Politica

PSD Calarasi-loc 1 CAMERA: Dumitru COARNA a intrat in CIUMA Rosie/ Venituri de 3600 EURO din pensie, sindicat si membru in C.E.S./ Bravo MITICA, ai bani de pliante ?!

:
Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), este acuzat de ipocrizie: vedeți mai jos când s-a pensionat el și pe câți bani.

Coarnă a intrat în atenția opiniei publice din ultimele luni prin criticile acerbe la adresa persoanelor din MAI care se pensionează timpuriu, apoi se reangajează în sistem, încasând astfel venituri grase: și pensia, și salariul. Ei bine, însuși sindicalistul s-a pensionat la 45 de ani și chiar recunoaşte acest lucru (invocând motive medicale). Totul a ieşit la iveală după ce un poliţist le-a trimis colegilor o scrisoare deschisă în care îl acuză de ipocrizie pe șeful SNPPC.

Contactat de Realitatea TV, liderul de sindicat a declarat că s-a pensionat din motive medicale. Anul trecut, Coarnă a încasat lunar, din pensie şi salariu, peste 14.000 de lei, lunar. E drept: el nu s-a reangajat după pensionare pe aceeaşi funcţie.

„Așa s-a ajuns în Ministerul de Interne. Vreau și eu. Păi, în ultimele șase luni, fac și eu salariul pensia mai mare și mă pensionez și pe mine cu 10 mii. Așa se face. După care a pensionat-o și a doua zi a angajat-o pe aceeași funcție. Popescu Alina se numește – 44 de ani, din Slatina”, a tunat Coarnă.

La câteva zile după această declaraţie, un poliţist şi-a exprimat revolta într-o scrisoare deschisă trimisă colegilor săi.

Contactat de Realitatea TV, Dumitru Coarnă a recunoscut că s-a pensionat la 45 de ani, dar a susţinut că motivele au fost unele medicale.

„Am fost pensionat medical. Am fost găsit la un control de rutină cu o problemă la plămânul stâng. Am fost trimis la spitalul Gerota Dionisie Lupu. Am fost băgat în comisia de Medicina Muncii. Comisia de Medicina Muncii m-a clasat în gradul 3”, a afirmat Coarnă.

Potrivit declaraţiei de avere depusă pentru anul trecut, Dumitru Coarnă a avut trei venituri. El a câştigat 14.700 de lei ca membru al Comitetului Economic şi Social şi 52.800 de lei pensie. Cei mai mulţi bani au venit însă de la Sindicatul Naţional al Poliţiştilor, de unde, în 2016, Dumitru Coarnă a avut un venit de peste 100 de mii de lei.

Un calcul simplu arată că liderul de sindicat a câştigat în 2016 aproape 170 de mii de lei, adică peste 14.000 de lei lunar