Anchete DNA

DNA-Dosar 2: Alt BORFAS PSD, ARSENE Ionel, fost DEPUTAT-actual presedinte CJ Neamt, trimis in Judecata/Sictir ­čĄú

 06 iulie 2016
Nr. 584/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direc╚Ťiei Na╚Ťionale Anticorup╚Ťie ÔÇô Serviciul Teritorial Bac─âu au dispus trimiterea ├«n judecat─â, ├«n stare de libertate, a inculpatului

ARSENE IONEL, la data faptei deputat ├«n Parlamentul Rom├óniei ╚Öi pre╚Öedinte al organiza╚Ťiei jude╚Ťene a unui partid politic, cu privire la s─âv├ór╚Öirea infrac╚Ťiunii de trafic de influen╚Ť─â.

├Än rechizitoriul ├«ntocmit, procurorii au re╚Ťinut urm─âtoarea stare de fapt:
├Än luna iunie 2015, inculpatul Arsene Ionel, ├«n calit─â╚Ťile men╚Ťionate mai sus, l─âs├ónd s─â se ├«n╚Ťeleag─â c─â are influen╚Ť─â asupra unui primar de comun─â din jud. Neam╚Ť, membru al aceluia╚Öi partid, a pretins de la un alt edil (martor), ├«n schimbul atribuirii contractului av├ónd ca obiect ÔÇŁConstruire ╚Öcoal─â ├«n sat ÔÇŽ.., jude╚Ťul Neam╚ŤÔÇŁ c─âtre firma administrat─â de so╚Ťia acestuia din urm─â, o parte din lucr─âri (cele de t├ómpl─ârie), s─â fie subcontractate unei societ─â╚Ťi agreate de inculpat.
├Än temeiul acestei ├«n╚Ťelegeri, ca urmare a influen╚Ťei exercitate de Arsene Ionel asupra edilului, la data de 27 iulie 2015, a fost ├«ncheiat contractul de execu╚Ťie lucr─âri, cu obiectul de mai sus.
Ulterior, la data de 09 octombrie 2015, societatea câștigătoare a contractului a subcontractat o parte din lucrările de tâmplărie firmei agreate de inculpat, fiind emisă în aceeași zi o factură fiscală în valoare de 150.000 lei (achitată la datele de 16.11.2015 și 07.03.2016 deși produsele de tâmplărie au fost livrate în lunile august și septembrie 2016).

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neam╚Ť.

Amintim c─â, anterior, inculpatul Arsene Ionel a mai fost trimis ├«n judecat─â de procurorii anticorup╚Ťie, pentru s─âv├ór╚Öirea aceleia╚Öi infrac╚Ťiuni (comunicat nr. 172/VIII/3 din 22 februarie 2018).

Facem precizarea c─â aceast─â etap─â a procesului penal reprezint─â, conform Codului de procedur─â penal─â, finalizarea anchetei penale ╚Öi trimiterea rechizitoriului la instan╚Ť─â spre judecare, situa╚Ťie care nu poate s─â ├«nfr├óng─â principiul prezum╚Ťiei de nevinov─â╚Ťie