Politica

CUTREMURATOR-PNL/In plina Stare de URGENTA:Fost DEPUTAT si actual Presedinte CJ Calarasi, ILIUTA Vasile, s-a MATRAFOXAT iar cu “ALCOOLOVIRUSKY”de culoare ROSIE/ A fost prins in TRAFIC si DUS la Recoltare PROBE, Deh ?!!

 

Vasilică nu vrea sa se potolească cu alcoolul si gargaritele din Calarasi. Este a doua oară când marele moșier da cu gâtul în pahare si se face muci. 

 

 

 

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a fost prins conducând autoturismul propriu, emanând halenă alcoolică. A fost dus la sediul IPJ Călărași, însă a refuzat să sufle în etilotest. A fost condus la UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență Călărași, pentru prelevarea de probe biologice. Pe timp de stare de urgență maximul pedepselor se majorează cu doi ani. Noroc! Comunicat IPJ: În cadrul activităților de verificare a respectării prevederilor Ordonanței militare nr. 3, colegii mei din cadrul Poliției Municipiului Călărași – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Prelungirea București un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 52 de ani. Întrucât bărbatul prezenta semne de ebrietate i s-a solicitat sa fie testat cu aparatul etilotest, acesta a refuzat și a fost condus la spital pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere unui vehicul sub influența alcoolului, urmând a fi dispuse măsuri legale.

 

La cei 52 de ani, politicianul este acţionar la 6 companii, la una dintre ele fiind asociat unic, şi are în proprietate 450 de hectare de teren agricol, exploatând în total o suprafaţă de 3.000 de hectare de pământ. Iliuţă este un fermier pe cinste. Absolvent al Facultăţii de Economie Agrară , din cadrul A.S.E., dar şi cu un certitificat de agricultor în culturi vegetale şi crescător de animale în buzunar, Vasile Iliuţă  nu a dat greş niciodată.

2,8 milioane de euro, fonduri europene

Accesând mai multe fonduri europene destinate domeniului agricol şi zootehniei, Vasile Iuliţă a reuşit să pună pe picioare o fermă ultramodernă de vaci şi de porci în comuna Vâlcelele, dar şi un siloz şi să achiziţioneze mai multe utilaje agricole. După ce a mers în Franţa, Olanda şi Italia, fermierul de la Vâlcelele a făcut demersurile necesare pentru accesarea unui program european cu fonduri nerambursabile în valoare de 2,8 milioane de euro. În 2010 a început la Vâlcelele construirea uneia dintre cele mai moderne ferme zootehnice din judeţ care, populată iniţial cu peste 500 de vaci din rasa Holstein.

Peste 120.000 lei, bani din agricultură

Potrivit declaraţiei de avere din 15 iunie 2015 şi postată pe site-ul Camerei Deputaţilor, Vasile Iliuţă şi soţia sa, Mihaela Cristina, deţin 450 hectare de teren agricol, achiziţionate în perioada 1994-2014, dar şi peste 10.000 metri pătraţi de teren intravilan,  cumpăraţi în perioada 1991-2014.  Tot în declaraţia de avere apare menţionat şi faptul că familia Iliuţă are în proprietate două case: una la Vâlcelelele şi alta în Călăraşi, două apartamente şi două spaţii comerciale în Călăraşi. La capitolul “venituri”, actualul deputat notează indemnizaţia de parlamentar de 58.908  lei, salariul soţiei de 16.080 lei anual, precum şi 64.943 lei din arendă teren agricol. Şi soţia, Mihaela Cristina Iliuţă, a obţinut din arendă, 65.035 lei. De asemenea, tot la venituri apare şi unul dintre cei doi copii ai parlamentarului, cu alocaţia de 504 lei. Parlamentarul nu are maşini sau bijuterii în proprietate. În declaraţia de interese pe care a semnat-o la 18 ianuarie 2013,  Vasile Iliuţă apar 8 companii la care acţionar şi doar una, SC Ildu SRL Vâlcelele, la care este unic administrator.

12 ani în fotoliul de primar

Până în 2012, când a decis să intre în lupta pentru alegerile parlamentare, Vasile Iliuţă a ocupat fotoliul de primar al comunei Vâlcele, din anul 2000. În perioada 1988-1990, el a fost şef de depozit la Navrom Călăraşi, iar în anii 90 a fost angajat în postul de lucrător comercial la Remat Călăraşi. În perioada 1994-1998 a fost administrator al SC Ildu SRL, una dintre firmele la care este acţionar majoritar, iar între 1998-2000 a fost director la Avicola Dragoş-Vodă. În politică, Iliuţă a fost mai întâi membru al Partidului Umanist, devenit Partidul Conservator pentru ca ulterior să se orienteze spre PDL. În prezent este copreşedinte PNL Călăraşi.

La alegerile locale 2016, Vasile Iliuţă a ieşit învingător. Deputatul a fost favoritul colegilor săi, după ce a reuşit să câştige 14 primării din judeţ, foste PDL, care pe 5 iunie au ales candidaţi liberali. Datorită voturilor, în toate cele 14 comune PNL a reuşit să câştige majoritatea în Consiliul Judeţean, obţinând direct 16 mandate de consilier judeţean, plus unul, prin redistribuire, în total, 17

 

 In cazul bețivilor, Felipe notează că alcoolul amorțește lobul frontal și funcțiile executive, ceea ce ne face să spunem și să facem lucruri pe care în mod normal le-am evita. Și el e de acord cu afirmația lui Dan că izbucnirile de conștiință stau la baza sincerității totale a celor  mici din PSD. „În psihologie, o numim teoria minții, adică abilitatea de a înțelege lumea mentală din jurul tău – fiecare persoană o are pe a ei.” Înseamnă să înțelegi că am informații pe care tu nu le ai și că acestea pot fi manipulate. Băieții cu epoleti învață treptat că anumite cuvinte pot altera o situație în favoarea sau în defavoarea lor.”

Atât pesedeii mici, cât și bețivii, au ieșiri emoționale puternice. „Cantitățile mari de alcool declanșează o labilitate emoțională. Oamenii rămân blocați în creierul de reptilă, nu mai au inhibiții, nu mai au control”, a zis Stoica. „De asta se poate transforma un bețiv fericit într-unul deznădăjduit într-o clipă.”

Filtrele verbale și comunicative pe care le folosim de-a lungul vieții sunt niște degeraturi sub limba. Abilitatea de a naviga prin lume și de a interacționa pașnic și eficient cu ceilalți depinde de ele. Ce să mai zicem, Doamne ajută că penelistii n-au voie să bea