Fara Categorie

DADDY vrea sa “SUGA” ceva de la Jurnalisti!

 

FB_IMG_1524573887869

Eu nu am spus să fie anchetat Dan Tăpălagă. Eu am spus să se verifice, să se cerceteze în ce mod au ieșit informații din Guvern, fiind cazul unei hotărâri de guvern confidențiale. Despre asta e vorba, nu despre anchetarea dl Dan Tăpălagă, Doamne ferește să mă gândesc la așa ceva”, a spus luni la Parlament Liviu Dragnea.

El a revenit asupra declaraţiei făcute duminică seara la România TV, când, întrebat dacă va sesiza cineva autorităţile în cazul apariţiei pe G4Media.ro a unui articol despre memorandumul secret, Dragnea a răspuns: “Sesizez eu acum. Vorbim de un document confidenţial. Cine din Guvern i-a dat documentul? Eu nu-l aveam. Cum a ajuns la domnul Tăpălagă? Avea acces? Să vedem, începe cineva investigaţie? Bineînţeles ca nu” (sursa: HotNews.ro).

“Și eu și domnul președinte Iohannis am început să discutăm despre acest subiect după ce a ieșit de la G4media. Amândoi am avut încredere în această informație, este un om foarte informat, cu state vechi …”, a mai spus luni Liviu Dragnea într-o conferinţă de presă la Parlament.

Liviu Dragnea a revenit însă cu un alt atac la Dan Tăpălagă, despre care a spus în conferinţa de presă că “zilele trecute mergea pe la un fost angajat de la o societate din Teleorman să îi ofere bani ca să dea nu știu ce informații despre fiul meu. Este totuşi şi asta o componentă serioasă a jurnalismului”.

Dan Tăpălagă a respins categoric acuzaţiile lui Liviu Dragnea: “Nu am călcat în Teleorman din mai 2017, când am făcut investigaţiile despre ferma de porci şi cu lacul Belina. Afirmaţia domnului Liviu Dragnea este o calomnie pură, fără nici un fel de bază reală. Analizez împreună cu avocaţii varianta unei acţiuni în instanţă, pentru că avem deja prea multe într-o singură zi: ameninţări, minciuni şi calomnii împotriva unor jurnalişti care încearcă doar să-şi facă meseria”.

Context:

– G4Media.ro a scris în exclusivitate miercuri, 18 aprilie, sub semnătura lui Cristian Pantazi, citând surse guvernamentale, că Guvernul Dăncilă vrea să adopte o hotărâre sau un memorandum pentru mutarea ambasadei României din Tel Aviv la Ierusalim. G4Media.ro nu a prezentat textul documentului oficial.

– Purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus după şedinţa de guvern din acea zi că nu are cunoştinţă despre o asemenea iniţiativă

– O zi mai târziu, pe 19 aprilie, Liviu Dragnea confirma dezvăluirea G4Media.ro şi anunţa într-un interviu la Antena 3 că Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri un memorandum “prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim”.