Politica

Deputat PNL Calarasi:Pedelistul PREDOIU cere DEMISIA lui ORBAN/Cititi cum o LAUDA pe Puscariasa-FUGARA BICA si de ce uita mereu sa Treaca AVEREA in Declaratiile din Parlament?!

8-alina-bica_CP_9228

Conducerea PNL a aruncat partidul într-o nouã aventurã și cãtre un nou eșec politic, care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu unește, ci dezbinã. Nu modernizează, ci propune o politica retrogradã. #Ajunge

  1. FB_IMG_1532062834167

Cătălin Predoiu: Alina Bica e un bun profesionist, a muncit mult în minister. Prietenia cu Udrea? E mult spus!

În prezent, Alina Bica este în arest, într-un dosar ce vizează o retrocedare ilegală.

Fostul ministru a explicat cum a ajuns Alina Bica în minister. Ea a venit din magistratură, în condițiile în care noul guvern Boc se instala în 2009 și premierul în ansamblu făcea o echipă nouă, inclusiv la Ministerul Justiției. „A fost echipă mare și puternică la Ministerul Justiției, altfel nu reușeam toate acele obiective”, a spus Cătălin Predoiu, precizând că a lucrat foarte bine cu secretarii săi de stat, inclusiv cu Alina Bica.

„E un foarte bun profesionist şi nu pot să neg, în ciuda celor întâmplate, faptul că a muncit foarte mult în minister. E cu-atât mai șocant că se află în această conjunctură”, a declarat Cătălin Predoiu. „Fiecare răspunde pentru faptele lui”, a adăugat el.

Întrebat despre afirmațiile fostului ministru al Justiției, Monica Macovei, carespunea, vineri, la Digi24 că Alina Bica s-a prezentat în 2006 la concursul pentru șefia DIICOT, apoi la cel pentru desemnarea reprezentantului României la Eurojust, dar nu a câștigat aceste competiții, Cătălin Predoiu a comentat: „Poate s-a pregătit mai bine între timp, ce pot să spun? Nu vreau să intru într-o polemică cu dna Macovei. E un subiect care sigur pune pe gânduri pe foarte multă lume (…)”.

El a arătat și un punct vulnerabil: „Poate ce ar trebui făcut/reflectat este modul în care funcționează acele comisii interguvernamentale, care nu sunt coordonate practic de miniștri, deși din ele fac parte membri care vin din ministere și care iată uneori pot să dea surprize neplăcute”, a punctat fostul ministru. „Deci pune și o problemă de arhitectură guvernamentală (…) În ceea ce mă privește, am cerut integritate totală în ministere”, susține Cătălin Predoiu.

Întrebat dacă știa de prietenia Alinei Bica cu Elena Udrea, Cătălin Predoiu a afirmat că „prietenie e mult spus. În Guvern, toată lumea relaționa. Dna Bica era practic ședință de ședință în Guvern”, a menționat Cătălin Predoiu.

În ceea ce privește pozele care le înfățișau pe Elena Udrea și Alina Bica la Paris, Cătălin Predoiu a admis că ele erau „bizare”, dar „prin ele însele n-ar fi constituit un capăt de țară, dacă nu s-a dovedit că erau legate și de alte lucruripe care până la urmă procurorii le-au adus la lumină. Procurorii știu de fapt care sunt dedesubturile întregii afaceri și urmează să dovedească. Dar pune încă o dată problema limitei dintre justiție și politică”, a admis fostul ministru. „Textul de lege lasă o marjă de interpretare cu privire la obligația de rezervă a unui magistrat în ceea ce privește comportamentul, limbajul, relațiile pe care le are și până la urmă fiecare trebuie să cântărească. Dar trebuie să fie o rezervă”, a arătat Cătălin Predoiu.

„E foarte greu să decodezi toate aceste conexiuni din viaţa privată a unui magistrat. (…) Arbitrul aici este persoana implicată. Trebuie să ştii ce vrei şi ce pericole te pasc”, a explicat prim-vicepreședintele PNL. „Şi atenţie la anturaj, care te poate scoate din decor instantaneu!”, a mai avertizat fostul ministru al Justiției.

Cel mai longeviv ministru al Justiției din perioada post-89 se așteaptă ca în săptămânile care urmează acest efort de finalizare a marilor dosare de corupție să continue. E foarte bine!”, a apreciat Cătălin Predoiu

Te-am iertat că m-ai livrat lui Hrebenciuc, crud, pe tavă, gata să fiu pus la rotisor. Ai lăsat-o pe Bica să-ţi gestioneze ministerul şi stăteai drepţi când te suna Băsescu

predoiu_1

Dragul meu Cătălin,

„Colo-n palate de mărgean/ Te-oi duce veacuri multe,/ Şi toată lumea în ocean/ De tine o s-asculte.”

Ultima oară când ne-am văzut, la mine acasă, la Bucureşti, cu două zile înainte de a pleca, mi-ai spus că într-un an vei deveni milionar şi în 2 preşedinte.

Chiar dacă au trecut aproape patru ani, eu îţi doresc şi azi ca visurile tale să se îndeplinească. Dacă vei ajunge primar, vei urca prima treaptă spre paradisul tău terestru.

Confucius spunea că e mai ruşinos să nu ai încredere într-un prieten decât să fii dezamăgit de el. Pe mine nu m-ai dezamăgit, eu te-am luat aşa cum eşti şi, mai ales, ţi-am spus totul în faţă, chiar dacă făceai crize de nervi. Până în acea zi de 27 septembrie, eu ţi-am dat toată încrederea mea.

predoiu1

Despre trădări, Hrebenciuc și Alina Bica

NU vreau să-ţi reproşez nimic nici azi. Am iertat totul, dar nu am uitat nimic. Te-am iertat că m-ai livrat lui Hrebenciuc, crud, pe tavă, gata să fiu pus la rotisor. De fapt, cred sincer că nici măcar nu ţi-ai dat seama că, spunându-le duşmanilor că am ajuns într-o situaţie falimentară, îmi scufundai şi ultima barcă de salvare. Te-am iertat şi pentru că m-ai oprit să mă duc la Goldman, la New York, şi să încerc un împrumut ca să mă salvez. Te-am iertat şi pentru că m-ai încurajat să îmi pun la bătaie şi ultimele economii într-un război în care tu deja semnaseşi pacea. Te-am iertat şi că în războiul cu acţionarii de la Sibiu m-ai dus la Tuca şi Zbârcea să mă asiste legal, iar prietenul tău Florentin Tuca m-a dat pe mâna lui Filimon de la SIF 4 pentru că onorariile de la SIF erau mai importante decât ale mele. Te-am iertat şi pentru că după ce am plecat ai vrut să-l angajezi pe Victor, fostul meu şofer, dar doar în schimbul unor informaţii despre unde ar putea fi arhiva. Mă uimeşte că te interesează acea arhivă. Ştii bine că nu există nimic compromiţător pentru tine în ea. De la primul interviu pe care l-am dat, din Islanda, am spus că după mine eşti cel mai curat şi cinstit ministru postdecembrist. Ţi-am gestionat banii în bursă, ai câştigat, ţi i-ai retras, ai plătit impozitele, de ce ţi-ar fi frică acum? Doar ai delegat alte persoane să facă achiziţiile la minister, nu te-ai amestecat niciodată, dar nici nu ai fost receptiv când ţi-am spus că fură colaboratorii tăi şi că şeful poate răspunde şi pentru tâmpeniile angajaţilor. Îmi pare rău că nu ai avut încredere în mine, și ai avut încredere oarbă în Alina Bica, pe care ai lăsat-o să-ţi gestioneze ministerul. Nu am cunoscut-o în viaţa mea pe doamna Bica, dar după descrierea ta părea o femeie de maximă ispravă. Mai crezi şi azi asta?

predoiu-doarme

Când plănuiam să schimbăm Sistemul din temelii, ţi-am spus că nu e nevoie să fii iubit de toţi. Socoteala ta că în politică e bine să faci casă bună cu toată lumea, pentru că în marile funcţii se ajunge fiind numit, şi nu ales, s-a stricat când Crin s-a opus să rămâi ministru în primul guvern Ponta. Te-ai dus la Băsescu să te ajute, de ce nu te-ai dus la Hrebenciuc? Astăzi, eşti în fața votului popular şi încerci să te dezici de toţi prietenii din politică. Tot atunci îţi spuneam că cine e prieten cu toată lumea nu e prieten cu nimeni şi că într-un război, şi politic fie el, e nevoie să alegi o tabără şi s-o păstrezi, chiar dacă pierzi războiul. Cu fundul în mai multe luntre, vei avea mereu pantalonii uzi.

 

Cititi mai mult pe evz.ro