Politica

Cor#eala/O Casiera-Nicoleta SOISUN- a fost numita de Tariceanu mare BOASA la Rompetrol Rafinare pentru K@$ÔéČr­čĄú

 

De la casier, ├«n anul 2007, la cancelaria primului ministru ┼či apoi ├«n conducerea Rompetrol Rafinare. Acesta este parcursul profesional al Nicoletei Viorica Soisun, aprobat─â recent de ac┼úionarii Rompetrol Rafinare ├«n func┼úia de membru ├«n Consiliul de Administra┼úie al companiei.

Astfel, dac─â p├ón─â ├«n 2007 Nicoleta Soisun era casier la Casa de Editur─â ┼či Pres─â Realitatea Rom├óneasc─â, ├«n acel an a f─âcut un salt profesional, de┼či era doar student─â, fiind angajat─â la Cancelaria primului ministru. ├Än acea vreme, func┼úia de prim ministru era de┼úinut─â de c─âtre C─âlin Popescu T─âriceanu. Licen┼úa ┼či-a luat-o un an mai t├órziu, ├«n 2008, ├«n contabilitate ┼či informatic─â. Ulterior, din 2009, Soisun a fost consilier ├«n cadrul Secretariatul General al Guvernului. Mai t├órziu, ├«n 2014, a absolvit ┼či un master, ├«n contabilitate interna┼úional─â.

Luni, ea a primit un mandat în conducerea Rompetrol Rafinare, ca membru în Consiliul de Administraţie. Mandatul Nicoletei Soisun va expira în trei luni, pe 30 aprilie 2018, odată cu expirarea mandatului actualilor membri ai Consiliului de Administraţie.

Numirea sa vine dup─â ce Marius Mitru┼č a fost revocat din aceast─â func┼úie. El acuza, ├«n decembrie, ac┼úionarul minoritar al companiei, adic─â statul rom├ón prin Ministerul Energiei, c─â a fost pasiv, ÔÇ×f─âr─â capacitate de reac┼úie ├«n cazul deciziilor ce ├«i puteau afecta interesulÔÇŁ.

ÔÇ×Am reu┼čit s─â nu ├«mi fac ┬źprieteni┬╗ printre reprezentan┼úii ac┼úionarului majoritar – KMG Interna┼úional, care s-au dovedit c─â au o capacitate de ┬źaccesare┬╗ (pe c─âi oficiale) a structurilor statale, infinit mai mare dec├ót a chiar reprezentatului Statului Rom├ón”, spunea Marius Mitrus, ├«ntr-o postare pe Facebook. Acesta preciza c─â, ├«n calitate de membru CA al Rompetrol, a depus diligen┼úe continue pentru aducerea companiei ├«n zona de legalitate, pentru cre┼čterea activului net, care ajunsese mult sub jum─âtatea capitalului social. ├Än tot acest timp, Ministerul Energiei nu s-ar fi implicat ├«n nicio form─â ├«n aceast─â problem─â.

Ce fac ho╚Ťii c├ónd o ╚Ťar─â ├«ntreag─â este ├«n haos, dat─â peste cap de conflictele dintre grupurile infrac╚Ťionale? Profit─â de ├«nv─âlm─â╚Öeal─â ca s─â mai dea ni╚Öte lovituri…
O fost─â casier─â la o editur─â obscur─â (foto), sus╚Ťinut─â ├«ns─â politic de partidul lui T─âriceanu, a ajuns administrator la una din cele mai mari companii energetice din Rom├ónia, Rompetrol Rafinare! Ca s─â ├«n╚Ťelege╚Ťi ce va ÔÇťadministraÔÇŁ domni╚Öoara casier─â, v─â spun c─â ├«n 2016 profitul Rompetrol Rafinare a fost de 182 de milioane de dolari.
Ce po╚Ťi s─â mai spui ├«n fa╚Ťa acestei b─ât─âi de joc? ├Än loc s─â scoatem imediat PSD de la putere ╚Öi s─â declar─âm ilegal─â aceast─â structur─â de ho╚Ťi, domnul pre╚Öedinte le-a mai dat o ╚Öans─â s─â nu fie pedepsi╚Ťi!