Condamnari

DADDY, sunt Tinta DNA, Am fost trimis in Judecata pe BARFE si ZVONURI/Lamaie­čĄú

 

FB_IMG_1521474467772

Pre┼čedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la ├Änalta Curte de Casa┼úie ┼či Justi┼úie, c─â a fost trimis ├«n judecat─â de DNA ├«n dosarul DGASPC Teleorman f─âr─â probe, doar pe “declara┼úii, b├órfe ┼či zvonuri”.

Dragnea a dat miercuri ├«n instan┼ú─â o declara┼úie ├«n calitate de inculpat, ├«n dosarul ├«n care este acuzat de DNA c─â ar fi intervenit pentru men┼úinerea ├«n func┼úie ┼či plata drepturilor salariale pentru dou─â angajate de la DGASPC Teleorman, Adriana Botorogeanu ┼či Anisa Stoica, de┼či ┼čtia c─â acestea lucrau de fapt ├«n cadrul organiza┼úiei PSD Teleorman.

FB_IMG_1517858058788

“Am citit dosarul, rechizitoriul, declara┼úii, stenograme ┼či v─â spun sincer c─â am fost trimis ├«n judecat─â f─âr─â probe, doar pe declara┼úii, b├órfe, zvonuri auzite la ┼čpri┼ú. Eu nu am ├«n┼úeles de ce am fost trimis ├«n judecat─â. ├Än opinia mea, nu sunt probe. Sunt ┼úinta DNA”, le-a spus Dragnea magistra┼úilor.

Pe parcursul a dou─â ore, Liviu Dragnea a invocat prevederi legale, a f─âcut referire la declara┼úiile date de ceilal┼úi inculpa┼úi ├«n dosar ┼či le-a spus judec─âtorilor c─â este nevinovat.

El le-a explicat magistraţilor contextul în care a cunoscut-o pe Anisa Stoica

FB_IMG_1519666797267.

“Am ├«n┼úeles acuza┼úiile DNA, doar c─â le resping categoric, deoarece m─â consider nevinovat. ├Än perioada 2006 – 2012, c├ónd am fost pre┼čedinte al Consiliului Jude┼úean Teleorman ┼či al PSD Teleorman, nu a existat nicio rela┼úie privilegiat─â cu Adriana Botorogeanu ┼či Anisa Stoica. Pe Botorogeanu o cuno┼čteam ├«nainte de 2004, ├«n contextul rela┼úiilor de partid. Ea lucra la un birou parlamentar. Pe Stoica am cunoscut-o la o manifestare de partid, unde a fost o discu┼úie ├«n pauz─â ├«ntre membrii de partid ┼či presa local─â din Teleorman. Era o discu┼úie informal─â. Se discutau chestiuni politice. Atunci au venit c├óteva p─âreri din partea presei c─â PSD Teleorman ar trebui s─â aib─â o mai bun─â rela┼úie cu mass-media ┼či eu am spus: ‘da┼úi-ne idei’. Era prin 2005 – 2006. ├Än glum─â, cred, cei din pres─â au spus: ‘asta v─â cost─â’. Eu am zis c─â nu avem bani de consultan┼ú─â ┼či nici s─â angaj─âm pe cineva. O organiza┼úie jude┼úean─â de partid nu era ca la o fabric─â, unde s─â lucreze oameni cu program, cu organigram─â. Ulterior, cred c─â la sediul de partid, a venit Anisa Stoica, ca un fel de continuare a discu┼úiei de la acel eveniment politic, ca s─â discut─âm cum s-ar putea face o colaborare cu ea pe partea de comunicare. (…) Anisa Stoica m-a ├«ntrebat dac─â putem s─â realiz─âm o colaborare ├«ntre ea ┼či PSD ├«n domeniul comunic─ârii. Eu i-am spus c─â nu eu fac angaj─âri, ci secretarul de partid ┼či c─â poate s─â colaboreze voluntar cu partidul. Ulterior, c├ónd am avut o ┼čedin┼ú─â de birou permanent la PSD Teleorman, dup─â ce s-a terminat ┼čedin┼úa, era mult─â lume acolo, la un moment dat Anisa Stoica mi-a zis c─â trebuie s─â aib─â un venit ┼či dac─â se poate angaja la partid. Eu i-am sugerat s─â ├«┼či caute un loc de munc─â, pentru c─â nu se poate baza pe partid. Nu i-am cerut s─â mearg─â s─â se angajeze la DGASPC Teleorman ┼či nici nu am vorbit cu cineva de la Direc┼úie”, a declarat Dragnea.

FB_IMG_1518114935057

El a negat că i-ar fi cerut directorului DGASPC Teleorman, Alesu Floarea, să le menţină în funcţie pe cele două angajate.

“Eu nu am ┼čtiut c─â cele dou─â angajate nu vin la serviciu la DGASPC Teleorman ┼či nici nu mi-a adus nimeni la cuno┼čtin┼ú─â despre acest lucru. Este adev─ârat c─â le vedeam pe cele dou─â la partid, o dat─â sau de dou─â ori pe lun─â, c├ónd aveam birourile permanente. (…) Ele acum sunt dou─â personaje importante, figuri publice. La acea vreme nu erau persoane importante, de notorietate, nici m─âcar la nivelul ora┼čului Alexandria”, a spus Dragnea.

Liviu Dragnea a ad─âugat c─â ├«n rechizitoriu se spune ├«n mod gre┼čit c─â DGASPC Teleorman se afla ├«n subordinea lui direct─â, ca pre┼čedinte al CJ Teleorman.

FB_IMG_1518118981006

În plus, el a arătat că nu avea posibilitatea, subiectiv, de a o demite sau schimba pe Floarea Alesu din funcţia de director al DGASPC Teleorman.

“Doamna Alesu nu mi-a prezentat niciodat─â situa┼úia celor dou─â angajate – Adriana Botorogeanu ┼či Anisa Stoica – ┼či nici situa┼úia concret─â a altui angajat. (…) Eu am stabilit dou─â reguli la CJ Teleorman. Prima – orice discu┼úie se putea face ├«n prezen┼úa doamnei Magheru, director Programe/strategii ├«n CJ Teleorman, a coordonatorului din CJ al respectivei institu┼úii ┼či, evident, cu ┼čeful entit─â┼úii respective. A doua regul─â – s─â nu se discute cu ┼čefii institu┼úiilor subordonate CJ Teleorman aspecte care nu intr─â ├«n sfera de activitate a Consiliului Jude┼úean. ├Än acest context, nici doamna Alesu ┼či nici altcineva nu mi-a spus c─â cele dou─â angajate ├«ncasau salariu ┼či nu ar fi venit la serviciu. (…) Eu am fost trimis ├«n judecat─â pe b├órfe ┼či zvonuri. S-a tot vorbit ├«n ultima perioad─â, zvon ├«n Alexandria, c─â li s-ar fi sugerat celor dou─â angajate c─â, dac─â ar spune c├óteva lucruri despre mine, eventual s─â m─â aduc─â ├«n aceast─â poveste, ar primi o pedeaps─â mai u┼čoar─â, poate ┼či altceva. Nu am certitudinea c─â ceea ce am auzit este real sau nu. (…) Floarea Alesu a sus┼úinut c─â a discutat cu mine ┼či ar fi comunicat ┼či altor dou─â persoane – Vlad Eugen ┼či Dumitrescu Mircea, de┼či ace┼čtia nu confirm─â asta. Nu se poate ca toat─â lumea s─â mint─â ┼či doar Alesu Floarea s─â spun─â adev─ârul”, a afirmat Liviu Dragnea. AGERPRES