Condamnari

DADDY vrea sa se Frece la CEDO/Palatele din Tilorman, Firmele familiei si Amantelor, Sume mari de BANI din salariu de BUGETAR ’92-2017/Asta iese la Pensie din Politica😎

 

 

FB_IMG_1498067001682Dragnea este, fara indoiala intr-o campanie de imagine personala extrem de agresiva. La fel au procedat si alti borfasi ai Romaniei. Nici lor nu le-a ajutat campania de imagine in justitie. Din pacate, insa, spre deosebire de altii, Dragnea tine inca in mana hățurile guvernarii. 

Se pune intrebarea: De ce a devenit Dragnea atat de agresiv? Raspunsul este simplu. In cazul in care Dragnea este condamnat intr-un al doilea dosar penal, indiferent de sentinta, chiar daca este cu suspendare, merge la puscarie si excuta si prima condamnare, cea din dosarul “referendum”, care este cu suspendare, dar suspendarea este conditionata de inexistenta unei condamnari ulterioare.

 

received_1489619561096530Pentru ca tupeul borfasilor nu are limite si Dragnea este, fara indoiala un “demn reprezentant” al acestei categorii, el incearca sa ne “vanda” ideea ca CEDO il va exonera de vina. Si unde putea cel mai bine sa ne rada in fata? Evident la Antena 3.

Întrebat la Antena 3 ce se așteaptă să i se întâmple în cel de-al doilea dosar care îl vizează, Dragnea a răspuns: “Speranța mea nu moare niciodată. Serios. Ca și cu dosarul referendumului (…) Acum pot să merg la CEDO și o să merg la CEDO (…) Acum chiar că o să merg la CEDO, nu vreau să intru în detalii (…) Dar și ăstălalt și la referendum (…) până la urmă Ăl de Sus hotărăște, dar în condițiile în care te simți nevinovat, total nevinovat, n-ai cum să n-ai speranțe că până la urmă cineva va sparge gheața, cineva va sparge gheața și va spune ‘Oameni buni, nu mai merge, adică nu mai putem condamna oameni care sunt nevinovați’”.

Evident ca, ce spune Dragnea, sunt aberatii, fapt sesizat de Cristi Danilet, care scrie pe pagina sa de Facebook: “Văd un om politic, condamnat definitiv în România, care declară că va merge la CEDO întrucât este NEVINOVAT. Știrea e prezentată ca și cum demersul ar fi un succes garantat.
Să ne lămurim: Curtea Europeană a Drepturilor Omului NU REJUDECĂ dosarele din țările membre ale Consiliului Europei (organism înființat în 1950, in care Romania este membru din anul 1994), ci stabilește dacă în cursul procesului national s-au respectat DREPTURILE menționate în Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Acest tratat international stabilește drepturi precum cel de a fi judecat de un judecător independent și imparțial, de a fi asistat de un avocat, de a fi judecat in termen rezonabil, de a interoga martorii etc.
Așadar, CtEDO va putea stabili, să spunem, că în România nu s-a respectat dreptul la apărare sau judecată a durat prea mult într-un caz concret, dar nu va putea spune că infractorul a fost condamnat nevinovat fiind sau că pedeapsa aplicată la noi ar fi neadecvată. Pentru că mulți nu știu acest lucru banal, 98 la sută din cererile adresate instanței de la Strasbourg se resping ca inadmisibile.”

Totodată, referindu-se la speculațiile privind existența unei relații între el și firma Tel Drum, Dragnea a spus: “Din 2004 se tot vorbește despre asta, articole, controale, anchete. N-au găsit nicio legătură, pentru că n-au ce să găsească (…) Asta e ca și cu hotelul pe care îl am în Brazilia (…) Am mai auzit pe cineva la o emisiune de seară, (…) spunea că am 500 de milioane de euro în Brazilia. E de râs, dar e și de plâns, pentru că mie îmi pare foarte rău că sunt oameni care suferă din cauza mea”.

Din pacate, pentru el, insa, fostul sef al ANAF Gelu Stefan Diaconu contrazice declaratia liderului PSD, Liviu Dragnea catalogand-o drept cea mai mare minciuna spusa de un om politic: “Doar atat va zic: e cea mai mare minciuna declarata public de un om politic!”, scrie Gelu Stefan Diaconu pe Facebook.

Postarea a fost facuta imediat dupa ce Dragnea a spus, duminica seara, la Antena 3, ca s-au tot facut anchete si nu s-a descoperit nicio legatura intre el si Tel Drum “pentru ca nu au ce sa gaseasca”.

“Povestea e din 2004. Din 2004 se tot vb despre asta. Articole, controale, anchete. Nu au gasit nicio legatura pentru ca nu au ce sa gaseasca. Asta e ca si cu hotelul din Brazilia. E de ras, dar e si de plans. Imi pare rau ca sunt oameni care sufera din cauza mea. (…)

Eu nu vreau sa comentez despre situatia firmei pentru ca nu o stiu in amanunt. Eu cu cei care conduc Tel Drum am vorbit cred ca ultima data cu multi ani inainte, cand eram la CJ. Cred ca am sunat pe unul dintre ei pentru ca faceau o lucrare si nu mi-a placut. (…) Daca eram actionar la Tel Drum, eram actionar si nu mai aveam nicio functie politica”, a spus Liviu Dragnea.

Totodata, liderul PSD a tinut sa precizeze ca in momentul in care a intrat in politica avea bani, un complex hotelier, restaurante si magazine.

“Eu am intrat in politica cu bani. eu in 90 am facut prima asociatie privata. In 97 cand am intrat in politica, aveam un complex hotelier, 3 restaurante, 3 magazine si centre en-gross. Aveam 1.000 de angajati. Am luat 100.000 de lei din banca de atunci. In afara de casa parintilor, am pus gaj tot. Am luat de la banca agricola. (…) Eu la 27 de ani m-am apucat de treaba”, a mai spus Dragnea.

Amintim ca, in luna iulie, Rise Project a publicat un raport al serviciului secret al MAI care ar confirma legatura lui Dragnea cu Tel Drum.

Este primul document oficial in care Liviu Dragnea figureaza ca “detinatorul majoritar al actiunilor la purtator de la SC Tel Drum SA”, despre afacerile careia s-a tot scris in presa in ultimii zece ani.

Apoi, dupa dezvaluirile Rise Project, Directia Nationala Anticoruptie s-a sesizat din oficiu, intr-un nou dosar penal in care a fost inceputa urmarirea penala in rem pentru infractiuni asmilate coruptiei, “in legatura cu alte aspecte” continute in investigatia jurnalistica.

Pe 18 august, DNA a anuntat ca firma Tel Drum S.A. si directorii Petre Pitis si Mircea Visan sunt urmariti penal intr-un dosar deschis in legatura cu obtinerea unor fonduri europene, prejudiciul fiind estimat de procurori la peste 4 milioane de lei