Politica

De ce se VOTEAZA mereu PSD/Ce fac GRANGURII din Judete si de ce se voteaza si PENALII­čśÄ

 

FB_IMG_1509549694147De la 7 milioane in ’92, PSD a ajuns la 3,5 milioane de votanti. De ce se voteaz─â si PENALII?

Cateva preciz─âri:

Nu vede╚Ťi c─â orice-ar face PSD ÔÇô ├«n bine sau ├«n r─âu ÔÇô ┬áeste mereu votat majoritar?

Că orice-ar face dușmanii lui să-l rupă, să-l distrugă, nu reușesc? Ba, din contră, îl fortifică?

De ce se ├«nt├ómpl─â asta? Nu v─â ├«ntreba╚Ťi?

Este atacat cu arme teribile, și din interior și din exterior, și totuși rezistă. Cum de e posibil? Care să fie secretul?

Mai pierde ├«n lupt─â c├óte un comandant suprem (Geoan─â, Ponta), niscaiva generali de divizie/jude╚Ť (Nicolescu, Maz─âre) dar capacitatea lui de supravie╚Ťuire ╚Öi regenerare ├«l salveaz─â mereu de la dezastru. E o realitate confirmat─â de toate alegerile din urm─â. Merit─â analizat.

De ce poporul votant rom├ón nu se satur─â de PSD? De ce campania furibund─â purtat─â de statul paralel sub deviza ÔÇ×PSD ciuma ro╚ÖieÔÇŁ nu d─â rezultatele dorite? De ce rom├ónii ├«i voteaz─â pe ÔÇ×penaliiÔÇŁ Chiriche╚Ö ╚Öi Olgu╚Ťa Vasilescu cu 70%, ├«n plin delir anticorup╚Ťie? De ce, cu toate c─â guvernele Grindeanu ╚Öi Tudose au comis repetate b├ólbe ╚Öi falsete, PSD a crescut ├«n sondaje, dep─â╚Öind 45%?

Explica╚Ťia acestor aparente paradoxuri mi se pare clar─â ╚Öi simpl─â:┬árom├ónii voteaz─â PSD pentru c─â PSD e ca ei. PSD e ca Rom├ónia. ╚śi cu bune dar ╚Öi cu rele!

Ascult├ónd vocile propagandei anti ÔÇô PSD ce afl─âm? C─â PSD este cel mai corupt partid din Rom├ónia! ╚śi ce mai afl─âm? C─â Rom├ónia este cea mai corupt─â ╚Ťar─â din Europa! Oribil, nu? Revolt─âtor, nu-i a╚Öa?

Similitudinea sare în ochi.

Rom├ónul statistic se simte jignit ╚Öi nedrept─â╚Ťit c├ónd se afirm─â despre ╚Ťara lui c─â este campioan─â european─â (dac─â nu chiar mondial─â) la ho╚Ťie.┬áPentru c─â, ├«n primul r├ónd, nu este adev─ârat!┬áSe cunosc multe ╚Ť─âri primprejurul nostru cu ispr─âvi de corup╚Ťie cel pu╚Ťin la fel de scandaloase, care nu-╚Öi fac din asta un brend. Apoi, chiar dac─â ar fi a╚Öa, aceast─â anatem─â ar trebui atuncat─â (dac─â e musai) asupra unei ╚Ť─âri ├«ntregi, asupra unui popor ├«ntreg, de eventuali morali╚Öti antirom├óni din exterior, ├«n niciun caz de ÔÇ×patrio╚ŤiÔÇŁ autohtoni.

Da, Rom├ónia este o ╚Ťar─â cu mult─â corup╚Ťie. Cum ╚Öi PSD este un partid cu mul╚Ťi corup╚Ťi.

Dar observ─âm la marile noastre modele, SUA ╚Öi Germania, performan╚Ťe de corup╚Ťie la scar─â planetar─â pe l├óng─â care noi suntem ni╚Öte m─ârun╚Ťi ho╚Ťi de ou─â de sub clo╚Öc─â.

S─â v─â reamintesc unde ╚Öi de l─âcomia ╚Öi imoralitatea c─âror actori a fost declan╚Öat─â marea┬á criz─â mondial─â din 2008? De b─âncile americane de investi╚Ťii Lehman Brothers ╚Öi de Merrill Lynch a╚Ťi auzit? ╚śti╚Ťi c├ót a costat ├«ntreaga lume ho╚Ťia lor generalizat─â?

Dar s─â venim mai aproape de cas─â. R─âsun─âtoarele g─âuri financiare date bugetului Rom├óniei, precum afacerea Microsoft, ori ÔÇ×investi╚Ťia strategic─â Bechtel, v─â spun ceva? Dar legitimarea purit─â╚Ťii nu doar etnice ci ╚Öi etice a ÔÇ×Deutschland ├╝ber allesÔÇŁ prin grandioasele sale ╚Ťepe, una dat─â planetei de c─âtre concernul Volkswagen ╚Öi alta dat─â Rom├óniei de c─âtre firma EADS, v─â las─â chiar rece?

Orice rom├ón onest ╚Öi neatins de idio╚Ťenie sau patim─â partizan─â observ─â dubla m─âsur─â. ╚śi ├«n╚Ťelege c─â exact cum ni╚Öte recordmeni mondiali ai corup╚Ťiei f─âr─â frontiere ne pun pe noi, rom├ónii, ┬á├«n vitrina de scuipat a lui ÔÇ×a╚Öa nuÔÇŁ,┬á ca s─â abat─â aten╚Ťia de la marile lor malversa╚Ťiuni, tot astfel ocul╚Ťii ╚Öi ipocri╚Ťii no╚Ötri justi╚Ťiari interni se n─âpustesc s─â trag─â pe roat─â PSD-ul pentru a-╚Öi proteja josnicele lor interese de clan.

Iar rom├ónii, mai intuitivi ╚Öi mai iste╚Ťi dec├ót cei care vor s─â-i fraiereasc─â, au in╚Ťeles asta. Ei fac o extrapolare invers─â: a╚Öa cum ╚Ömecheri din exterior ├«ncerc─â, sub tot felul de lozinci generoase, s─â aserveasc─â ╚Öi s─â exploateze Rom├ónia exclusiv in interesul lor, ├«nseamn─â c─â, tot a╚Öa, sub sloganul luptei impotriva corup╚Ťiei, ╚Ömecheri interni ├«ncerc─â s─â distrug─â PSD pentru acelea╚Öi motive egoiste care nu au nicio leg─âtur─â cu patria, patriotismul ╚Öi poporul. ╚śi atunci, imboldul lor l─âuntric (al rom├ónilor neperverti╚Ťi, nu al ╚Ömecherilor) ce-i ├«mpinge s─â-╚Öi apere ╚Ťara oricum ar fi aceasta, bun─â / rea, ┬áse prelunge╚Öte ╚Öi asupra partidului care e ca ╚Ťara. A partidului, PSD, care e ca ei. ╚śi cu bune ╚Öi cu rele.

C├ónd Rom├ónia e umilit─â pe nedrept prin neprimirea ├«n Schengen, prin prelungirea MCV ╚Öi, mai ales, prin ├«ncoronarea, an de an, drept cea mai corupt─â ╚Ťar─â din Europa, c├ónd aceast─â umilin╚Ť─â este ├«ntre╚Ťinut─â cu un rictus t─âios pe chip de iude interne precum Monica Macovei ╚Öi Laura Kovesi care, ├«n paralel, ap─âr─â cu din╚Ťii (chiar ├«mpotriva deciziilor CCR) ╚Öi actuala ordine ocult─â din ╚Ťar─â, bazat─â pe o justi╚Ťie abuziv─â ╚Öi pe poli╚Ťie politic─â, este lesne de ├«n╚Ťeles de ce PSD, care este perceput ca un partid dup─â chipul ╚Öi asem─ânarea Rom├óniei, adic─â personific├ónd o victim─â a preaputernicilor zilei, cre╚Öte ├«n sondaje.

Poporul rom├ón este un popor cre╚Ötin, tolerant ╚Öi peste medie de intuitiv. ┬á├Ä╚Öi formeaz─â convingerile din ce vede cu ochii lui ╚Öi din ce simte pe pielea proprie. Altfel spus, e destul de greu de dus cu vorba. Realitatea nemijlocit─â ├«l influen╚Ťeaz─â mai puternic dec├ót o mie de discursuri me╚Öte╚Öugite. Este un popor care nici nu ridic─â primul piatra ╚Öi nici nu ├«i iube╚Öte pe cei care se gr─âbesc s─â o fac─â. Din toate aceste motive va fi mereu mai aproape de victime dec├ót de agresori