Condamnari

DNA cere 3 ani de BULAU pentru TARICEANU­čśÄ

 

received_167108257433089

Procesul lui C─âlin Popescu T─âriceanu se apropie de final. Curtea Suprem─â judec─â mar╚Ťi ultimul termen ├«n dosarul ├«n care pre┼čedintele Senatului este acuzat de m─ârturie mincinoasa

 


Mai mult, procurorul DNA a sus╚Ťinut reprezentantul Parchetului ├«n fa╚Ťa Cur╚Ťii Supreme, obliga╚Ťia de a fi onest ├«i este total str─âin─â demnitarului, care a ascuns adev─ârul ├«n leg─âtur─â cu implicarea lui Remus Truic─â ╚Öi a fo╚Ötilor s─âi consultan╚Ťi israelieni in retrocedarea unor terenuri c─âtre Paul al Rom├óniei.


La termenul trecut, magistra┼úii au stabilit ca pe data de 8 mai s─â se desf─â┼čoare dezbaterile finale ├«n acest caz, potrivit Agerpres.

C─âlin Popescu-T─âriceanu a fost trimis ├«n judecat─â de DNA pe 7 iulie 2016 pentru m─ârturie mincinoas─â ┼či favorizarea infractorului.

Conform DNA, ├«n cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea nelegal─â a unei suprafe┼úe din p─âdurea Snagov ┼či a Fermei B─âneasa, T─âriceanu a f─âcut, sub jur─âm├ónt, la data de 15 aprilie 2016, declara┼úii necorespunz─âtoare adev─ârului cu privire la aspecte esen┼úiale ale cauzei asupra c─ârora a fost ├«ntrebat ┼či nu a spus tot ce ┼čtie ├«n leg─âtur─â cu ├«mprejur─âri esen┼úiale, urm─ârind prin aceasta ├«mpiedicarea/├«ngreunarea tragerii la r─âspundere penal─â a inculpa┼úilor cerceta┼úi ├«n dosarul trimis ├«n judecat─â.

Procurorii afirm─â c─â T─âriceanu a sus┼úinut ├«n mod nereal c─â nu a avut cuno┼čtin┼ú─â despre retrocedarea c─âtre Paul Philippe Al Rom├óniei a unor suprafe┼úe de teren ├«n B─âneasa (fosta ferm─â regal─â) ┼či Snagov (trunchiul de p─âdure Fundul Sacului), despre implicarea inculpa┼úilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi ┼či a altor persoane ├«n procedurile de retrocedare ┼či nici despre actele de v├ónzare-cump─ârare viz├ónd aceste bunuri.

C─âlin Popescu-T─âriceanu este acuzat c─â a mai f─âcut declara┼úii necorespunz─âtoare adev─ârului ┼či nu a spus tot ce ┼čtie despre rela┼úia cu inculpa┼úii Tal Silberstein, Dan Andronic ┼či Remus Truic─â, despre ├«nt├ólnirile ┼či discu┼úiile purtate cu acesta din urm─â referitor la taxele notariale privind tranzac┼úionarea imobilelor men┼úionate ┼či modalitatea de dob├óndire ┼či valorificare a bunurilor revendicate