Anchete DNA

DIICOT Calarasi/Cinci persoane ARESTATE pentru Trafic de MINORI si Proxenetism-decizia Tribunalului Calarasi ­čśÄ

Cinci persoane au fost arestate prin decizia Tribunalului C─âl─âra╚Öi ├«ntr-un dosar de trafic de minori ╚Öi proxenetism, persoanele traficate, inclusiv minore, practic├ónd prostitu╚Ťia ├«n principal pe autostrada A2.

Potrivit unui comunicat al DIICOT remis, miercuri, AGERPRES, procurorii Biroului Teritorial C─âl─âra╚Öi au dispus re╚Ťinerea pentru o perioad─â de 24 de ore a inculpa╚Ťilor┬áAurel Necula, Ioana Ro╚Öu, Nicolae Badea, Florina Gheorghe ╚Öi C─ât─âlin Iordache pentru s─âv├ór╚Öirea infrac╚Ťiunilor de constituire a unui grup infrac╚Ťional organizat, trafic de minori ╚Öi proxenetism.

“├Än cauz─â exist─â suspiciunea rezonabil─â c─â, ├«ncep├ónd cu luna februarie 2017, inculpa╚Ťii Necula Aurel, minorul Badea Nicolae zis Manu, Gheorghe Florina (mama minorului Badea Nicolae), Ro╚Öu Ioana ╚Öi Iordache C─ât─âlin zis ‘Cartof’ au ini╚Ťiat constituirea unui grup infrac╚Ťional organizat ├«n scopul s─âv├ór╚Öirii infrac╚Ťiunilor de trafic de minori ╚Öi proxenetism. Astfel, pentru ob╚Ťinerea unor c├ó╚Ötiguri facile, inculpa╚Ťii au ├«nlesnit practicarea prostitu╚Ťiei de c─âtre o persoan─â v─ât─âmat─â ├«n v├órst─â de 21 de ani ╚Öi le-au exploatat pe dou─â minore┬á├«n v├órst─â de 14 ani ╚Öi, respectiv, ├«n v├órst─â de 16 ani, ob╚Ťin├ónd foloase patrimoniale de pe urma acestor activit─â╚Ťi”, arat─â procurorii.

Potrivit acestora, inculpatul Aurel Necula a organizat activitatea de practicare a prostitu╚Ťiei de c─âtre mai multe persoane de sex feminin, prin folosirea metodei “lover boy”, recrut├ónd┬ádou─â minore ├«n v├órst─â de 16 ani ╚Öi, respectiv, 14 ani ╚Öi o t├ón─âr─â de 21 de ani.

Anchetatorii arat─â c─â prostitu╚Ťia era practicat─â ├«n principal pe autostrada A2, cu predilec╚Ťie ├«n zona parc─ârilor de la km 49 ╚Öi km 68, clien╚Ťii de baz─â ai persoanelor v─ât─âmate fiind conduc─âtorii de autotrenuri care opreau ├«n aceste parc─âri.

Una dintre minorele care practicau prostitu╚Ťia a fost lovit─â de o ma╚Öin─â ├«n timp ce traversa neregulamentar pentru a ajunge la un client, arat─â DIICOT.

“├Än scopul acost─ârii clien╚Ťilor, persoanele traficate urm─âreau locul unde parcau tirurile ╚Öi se deplasau neregulamentar, de pe un sens de mers pe cel─âlalt, ├«n func╚Ťie de locul unde opreau acestea, s─ârind parapetul ce separ─â sensurile de mers ale autostr─âzii, pun├ónd ├«n acest fel ├«n pericol via╚Ťa┬álor ╚Öi a participan╚Ťilor la trafic. Astfel, ├«n data de 23.02.2017, ├«n jurul orelor 22,00, minora ├«n v├órst─â de 16 ani a traversat autostrada A2, ├«n zona parc─ârilor de la km. 49, pentru a ajunge de pe un sens de mers pe cel─âlalt. Dup─â ce a s─ârit parapetul ce separ─â sensurile de mers, victima a fost lovit─â de un autoturism care circula pe banda a II-a de mers, suferind v─ât─âm─âri corporale ├«n urma accidentului auto”, se precizeaz─â ├«n comunicat.

Tribunalul C─âl─âra╚Öi a dispus arestarea preventiv─â a inculpa╚Ťilor pentru o perioad─â de 30 de zile.

Cauza este instrumentat─â ├«mpreun─â cu ofi╚Ťeri de poli╚Ťie judiciar─â din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalit─â╚Ťii Organizate C─âl─âra╚Öi, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direc╚Ťia Opera╚Ťiuni Speciale.

Ac╚Ťiunea a fost efectuat─â cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalit─â╚Ťii Organizate Ialomi╚Ťa, Inspectoratului de Poli╚Ťie Jude╚Ťean C─âl─âra╚Öi ╚Öi Inspectoratului de Jandarmi Jude╚Ťean C─âl─âra╚Öi.