Anchete DNA

CURAT-MURDAR Mon Cher Livache/ Ace, Brice si Incotopeneala in Ordonanta Penalilor !

Proțăpiți la butoanele deciziilor privind justiția din țara asta pentru că-i recomandau nu neapărat vocea și talentul, ci mai curând familiile mafiote din politică – PSD, PDL, PNL/aceeași mizerie – judecătorii Curții Constituționale nu și-au uitat niciodată binefăcătorii și n-o să muște cândva mâna care i-a crescut, i-a hrănit și i-a trimis să judece dreptatea. De aceea, în chestiunea Ordonanței 13, ei nici măcar nu s-au obosit să scotocească lucrurile și să vadă abuzul cumplit comis de grindeni, ci au întors-o direct din ușă, fără s-o mai invite în Curte. A fost ca-n bancul ăla cu popa dedulcit la femeiuște: e înaltă, blondă, frumoasă, dar nu e din parohia mea.

Nu știu dacă totul a fost un plan mârșav, țesut cu complicitatea Avocatului Poporului, așa cum sugera cineva săptămâna trecută – ”Ciorbea, combate tu Ordonanța 13, că avem oamenii noștri la Curtea Constituțională și rezolvă ei”. Dacă a fost așa, e în egală măsură rușinos și periculos, căci înseamnă că separația puterilor în stat e un simplu basm de adormit tinerii frumoși și liberi. Oricum ar fi, pe măsură ce trec zilele am impresia că guvernanții aduși la putere prin nevotul a 61% din populația României fac tot posibilul să ne enerveze. Pe lângă mostrele de prostie involuntară – gen „nu mai aprindeți luminile la telefon, să nu consumați impulsurile” sau ”dacă dădeam ordonanța vara, ar fi fost ziuă, deci nu mai puteați zice că am dat-o noaptea, ca hoții” – vedem și decizii luate intenționat. Și-a dat demisia Ciordache? Boon! Cum facem noi să-i enervăm și mai tare pe cei din stradă? Păi, o punem pe Birchall interimar, că are vocea stridentă, își proțăpește mâinile în șolduri și nici nu mai trebuie să-ți zică „Altă întrebare”, că fugi de cum o vezi, de spaimă să nu o și auzi și să te zgârie pe timpane. O singură persoană cinstită puseseră și ei în guvern – e vorba de duduia care luase mită de 19 ori – și au dat-o imediat jos. Normal, să iei mită doar de 19 ori într-un guvern girat de atâția penali cu greutate câți sunt în PSD și ALDE înseamnă incompetență totală. Cum, doar atâta a putut fătuca? Măcar de 20 de ori să fi luat și ea șpagă, și probabil ar fi rămas în guvern!

Dar acum problema deja nu mai e la guvern. Zoaiele au trecut, prin grija Curții Constituționale, care s-a spălat pe mâini de ele, la Parlament. Dacă Parlamentul găsește hibe Ordonanței 14, atunci automat intră în vigoare Ordonanța 13 și toți penalii din țara asta pot răsufla ușurați: s-a dat drumul la furat legal. De aceea, poate că ar fi bine ca protestele să se mute în jurul Parlamentului, pentru ca parlamentarii să audă mai bine doleanțele străzii. Că mă gândesc că Piața Victoriei e cam departe și mulți dintre ei oricum sunt fuduli de urechi sau au devenit de-a dreptul surzi la doleanțele alegătorilor, imediat ce s-au văzut votați. Dar poate că dacă zeci de mii de oameni le-ar striga, de sub ferestre, să nu-i facă scăpați pe pușcăriabili, ar pricepe și ei și n-ar trânti Ordonanța 14. Nici măcar n-ar mai pleca din sală sau n-ar mai sta în bănci, ca niște maimuțe dresate, ci ar vota în favoarea ei. Căci parlamentarii sunt niște firi sensibile, să știți, deși majoritatea au, prin fișa postului, obrazul gros. Ei n-ar risca pentru nimic în lume să respingă Ordonanța 14, doar ca să-l spele pe Dragnea, când știu că afară sunt zeci de mii de români furioși, care abia așteaptă să le explice de ce au ținut partea penalilor. Dacă în ziua când se va pune pe tapet Ordonanța ne-am lua liber de la muncă și am veni în jurul Parlamentului tot atâția câți am fost duminică în Piața Victoriei, să aprindem lanternele telefoanelor și să le luminăm mințile aleșilor, vă garantez că nici de-am avea un Parlament plin de chucknoriși, ei tot n-ar mai îndrăzni să sfideze strada, legea și bunul simț. Și abia atunci în România s-ar face cu adevărat lumină.

FB_IMG_1484920776267

Teme-te de Dragnea și când îți face daruri!
Nu știu dacă Liviu Dragnea are printre strămoși și greci sau se trage direct din austrolapitecus teleormanensis, dar cu omul ăsta trebuie să stai cu mâna pe portofel și când mergi la ștrand, că găsește el unde să și-l bage după ce ți l-a ciordit. Așă că poate n-o fi grec, dar de Dragnea trebuie să te ferești și când îți face daruri, fiindcă sigur strecoară și-un troian printre ele. După ce s-a zbătut de-a început să chelească la mustață ca să scape de tinicheaua abuzului în serviciu, brusc și dintr-o dată Dragnea pare să se fi resemnat că va ajunge la veceu turcesc și gratii-n geam și pledează din toți rărunchii pentru adoptarea cât mai urgentă a Ordonanței 14, adică aia care o să-l înfunde.

Nu trebuie să ne uităm prea departe în CV-ul tovului Dragnea, nu de alta, dar riscăm să dăm peste mulți greieri în tălpi. Nu trebuie nici măcar să privim la anul trecut când, de câte ori promitea Dragnea că-și va da un corupt pe mâna DNA, colegii de partid votau pentru respingerea cererii procurorilor de arestare preventivă și coruptul, miruit sau nu, scăpa basma curată. E suficient să vedem ce-a făcut domnul cu mustață denigrat de Piață în ultimele săptămâni ca să ne dăm seama cum vine treaba cu graba lui subită de a se supune legii. Vă amintiți cum se jura Livache că el n-are habar de nicio ordonanță, până a fost dat în fapt că în Partid se vorbea de trei luni despre asta? Vă amintiți cum zicea că nu e dată vreo lege pentru el, ci pentru amărâții de pușcăriași, care stau câte trei în pat prin celule, pentru ca ordonanța lui Ciordache să nu mai prevadă nicio grațiere pentru deținuți, ci doar dezincriminarea abuzului în serviciu, adică exact ce-l interesa strict pe Dragnea? Mai țineți minte cum se jura el că n-o să fie nicio contramanifestație organizată de PSD și, după fix o zi au început să iasă sute de zombie de prin crăpături, care cu RATB-ul, care cu rata sau microbuzul, și să bântuie pe la Cotroceni?

Sunt tot atâtea dovezi că promisiunile lui Dragnea trebuie interpretate exact pe dos. Slugile lui din PSD știu deja asta și să nu vă mire, când se va discuta Ordonanța 14, dacă o vor respinge toți parlamentarii PSD, permițând intrarea în vigoare a Ordonanței 13. Și atunci, ce-o să zică Dragnea nu-i greu de ghicit: ”Dom’le, eu le-am zis să o adopte, dar ce să le faci dacă nu m-au ascultat? Suntem un partid de oameni liberi, fiecare face cum îi dictează conștiința.” Altfel, de ce nu resping mai întâi parlamentarii Ordonanța 13, ca să o îngroape definitiv, ci se reped direct la Ordonanța 14? Pentru că, dacă ar respinge Ordonanța 13, penalii ar intra la pușcărie, în timp ce, dacă n-o bagă nimeni în seamă, ea intră în vigoare imediat ce e respinsă Ordonanța 14. Simplu ca bună ziua.

Ca să fim siguri că băieții ăia chiar respectă disciplina de Partid și fac cum le-a zis Dragnea, adică adoptă Ordonanța 14, n-ar fi rău să fim și noi prezenți în sală, atunci când s-o dezbate chestiunea. Fiindcă, potrivit legii, dezbaterile sunt publice și nu doar ”ca și prim-ministru”, cum ar zice Grindeanu, ci și ca și cetățean, oricine poate participa la ele. Credeți că având la balcoane vreo cinci sute de cetățeni onești, plătitori de taxe și cu telefoanele cu lanternă la ei, o să îndrăznească vreun parlamentar PSD să nu-și asculte preacinstitul șef și să treacă de partea penalilor