Condamnari

DADDY, ia uite ce zice ASTA! Io ZIC ca e BELIN(T)A rau, Nu te-a Apuca PASTELE/IRINUCA ramane unde stim Noi/Te pupa Mosu­čĄú

 

FB_IMG_1518802716030Gunther Krichbaum, ╚Öef al comisiei de afaceri europene din Bundestag ├«i cere Comisiei Europene sa nu suspende aplicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) pentru Rom├ónia ╚Öi, mai mult, s─â activeze articolul 7 ├«n cazul ├«nregistr─ârii unor noi atacuri la Justi╚Ťie.

 

 

scrisoarea originală, AICI

 

 

Intr-o scrisoare adresata lui Jean Claude Juncker,┬áKrichbaum┬á– un critic foarte aspru al adversarilor Justitiei –┬áii cere sefului Comisiei Europene ca “in cazul unor noi atacuri asupra independen╚Ťei sistemului judiciar, sa se ia ├«n considerare ini╚Ťierea procedurii de activare a articolului 7 din Tratatul UE”┬á├«mpotriva Rom├óniei,┬áscrie┬áHotnews.ro.

 

 

Activarea Articolului 7 din Tratatul UE, cunoscuta si ca “optiunea nucleara”, de ultim resort politic, inseamna suspendarea dreptului de vot in Consiliul UE pentru un stat membru.

 

 

Gunther Krichbaum arata in scrisoarea trimisa sefului Comisiei Europene ca┬á“in ultimele zile au fost facute publice ├«nregistrari audio cu scopul de a distruge credibilitatea procurorilor DNA. Autorii acestor ├«nregistrari sunt politicieni care sunt ├«n curs de investigare sau care au fost deja condamna╚Ťi pentru fapte de corup╚Ťie”. Oficialul german arata realizarile DNA, modelul impus in regiune si sustine ca “Orice atac asupra DNA ╚Öi asupra Laurei K├Âvesi este, prin urmare, un atac asupra independen╚Ťei sistemului judiciar ╚Öi a luptei ├«mpotriva corup╚Ťiei”.

 

 

 

Textul integral al scrisorii adresate de Gunther Krichbaum lui Jean Claude Juncker:

 

Stimate domnule Președinte,

 

├Än calitate de Pre╚Öedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul federal al Germaniei, urmaresc actualele evolu╚Ťii politice interne din Rom├ónia cu mare ├«ngrijorare. ├Äncep├ónd cu alegerile din decembrie 2016 diferitele guverne ale Rom├óniei au lucrat sistematic pentru amnistierea membrilor de partid condamna╚Ťi pentru fapte de corup╚Ťie ╚Öi frauda electorala ╚Öi pentru a ├«mpiedica viitoare investiga╚Ťii de corup╚Ťie.

 

├Än ultimele zile au fost facute publice ├«nregistrari audio cu scopul de a distruge credibilitatea procurorilor Direc╚Ťiei Na╚Ťionale Anticorup╚Ťie (DNA). Autorii acestor ├«nregistrari sunt politicieni care sunt ├«n curs de investigare sau care au fost deja condamna╚Ťi pentru fapte de corup╚Ťie. ├Än urma acestui scandal este ceruta acum demisia ╚Öefei DNA, Laura K├Âvesi.

 

├Än ultimii ani, DNA a avut un rol semnificativ, ├«n combaterea eficienta a corup╚Ťiei ├«n Rom├ónia chiar ╚Öi la cel mai ├«nalt nivel. Independen╚Ťa ╚Öi marile succese ale DNA sunt vazute ca o mare realizare ╚Öi ├«n afara grani╚Ťelor Rom├óniei. ├Än special ├«n societatea civila din ╚Ťarile din Balcanii de Vest, DNA este prin urmare considerata un model ├«n eforturile proprii de a lupta ├«mpotriva corup╚Ťiei. Orice atac asupra DNA ╚Öi asupra Laurei K├Âvesi este, prin urmare, un atac asupra independen╚Ťei sistemului judiciar ╚Öi a luptei ├«mpotriva corup╚Ťiei.

 

├Äntr-o scrisoare din 2 februarie 2017 am subliniat deja faptul ca, av├ónd ├«n vedere evolu╚Ťiile politice interne, ├«nlaturarea Mecanismului de Cooperare ╚Öi Verificare (MCV) pentru Rom├ónia este complet exclusa. ├Äncercarile actuale de a for╚Ťa ├«nlaturarea procurorului ╚Öef DNA din func╚Ťia actuala arata, din pacate, faptul ca temerile mele sunt justificate. Tot felul de ├«ncercari de a renun╚Ťa din motive politice la procedura MCV ├«naintea preluarii de catre Rom├ónia a Pre╚Öedin╚Ťiei Consiliului UE, sunt inutile. Presupun, prin urmare, ca aceasta op╚Ťiune nu va fi luata ├«n considerare, iar Comisia ├«╚Öi va exprima ferm ├«ngrijorarea fa╚Ťa de guvernul rom├ón.

 

Marile progrese ├«n justi╚Ťia rom├óneasca au fost posibile doar datorita aderarii la UE ╚Öi prin sprijinul institu╚Ťiilor europene. Ceta╚Ťenii rom├óni pro-europeni, care se opun ac╚Ťiunilor guvernului, au nevoie urgenta de sprijinul Comisiei. ├Än cazul unor noi atacuri asupra independen╚Ťei sistemului judiciar, ar trebui, ├«n opinia mea, sa se ia ├«n considerare ini╚Ťierea procedurii de activare a articolului 7 din Tratatul UE.

 

 

Initierea acestei proceduri a avut loc anul trecut fata de Polonia tot din cauza masurilor din Justitie, dar Comisia Europeana, statele membre si Varsovia continua negocierile diplomatice pentru a nu se ajunge la activarea efectiva a Articolului 7.

 

 

Gunther Krichbaum este de zece ani presedintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundenstag (Parlamentul german). Membru al CDU, partidul cancelarului Merkel, Krichbaum s-a remarcat in trecut prin cererile maximale adresate institutiilor europene in legatura cu derapajelor anti-justitie din Romania. Anul trecut, imediat dupa adoptarea celebrei OUG 13 de catre Guvernul Grindeanu, Krichbaum i-a cerut presedintelui Comisiei Europene sa “sa il convoace de urgenta” pe Sorin Grindeanu la Bruxelles si sa ii solicite retragerea Ordonantei de modificare a Codurilor penale.