Politica

Daddy baga 12 milioane Euro in stadionul din Alexandria­čśÄ

FB_IMG_1489940812794Stadion de 12 milioane de euro in Teleorman. Timisoara, ignorata in continuare

E c├ót se poate de clar, dac─â mai era nevoie: Timi╚Öoara nu conteaz─â pentru guvern. ├Än timp ce ├«n ora╚Öul de pe Bega se a╚Öteapt─â o decizie legat─â de amplasamentul viitoarei s─âli de sport, Ministerul Dezvolt─ârii se preg─âte╚Öte s─â fac─â stadion laÔÇŽ Alexandria, acas─â la pre╚Öedintele PSD, Liviu Dragnea!

Ministerul Dezvoltării a trimis spre dezbatere publică două hotărâri de guvern care prevăd aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru un stadion la Alexandria, în Teleorman. Investiţia este de 55,7 milioane de lei, va fi derulată prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), iar primăria din Alexandria va contribui cu 1,38 milioane de lei. Conform notei de fundamentare, iată de ce este nevoie de un stadion nou în Teleorman:

FB_IMG_1493406855029

ÔÇ×Complexul sportiv este func┼úional, fiind utilizat cu dificultate pentru meciurile oficiale, antrenamentele ┼či activit─â┼úile curente ale clubului de fotbal FCM Alexandria. Facilit─â┼úile de atletism stau la dispozi┼úia Clubului Sportiv Jude┼úean Teleorman (CST), aici av├ónd loc antrenamente ale sportivilor afilia┼úi clubului (ÔÇŽ) Toate construc┼úiile aflate pe teren sunt ├«ntr-o stare tehnic─â sub standardele actuale aplicabile, o parte din aceste construc┼úii fiind neutilizabile ┼či abandonate (ÔÇŽ) ├Än ceea ce priveste g─âzduirea de meciuri de fotbal stadionul prezint─â urm─âtoarele caren┼úe principale:

FB_IMG_1492628577001

  • num─ârul de locuri este sub cel necesar pentru Liga 1/ respectiv categoria 3 UEFA (4.500 locuri necesare, obligatoriu pe scaune individuale cu sp─âtar mai ├«nalt de 30 cm, ├«n prezent fiind identificate aproximativ 2.000 locuri pe scaune ├«n tribun─â principal─â, dintre care unele cu sp─âtar de doar 15 cm)
  • stadionul nu beneficiaz─â de un sistem de nocturn─â
  • stadionul nu beneficiaz─â de spa┼úiile necesare pentru presa scris─â ┼či TV
  • spa┼úiile pentru echipe ┼či oficiali sunt subdimensionate
  • nu au fost identificate elemente ce ┼úin de securitatea meciurilor cu public (camera de control stadion, sistem de adresare public, vizuale ┼či sonore)ÔÇŁ

├Än caz c─â nu era destul de clar, aceast─â investi╚Ťie este una ÔÇ×de prim─â necesitateÔÇŁ, pentru c─â ÔÇ×activit─â┼úile sportive continu─â s─â fie desf─â┼čurate pe amplasament, iar cluburile locale de sport au ├«n mod constant performante notabile ├«n competi┼úiile na┼úionale ┼či chiar interna┼úionaleÔÇŁ.

Stadionul va avea o capacitate de 5.496 spectatori, o suprafa┼ú─â construit─â de 15.795 de mp, iar durata de realizare a investi┼úiei este de 18 luni. ├Äntre timp, primarul Nicolae Robu ╚Öi pre╚Öedintele CJ Timi╚Ö, C─âlin Dobra, se ceart─â pe amplasamentul unei ipotetice viitoare s─âli de sport care ar urma s─â fie construit─â ├«n zona Timi╚Öoarei. Ministerul Dezvolt─ârii este condus de Sevil Shhaideh, protejata pre╚Öedintelui PSD, Liviu Dragnea. Teleormanul, locul de ba╚Ötin─â al lui Dragnea, este unul dintre cele mai s─ârace jude╚Ťe din ╚Ťar─â.