Politica

Cum Face ROBU din Timisoara un GUVERN pe Modelul Videle/Pitipoance, Fufe si alte Gauri@Socoteli­čÉé

 

FB_IMG_1499882703546Nu ╚Ötiu dac─â, la fel ca Liviu Dragnea, primarul Nicolae Robu este un ├«mp─âtimit al serialului ÔÇ×Suleyman MagnificulÔÇŁ ╚Öi cu at├ót mai pu╚Ťin ╚Ötiu dac─â ├«ntrerupe ╚Öedin╚Ťe la prim─ârie sau partid pentru a urm─âri telenovela turceasc─â. A╚Öa cum, cic─â, f─âcea Dragnea. ├Än schimb, un lucru este cert: Robu este un mare admirator al lui Dragnea, pe care-l copiaz─â de c├óte ori poate. ╚śi acest lucru nu e mare noutate, ├«n trecut am mai scris despre bizara atrac╚Ťie pe care primarul Timi╚Öoarei o are vizavi de liderul PSD. L-a auzit cineva pe liderul liberal Nicolae Robu, chiar ╚Öi din pozi╚Ťia de vicepre╚Öedinte na╚Ťional al PNL, atac├óndu-l vreodat─â pe cel care va intra ├«n istorie ├«n galeria personajelor funeste pentru Rom├ónia? Nici m─âcar de fa╚Ťad─â. L-a auzit cineva pe Robu m─âcar coment├ónd cea mai ru╚Öinoas─â propunere din istoria Rom├óniei la func╚Ťia de premier? Evident, nu.
De ce? Totul are o explica╚Ťie. La fel ca Dragnea, Robu m─âsoar─â competen╚Ťa oamenilor ├«n func╚Ťie de loialitatea/slug─ârnicia fa╚Ť─â de propria sa persoan─â. Cu c├ót e╚Öti mai lingu╚Öitor ├«n fa╚Ťa lui Dragnea/Robu, cu at├ót ├«nseamn─â c─â, ├«n ochii lor, e╚Öti mai competent. Po╚Ťi s─â ai Premiul Nobel ├«n economie, c─â nu vei fi mai bun pentru func╚Ťia de premier, ├«n ochii lui Dragnea, dec├ót Vasilica din Videle. Po╚Ťi s─â ai n-╚Öpe doctorate ├«n drumuri ╚Öi management al traficului, c─â niciodat─â nu vei fi mai bun, ├«n ochii lui Robu, dec├ót Culi╚Ť─â Chi╚Ö. Ca s─â dau doar un exemplu. ╚śi-a umplut Dragnea guvernul cu tot felul de fufe, pe modelul Suleiman? ╚śi-a umplut ╚Öi Robu partidul ╚Öi prim─âria cu tot felul de pi╚Ťipoance. Pe modelul Dragnea.

P├ón─â la un oarecare nivel, astfel de promov─âri mai sunt trecute cu vederea. Dar ce facem c├ónd ele sunt strig─âtoare la cer? De exemplu, de ultim moment,┬ádeja celebra Sanda Grebl─â ar putea ajunge, la propunerea lui Nicolae Robu, s─â se ocupe de un nou compartiment din prim─ârie care va implementa proiecte legate de Capital─â Cultural─â European─â. Da, mul╚Ťi o s─â r├óde╚Ťi, dar nu e nicio glum─â. E tristul adev─âr. Mai mult, eterna feble╚Ťe a primarului ╚Öi ╚Öefa de la Personal, Rodica Aurelian, se vor ocupa personal de angajarea unor persoane ├«n acest compartiment. Oameni cu studii inginere╚Öti sau de arhitectur─â. Pentru cine nu ╚Ötie, Curtea de Apel Timi╚Öoara a dat o sentin╚Ť─â definitiv─â prin care s-a constatat c─â Aurelian a ocupat fraudulos func╚Ťia de ╚Öef─â la Personal, deoarece nu avea studiile necesare. Adic─â a terminat o facultate particular─â ├«n timp ce ocupa deja aceast─â func╚Ťie. Aceea╚Öi doamn─â bugetar, proprietar─â a unui apartament ├«n Tenerife ╚Öi a unui Lexus, a bulib─â╚Öit prin incompeten╚Ťa sa concursul de la Teatrul German. S-a ├«nt├ómplat ceva cu ea?

├Än sens negativ nu, at├óta timp c├ót a dat dovad─â de servilism fa╚Ť─â de primar. Mai mult, acum organizeaz─â concursuri, al─âturi de Grebl─â, pentru angajarea unor oameni care s─â se ocupe de viitoarea Capital─â Cultural─â. Or, care e diferen╚Ťa dintre Robu ╚Öi Dragnea care le-a numit pe Vasilica premier ╚Öi pe Carmen Dan ministru de Interne? Evident, niciuna. Ce o recomand─â pe Grebl─â pentru noua pozi╚Ťie? Exact ce o recomand─â ╚Öi pe Vasilica pentru func╚Ťia de premier ╚Öi nimic mai mult. Url─âm ╚Öi protest─âm c─â Liviu Dragnea vrea s─â exporte modelul Republicii Teleorman ├«n ├«ntreaga ╚Ťar─â. Dar cu oameni ca Robu, ╚Öeful PSD nu trebuie s─â fac─â vreun efort ├«n acest sens. Import─â Robu singur modelul