Condamnari

DADDY v/s Parchetul European: LABA asta cu 3 guverne din Teleorman se Fu$@e in Vant pana-l ARESTEAZA P. E

 

FB_IMG_1512226435674Efortul lui Liviu Dragnea de a scăpa de pușcărie prin modificarea Legilor Justiției este unul inutil deoarece va fi arestat prin mandat european. La sfârșitul anului trecut s-a înființat Parchetul European care cercetează infracțiuni cu fonduri europene, exact pentru frauda descoperită de OLAF la Teldrum.

Pe Facebook, Adrian Moraru a scris: „DRAGNEA RISCA MANDAT EUROPEAN DE ARESTARE

La sfarsitul lui 2017 a luat fiinta Parchetul European.
Parchetul European va fi o institutie independenta a Uniunii Europene, care va avea competenta de a cerceta, urmari penal si trimite in judecata persoanele invinuite de savarsirea unor infractiuni care aduc prejudicii bugetului UE, cum ar fi actele de frauda sau de coruptie.

 

Este exact in competenta lor frauda descoperita de OLAF la Teldrum.
Temeiul juridic și normele cu privire la instituirea Parchetului European figurează la articolul 86 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene (TFUE), care prevede că:

„Pentru combaterea infracțiunilor care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii, Consiliul, hotărând prin regulamente în conformitate cu o procedură legislativă specială, poate institui un Parchet European, pornind de la Eurojust.”

Articolul 86 din TFUE prevede, de asemenea, posibilitatea instituirii Parchetului European în cadrul cooperării consolidate, dacă cel puțin 9 state membre doresc să facă acest lucru.
Parchetul European va fi competent în materie de fraude care aduc prejudicii bugetului Uniunii, după cum se arată în Directiva privind combaterea fraudelor îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii prin intermediul dreptului penal (Directiva PIF), care urmează să fie adoptată în curând.

Infiintarea sa o sa dureze probabil pe tot parcursul anului 2018 si 2019. Insa in 2020 Dragnea risca mandat european de arestare.
Prin urmare, pot sa modifice ei ce legi vor, sa dezincrimineze ce vor ei, sa schimbe ce procurori vor ei.
Justitia o sa fie facuta”.