Politica

Cum Face ROBU din Timisoara un GUVERN pe Modelul Videle/Pitipoance, Fufe si alte Gauri@Socoteli🐂

 

FB_IMG_1499882703546Nu știu dacă, la fel ca Liviu Dragnea, primarul Nicolae Robu este un împătimit al serialului „Suleyman Magnificul” și cu atât mai puțin știu dacă întrerupe ședințe la primărie sau partid pentru a urmări telenovela turcească. Așa cum, cică, făcea Dragnea. În schimb, un lucru este cert: Robu este un mare admirator al lui Dragnea, pe care-l copiază de câte ori poate. Și acest lucru nu e mare noutate, în trecut am mai scris despre bizara atracție pe care primarul Timișoarei o are vizavi de liderul PSD. L-a auzit cineva pe liderul liberal Nicolae Robu, chiar și din poziția de vicepreședinte național al PNL, atacându-l vreodată pe cel care va intra în istorie în galeria personajelor funeste pentru România? Nici măcar de fațadă. L-a auzit cineva pe Robu măcar comentând cea mai rușinoasă propunere din istoria României la funcția de premier? Evident, nu.
De ce? Totul are o explicație. La fel ca Dragnea, Robu măsoară competența oamenilor în funcție de loialitatea/slugărnicia față de propria sa persoană. Cu cât ești mai lingușitor în fața lui Dragnea/Robu, cu atât înseamnă că, în ochii lor, ești mai competent. Poți să ai Premiul Nobel în economie, că nu vei fi mai bun pentru funcția de premier, în ochii lui Dragnea, decât Vasilica din Videle. Poți să ai n-șpe doctorate în drumuri și management al traficului, că niciodată nu vei fi mai bun, în ochii lui Robu, decât Culiță Chiș. Ca să dau doar un exemplu. Și-a umplut Dragnea guvernul cu tot felul de fufe, pe modelul Suleiman? Și-a umplut și Robu partidul și primăria cu tot felul de pițipoance. Pe modelul Dragnea.

Până la un oarecare nivel, astfel de promovări mai sunt trecute cu vederea. Dar ce facem când ele sunt strigătoare la cer? De exemplu, de ultim moment, deja celebra Sanda Greblă ar putea ajunge, la propunerea lui Nicolae Robu, să se ocupe de un nou compartiment din primărie care va implementa proiecte legate de Capitală Culturală Europeană. Da, mulți o să râdeți, dar nu e nicio glumă. E tristul adevăr. Mai mult, eterna feblețe a primarului și șefa de la Personal, Rodica Aurelian, se vor ocupa personal de angajarea unor persoane în acest compartiment. Oameni cu studii inginerești sau de arhitectură. Pentru cine nu știe, Curtea de Apel Timișoara a dat o sentință definitivă prin care s-a constatat că Aurelian a ocupat fraudulos funcția de șefă la Personal, deoarece nu avea studiile necesare. Adică a terminat o facultate particulară în timp ce ocupa deja această funcție. Aceeași doamnă bugetar, proprietară a unui apartament în Tenerife și a unui Lexus, a bulibășit prin incompetența sa concursul de la Teatrul German. S-a întâmplat ceva cu ea?

În sens negativ nu, atâta timp cât a dat dovadă de servilism față de primar. Mai mult, acum organizează concursuri, alături de Greblă, pentru angajarea unor oameni care să se ocupe de viitoarea Capitală Culturală. Or, care e diferența dintre Robu și Dragnea care le-a numit pe Vasilica premier și pe Carmen Dan ministru de Interne? Evident, niciuna. Ce o recomandă pe Greblă pentru noua poziție? Exact ce o recomandă și pe Vasilica pentru funcția de premier și nimic mai mult. Urlăm și protestăm că Liviu Dragnea vrea să exporte modelul Republicii Teleorman în întreaga țară. Dar cu oameni ca Robu, șeful PSD nu trebuie să facă vreun efort în acest sens. Importă Robu singur modelul