Condamnari

Cum a devenit Condamnata LEANA o FEMEIE plina de BANI si de Barbati bogati­čśÄ

 

FB_IMG_1491072538538Elena Udrea nu a fost dec├«t o foarte performant─â ma╚Öin─â de f─âcut bani cu statul. Construit─â ╚Öi lansat─â de Dorin Coco╚Ö. Dar care ╚Öi-a adus singur─â ├«mbun─ât─â╚Ťiri.

Lansarea: contractele cu RAAPPS-ul controlat de pesedistul Bejinariu

├Änainte de 2000, Elena Udrea nu avea dec├«t dou─â calit─â╚Ťi. Prima: era ÔÇ×prietenaÔÇť lui Dorin Coco╚Ö, un om de afaceri divor╚Ťat ╚Öi cu rela╚Ťii ├«n toate cercurile politice ╚Öi financiare din Rom├ónia. A doua: avocat─â (cu diplom─â la particular─â) din ÔÇÖ97, c├«nd avea doar 24 de ani, atr─âgea aten╚Ťia prin decolteurile ad├«nci ╚Öi fustele scurte, asortate la tocuri-cui sau cizme p├«n─â la genunchi. Stil. Cu aceste dou─â calit─â╚Ťi la purt─âtor, Udrea s-a plimbat printre cuno╚Ötin╚Ťele lui Coco╚Ö vreme de c├«╚Ťiva ani. F─âr─â succes. Prima ei victorie a ap─ârut abia ├«n 2002: datorit─â rela╚Ťiei amicale a lui Coco╚Ö cu Cozmin Gu╚Ö─â, Elena a devenit consiliera secretarului general al PSD. Adic─â a lui Gu╚Ö─â. Nu f─âcea mare lucru ╚Öi nu avansa suficient de repede. A╚Öa c─â pista a fost abandonat─â dup─â doar c├«teva luni. A mai fost nevoie de ├«nc─â doi ani (╚Öi de c─âs─âtoria cu Coco╚Ö, ├«n 2003) pentru primul tun cu statul pe persoana ei fizic─â: ├«n toamna anului 2004, Udrea a fost angajat─â de Regia Autonom─â pentru Administrarea Patrimoniului ╚Öi Protocolului de Stat (RAAPPS) s─â presteze servicii juridice. A primit patru contracte, de aproximativ 70.000 RON. RAAPPS era ├«n subordinea Secretariatului General al Guvernului, condus atunci de Eugen Bejinariu. Potrivit Evenimentului zilei, Bejinariu a ar─âtat c─â este prieten cu Dorin Coco╚Ö ÔÇ×din anii ÔÇÖ90ÔÇť.

Rodajul, pe mîna lui Stolojan și banii lui Cocoș

Tot ├«n 2004, Coco╚Ö a f─âcut a doua mutare, care s-a dovedit genial─â: a ├«mpins-o pe Udrea ├«n PNL. ├Äncorporarea la liberali s-a f─âcut prin intermediul lui Theodor Stolojan, pre╚Öedinte al PNL la acel moment ╚Öi, ulterior, partener cu Coco╚Ö de interven╚Ťii pentru ALRO. Stolo a pusÔÇĹo pe listele partidului pentru Consiliul General al Municipiului Bucure╚Öti. Atunci, Udrea nu era ├«nc─â membru PNL. S-a ├«nrolat abia c├«teva luni mai t├«rziu, c├«nd a primit carnet de membru de la organiza╚Ťia PNL a sectorului 2. Conform presei vremii, la promovarea Elenei Udrea a contribuit ╚Öi C─ât─âlin Grigorescu, pre╚Öedintele PNL sector 2 de-atunci, care ar fi fost stimulat cu mii de euro de c─âtre Coco╚Ö. Ulterior, Grigorescu a fost suspendat din func╚Ťie pentru ÔÇ×gestiunea netransparent─â a banilor organiza╚ŤieiÔÇť.

Băsescu o accelerează pe Udrea, Cocoș trage frîna de mînă

A treia mutare a lui Coco╚Ö a fost determinant─â pentru ce a ajuns Elena Udrea ├«n zilele noastre: stimul├«nd amici╚Ťia trainic─â cu Traian B─âsescu, pe care-l vizita deseori, proasp─âtul so╚Ť al Elenei a ├«mpins-o pe aceasta ├«n echipa de campanie a primarului Traian B─âsescu. ├Än acea pozi╚Ťie, Udrea s-a f─âcut extrem de util─â ╚Öi, firesc, dup─â ce marinarul a c├«╚Ötigat mandatul de pre╚Öedinte, ea a ajuns ╚Öefa Cancelariei de la Cotroceni. Din p─âcate pentru Coco╚Ö, mandatul de ╚Öef─â s-a terminat ├«n toamna lui 2005, dup─â scandaluri de pres─â ├«n care au fost invocate leg─âturile lui cu personaje ca Adrian Petrache ╚Öi Alexandru Bittner (de┬şspre care B─âsescu afirmase c─â f─âceau parte din ÔÇ×mafia personal─â a lui Adrian N─âstaseÔÇť). Dup─â demisie, Udrea ╚Öi-a ocupat timpul ca simplu membru al PD ╚Öi, din 2006, ca secretar executiv al partidului.

Cum i-a ÔÇ×tunatÔÇť Potera╚Ö motorul Elenei spre Parlament

Dup─â aproape trei ani f─âr─â func╚Ťii publice, ├«n care s-a remarcat doar ca trompet─â a pre╚Öedintelui (scandalurile bile╚Ťelelor T─âriceanu ÔÇô Patriciu ÔÇô procuror general), Udrea a intrat pe o ramp─â care a lansat-o ├«n marea politic─â. Tot pe m├«na lui Coco╚Ö, care i-a aranjat s─â candideze la un loc de deputat ├«n sectorul 6. Adic─â la primarul Potera╚Ö, bun prieten ╚Öi partener de afaceri cu Coco╚Ö. Dup─â o campanie sus╚Ťinut─â, organizat─â de Potera╚Ö p├«n─â ├«n cele mai mici detalii, Udrea a ajuns parlamentar. Apoi, ca politician cu greutate parlamentar─â, ministru. Nu ├«nt├«mpl─âtor, c├«nd a preluat al doilea ministeriat (Dezvoltare Regional─â ╚Öi Turism), Udrea i-a atribuit (prin Compania Na╚Ťional─â de Investi╚Ťii) un contract de cinci milioane de lei noi firmei nevestei lui Potera╚Ö.

Darea în exploatare

Dup─â 2008, Udrea a ├«nceput s─â fie cu adev─ârat eficient─â: ma╚Öin─âria construit─â ╚Öi ├«ntre╚Ťinut─â de Coco╚Ö ├«ncepea s─â produc─â. Secretar general al Guvernului, de exemplu, a fost numit─â Daniela Andreescu. Cea care, ├«ntre 2005 ╚Öi 2007, ca ╚Öef─â a Oficiului pentru Migra╚Ťia For╚Ťei de Munc─â, ├«i trimitea pe ÔÇ×c─âp╚ÖunariÔÇť s─â fac─â analize la centre medicale controlate de Dorin Coco╚Ö. Tot ├«n 2009, fiul Andreeasc─âi, Bogdan, a ajuns consilier la Guvern ╚Öi, ulterior, director tehnic la Su┬şcursala pentru Administrarea ╚Öi ├Äntre╚Ťinerea Fondului Imobiliar a RAAPPS. Iar Gabriel Oprea (╚Öi el membru al ÔÇ×mafiei personale a lui Adrian N─âstaseÔÇť ╚Öi apropiat al lui Coco╚Ö) a ajuns ministru pe m├«na PDL. Ana Maria Topoliceanu, fost─â partener─â de afaceri a Elenei Udrea, a fost numit─â consilier al ministresei Turismului ╚Öi, din 2010, director general la Compania Na╚Ťional─â de Investi╚Ťii din subordinea MDRT.

În 2005, Udrea făcea comunicare pe banii Petromservice

├Än Rom├ónia, un om politic nu ├«nseamn─â nimic dac─â ├«n cariera lui nu apare ╚Öi vreun mogul. Prin octombrie 2005, blonda PDL, deja fost─â ╚Öef─â a Cancelariei preziden╚Ťiale, a acordat dou─â interviuri ├«n care f─âcea praf imaginea lui T─âriceanu din cauza rela╚Ťiei cu Patriciu. Interviurile au fost preg─âtite cu Horia Mih─âlcescu, director general la Red Apple Communication ╚Öi purt─âtor de cuv├«nt la Petromservice, dou─â societ─â╚Ťi controlate de SOV. ├Än interviuri, Udrea declara c─â T─âriceanu sunase la procurorul general Ilie Boto╚Ö, imediat dup─â arestarea lui Dinu Patriciu. Un an ╚Öi ceva mai t├«rziu, Udrea i-a dat-o din nou lui T─âri, ar─ât├«nd c─â premierul ├«l rugase pe B─âsescu s─â intervin─â la Parchet pentru Dinu Patriciu, printr-un bile╚Ťel trimis la Administra╚Ťia Preziden╚Ťial─â.

Cocoș, inventatorul Elenei, intră în Forbes

├Än 2010, Dorin Coco╚Ö ╚Öi Elena Udrea au intrat ├«n Topul Forbes pe locul 380, cu o avere de 12-13 milioane de euro. ├Än special din afaceri cu statul. Cea mai cunoscut─â este Dalli Exim, firma care a administrat parc─ârile din Bucure╚Öti. Dalli a beneficiat de prelungirea ilegal─â a concesion─ârii spa╚Ťiilor de parcare din Bucure╚Öti, realizat─â inclusiv de viceprimarul pedelist R─âzvan Murgeanu. Contractul le-a fost reziliat ├«n 2009 de primarul Sorin Oprescu. De╚Öi Dorin Coco╚Ö s-a retras oficial din ac╚Ťionariatul Dalli ├«n 2004, stenogramele din dosarul ALRO au ar─âtat c─â el a continuat s─â controleze sereleul. Apropo de control: ├«n 2005, cuplul Coco╚Ö-Udrea l-a promovat la ╚Öefia RAAPPS pe Cristian Vlaicu, coleg de facultate cu Dorin ╚Öi asociat al acestuia. Asta a f─âcut ca, ├«n urm─âtorii ani, Regia s─â retrocedeze numeroase propriet─â╚Ťi care au ajuns la membrii grupului de interese Petrache-Bittner. Mai trecem pe lista afacerilor familiei ministrului ╚Öi contractele firmelor la care este ac╚Ťionar Coco╚Ö cu institu╚Ťii medicale de stat, contracte ├«n valoare total─â de aproximativ nou─â milioane de euro.

Restul e istorie. ╚śi partaj. ╚śi un pic de pu╚Öc─ârie, dar nu prea mult─â, c─â doar nu au furat urzici