Politica

Cutremurator/O Secretara de Scoala Generala, CARMENCITA, a ajuns sa DEMITA trei Sefi din MAI, seful IGPR, seful serviciului Omoruri si seful control intern din BPR😎

 

FB_IMG_1499877118887Am transmis premierului propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române”, a declarat Carmen Dan. În locul chestorului Bogdan Despescu ar urma să fie împuternicit Cătălin Ioniţă, actualul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie. De asemenea, ministrul de Interne nu a exclus demiterea şefilor de la Omoruri şi Control Intern din cadrul Brigăzii Poliţiei Rutiere.

Mihai Tudose amână, însă, demiterea şefului Poliţiei, surse guvernamentale declarând pentru Mediafax că, înainte de a lua hotărârea, premierul se va întâlni cu Bogdan Despescu.

Carmen Dan, despre discuţia cu Tudose: I-am spus ce propuneri voi face. Decizia îi aparţine

Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat marţi că l-a informat pe şeful Executivului, Mihai Tudose, că va propune demiterea şefului Poliţiei Române, în contextul în care premierul a amânat semnarea documentului şi se va întâlni miercuri cu Bogdan Despescu.

„L-am informat pe premier despre decizia de a propune schimbarea şefului Poliţiei Române. Ulterior am prezentat deciziile public. Noi suntem în aşteptarea deciziei premierului. Deciziile premierului îi aparţin în exclusivitate”, a declarat ministrul de Interne Carmen Dan, la Antena 3.

Întrebată dacă este reală informaţia apărută în spaţiul public, potrivit căreia Tudose i-ar fi spus să nu trimită propunerea pentru că nu o va semna, Carmen Dan a evitat răspunsul, dar nu a negat un asemenea dialog.

„Eu am motivat decizia mea. Sper să conteze.Nu mi-a spus în mod expres că ar conta, nici nu i-am cerut. I-am spus că fac aceste propuneri şi dânsul e liber să ia ce decizii vrea”, a mai spus Ministrul de Interne.

Carmen Dan a declarat că a fost informată oficial de şeful poliţiei Române că agresoul pedofil este poliţist în cursul zilei de luni, la ora 11.25, „în timp ce pe ecrane rula informaţia că agresorul minorilor e poliţist”.

„Rolul meu nu este să ascund sub preş probele reale. Planul operativ nu este gestionat de un ministru. Probleme de testare, verificare a personalului sunt importante, de aici vin derapajele, iar derapajele din MAI sunt de alte valenţe, vorbim despre responsabilitate şi asumare. Decizia de a schimba şeful Poliţiei Române nu are legătură cu politica, este o decizie managerială. Are legătură cu procesul de conştiinţă şi responsabilitate, pe perioada pe care am avut-o în minister. Este dovadă de iresponsabilitate să nu vedem un şir lung de nereguli. Susţin cu tărie că sunt oameni în MAI care îşi fac treaba cu demnitate”.

Deciziile au fost anunţate după ce, în cursul dimineţii, ministrul Afacerilor Interne a declarat că l-a informat pe premierul Mihai Tudose despre măsurile dispuse ca urmare a depistării poliţistului suspectat de agresiune sexuală asupra unor minor, Carmen Dan remarcând că niciun şef din poliţie „nu a făcut un pas în spate”.

„Urmează să am o întâlnire cu specialiştii din cadrul Centrului de testare psihologică. Ieri am transmis o solicitare, până acum am doar informaţiile pe care le cunoaşteţi şi dumneavoastră, date de purtătorul de cuvânt al poliţiei. Nu am văzut pe nimeni să facă un pas în spate. Probabil că au apreciat că nu există responsabilitate. Am discutat cu premierul aseară, l-am informat despre situaţie, l-am informat despre măsurile dispuse. Ne vom revedea, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă”, a declarat ministrul.

De asemenea, ministrul de Interne a vorbit despre „superficialitatea” testărilor psihologice, admiţând că acestea „nu sunt relevante” şi că „se impune modificarea bateriilor de teste”, pentru că aceste testări făcute neconform au făcut ca în sistem să fie integraţi şi să existe în continuare oameni cu probleme. Carmen Dan a dezvăluit, totodată, că în cadrul acestei proceduri se folosesc teste psihologice „fără licenţe”.

„Am discutat astăzi (marţi, n.r.) cu şeful centrului de psihologie din cadrul Ministerului şi am cerut ca împreună cu celelalte departamente cu competenţe să refacă întreaga procedură prin care se organizează activitatea de testare în Minister. Aceste testări trebuie să fie însoţite de fişe de cunoaştere, întocmite de superiorii ierarhici. În plus, este sarcina structurilor de integritate şi a celor de protecţie sa deţină informaţii despre posibilele vulnerabilităţi ale unui angajat. Toate aceste aspecte, coroborate, oferă o imagine completă despre vulnerabilităţile unui angajat. Cu această ocazie, am aflat cu stupefacţie că în majoritatea unităţilor din Poliţia Română se folosesc teste psihologice fără licenţă. (…) Anul acesta urmează să încadrăm în Minister 7.000 de oameni. Am transmis un avertisment foarte clar şi structurilor de protecţie internă şi de integritate să accentueze verificările pe care aceştia le fac pe linie de personal”, a declarat ministrul.

Într-o comunicare de luni, Ministerul Afacerilor Interne susţinea, referitor la cazul agentului suspectat de fapte de pedofilie, că este nevoie de o reformă a sistemului, precizând că toţi şefii din poliţie care “au ascuns problemele sub preş ar trebui să facă un pas înapoi”.

Carmen Dan a adresat mai multe întrebări şefului Poliţiei Române referitoare la testarea psihologică a agentului suspectat de pedofilie.

“Cât de serioase şi riguroase au fost testările psihologice la care a fost supus acest agent şi când a fost ultima testare psihologică a acestuia. Cum a fost posibil ca nimeni, atâţia ani, să nu sesizeze problemele acestui agent. Ce calificatife profesionale a obţinut poliţistul în ultimii ani. Ce propuneri are Poliţia Română pentru evitarea, pe viitor, a unor astfel de cazuri”, sunt întrebările la care Carmen Dan aşteaptă răspuns până miercuri.

Reacţia vine după ce, luni, s-a constatat că principalul suspect care ar fi agresat doi minori, într-un lift al unui bloc din cartierul Drumul Taberei este un angajat al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Bărbatul a fost reţinut, luni seara, urmând să fie prezentat judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă. Eugen Stan şi-a recunoscut fapta, dar şi o agresiune comisă în anul 2012 asupra unei fetiţe, a declarat, luni seara, avocatul acestuia, la sediul Poliţiei Capitalei.

“Într-un final, şi-a recunoscut faptele. Sunt două fapte pe care le-a recunoscut, una din 2012 şi cele din 5.01.2018. Este reţinut pentru 24 de ore şi va decide procurorul să mearga la instanţă, nu va fi dus în seara asta, din câte ştiu eu, cred că mâine (marţi-n.r.)”, a declarat avocatul agentului, la sediul Poliţiei Capitalei.

În 2012, bărbatul ar fi abuzat sexual o fetiţă, tot în Sectorul 6 al Capitalei.

Apărătorul a mai precizat că poliţiştii verifică şi alte suspiciuni de acest gen care planează asupra lui Eugen Stan.

“Iniţial, nu a vrut să colaboreze. Şi-a recunoscut la început parţial învinuirile, iar ulterior, într-un final a recunoscut. Regretă. A spus că a avut nişte probleme şi cam atât”, a mai precizat avocatul Constantin Dumitra.

Ministrul Afacerilor Interne a declarat, marţi dimineaţa, că l-a informat pe premierul Mihai Tudose despre măsurile dispuse ca urmare a depistării poliţistului suspectat de agresiune sexuală asupra unor minor, Carmen Dan remarcând că niciun şef din poliţie “nu a făcut un pas în spate”.

Cine este Cătălin Ioniţă, propunerea lui Carmen Dan pentru şefia Poliţiei Române

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Carmen Dan, l-a propus, marţi, ca înlocuitor pentru Bogdan Despescu, actualul şef al Poliţiei Române, pe Cătălin Ioniţă, care ocupă acum funcţia de director general al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

În vârstă de 41 de ani, Cătălin Ioniţă a fost numit director general al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) în 2016.

Între 2014 – 2016, el a deţinut funcţia de director al Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, iar între 2012 – 2013 a fost director adjunct al Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Anterior, a fost pe rând şef serviciu al Serviciului de combatere a corupţiei şi a infracţiunilor comise în sfera instituţiilor bugetare din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor, şef serviciu al Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Poliţiei Sector 1 şi ofiţer specialist în cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Poliţiei Sector 1.

Cătălin Ioniţă este căsătorit şi are cinci copii

 

Microfon montat din gelozie la Carmen Dan!

Deja variantele de lucru ale celor care ancheteaza plangerea penala depusa de Carmen Dan in urma depistarii unui dispozitiv de inregistrare in locuinta sa se restrang pe zi ce trece, in acest moment fiind luata in calcul mai mult decat oricand latura „romantioasa” a acestei dezvaluiri care a cutremurat Romania la sfarsitul anului trecut. Pentru ca, indiferent de care parte a baricadei  te-ai afla, faptul ca ministrul de Interne a ajuns sa faca plangere penala ca este filat in propria casa nu are cum sa nu ridice mari semne de intrebare cu privire la „solidaritatea”structurilor din sistem.

 

02 03 Microfon montat din gelozie la Carmen Dan!Astfel ca, deloc intamplator, luna trecuta anuntam ca Bogdan Despescu este pe faras  si urmeaza a fi demis in cel mai scurt timp, urmandu-se a se astepta doar oportunitatea mediatica de a fi „ejectat” din fruntea IGPR. Unul dintre principalele reprosuri care i se aduceau acestuia fiind tocmai „autismul” dovedit atunci cand, de exemplu, ar fi trebuit sa comunice ceva mai clar cand a explodat „bomba” microfonului din apartamentul lui Carmen Dan. Iar mutarea „suspecta” a adjunctului Directiei Operatiuni Speciale, Laurentiu Petrache pe un post similar la Politia Transporturi nu a facut decat sa „legendeze” si mai mult, printre initiatii sistemului, scenariul unei „lucraturi interne”. Mai ales ca Petrache, ca si Tatu de altfel, erau recunoscuti drept „regii” neincoronati ai interceptarilor din MAI.02 0a3 Microfon montat din gelozie la Carmen Dan!Iata insa ca izolarea informationala a ministrului de Interne de catre „vechea garda” din Politie, care a condus de altfel la riscanta sa iesire publica pare acum cu atat mai grotesca cu cat, din cate reiese din informatiile intrate in posesia noastra, respectivul microfon ar fi fost montat acolo din pura gelozie, pe vremea cand apartamentul locuit in prezent de ministrul de Interne era ocupat de un cuplu de cetateni straini.

La fite, in Floreasca…

Imobilul de lux in care locuieste Carmen Dan se afla intr-o zona exclusivista, pe strada Marcel Andreescu nr. 7, „in buza” la Piata Floreasca, fiind construit pe vremea cand primarul Sectorului 1 era George Padure. Iar blocul era cunoscut inca de pe atunci drept „la fite” din cauza nenumaratilor lideri politici, mai ales pesedisti care au locuit aici de-a lungul anilor.02 0aaa3 Microfon montat din gelozie la Carmen Dan!Chiar si acum in blocul care apartine unui cetatean roman retras la Londra si care incaseaza chiriile prin intermediul ginerelui locuieste numai lume buna, fiind suficent sa dam doar exemplul vecinului de deasupra lui Carmen Dan, unul dintre cei mai cautati avocati romani in domeniul restituirilor.

600 de euro chiria

Oricum, apartamentul in care locuieste Carmen Dan si pentru care plateste o chirie lunara de 600 de euro are 170 metri patrati si se afla la etajul unu al imobilului de pe strada Marcel Andreescu nr. 7. Iar de-a lungul vremii in acesta au stat si alti chiriasi, doar „ultimii” fiind romani. Lucru explicabil din moment ce majoritatea locatarilor sunt expati care prefera aceasta zona.

Marocanul si moldoveanca…

Insa microfonul descoperit de Carmen Dan pare sa fi fost amplasat mascat in priza, dupa cum sustin sursele noastre, de pe vremea unui cuplu care a ocupat apartamentul inainte, cetateanul francez de origine marocana fiind foarte gelos pe consoarta sa basarabeanca. Asa ca a recurs la o metoda traditionala pentru a o monitoriza fara stiinta acesteia… Si, pe scurt, cam aceasta ar fi toata povestea acestui microfon care a ajuns sa aiba proportiile unui adevarat atentat la siguranta nationala, singurul mister fiind cum de ancheta a fost atat de „misterioasa”  incat nu s-au lamurit lucrurile de la bun inceput…

Repetitie pentru Kovesi…

Oricum, deja „tinta in miscare”, pe Bogdan Despescu nu mai aveau cum sa il ajute ultimele incercari de socializare intensiva. Insa uimeste modul in care acesta a fost executat, Liviu Dragnea dandu-i astfel sah-mat lui Mihai Tudose. Pentru ca, in timp ce rivalii deja se obisnuisera cu pasivitatea lui Carmen Dan, pe care nu o mai percepeau decat ca „o blonda”, ministrul de Interne a facut o mutare fulgeratoare, pasandu-i „pisica moarta” a responsabilitatii cazului politistului pedofil in ograda lui Mihai Tudose. Ceea ce nu reprezinta decat o ultima repetitie pentru mutarea pe care s-ar putea sa o faca in curand si un alt ministru „moale”, Tudorel Toader urmand sa-i propuna lui Klaus Iohannis revocarea Laurei Codruta Kovesi, punandu-l astfel pe seful statului intr-o pozitie mai mult decat ingrata… Iar mutarea taberei Dragnea a fost una cu atat mai gandita cu cat in locul lui Despescu a fost propus sa preia conducerea Politiei Romane nimeni altul decat Catalin Ionita, ultimul „lup tanar” ramas in sistem si care, dintre toti pretendentii, are oricum cele mai mari sanse de a fi acceptat de toate taberele rivale, prietenii stiu de ce🏇