ór╚Öirii infrac╚Ťiunilor de:
– trafic de influen╚Ť─â,
– fals ├«n declara╚Ťii (dou─â infrac╚Ťiuni).

├Än rechizitoriul ├«ntocmit, procurorii au re╚Ťinut urm─âtoarea stare de fapt:
├Än cursul lunii iunie 2017, inculpatul Buc─âtaru ╚śtefan M─âd─âlin, ├«n calitate de ofi╚Ťer de poli╚Ťie ├«n cadrul I.G.P.R ÔÇô Direc╚Ťia de Investigare a Criminalit─â╚Ťii Economice, a pretins de la un om de afaceri (martor ├«n cauz─â) suma de 200.000 euro, ├«n schimbul influen╚Ťei pe care a afirmat c─â o are asupra unor ofi╚Ťeri de poli╚Ťie din cadrul I.P.J. Ilfov ÔÇô Serviciul de Investigare a Criminalit─â╚Ťii Economice ╚Öi asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe l├óng─â Tribunalul Ilfov.
├Än acela╚Öi context, inculpatul a promis c─â ├«i va determina pe ace╚Ötia s─â dispun─â o solu╚Ťie de clasare fa╚Ť─â de martor, ├«ntr-o cauz─â ├«n care acesta este cercetat pentru s─âv├ór╚Öirea infrac╚Ťiunii de evaziune fiscal─â.
├Än datele de 05.04.2016 ╚Öi 11.04.2017, inculpatul Buc─âtaru ╚śtefan M─âd─âlin a omis s─â consemneze ├«n declara╚Ťiile de avere acordarea cu titlu de ├«mprumut c─âtre acela╚Öi om de afaceri a sumei de 50.000 euro, de╚Öi avea aceast─â obliga╚Ťie conform prevederilor legale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucure╚Öti, cu propunere de a se men╚Ťine m─âsura preventiv─â dispus─â ├«n cauz─â.

Facem precizarea c─â aceast─â etap─â a procesului penal reprezint─â, conform Codului de procedur─â penal─â, finalizarea anchetei penale ╚Öi trimiterea rechizitoriului la instan╚Ť─â spre judecare, situa╚Ťie care nu poate s─â ├«nfr├óng─â principiul prezum╚Ťiei de nevinov─â╚Ťie