Condamnari

Condamnare Definitiva: Emil MANOLACHI, fost Ofiter Judiciar DNA, a luat 8 BASTOANE la BULAU/PREDA Valentin, fost SECRETAR de STAT-4 BASTOANE, Sa fie cu Lamaie !

Fostul secretar de stat Valentin Preda, condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul scurgerii de informații de la DNA

FB_IMG_1554227504058

 

Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a fost condamnat luni de Înalta Curte la 4 ani închisoare cu executare, într-un dosar de corupţie şi divulgarea unor secrete care periclitează securitatea naţională, în timp ce Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul DNA, a primit 8 ani închisoare cu executare.

Procurorii l-au acuzat pe Preda că ar fi primit de la poliţistul Manolachi fotografii cu probe sustrase din DNA şi s-ar dus cu ele la Ministerul Dezvoltării, unde Liviu Dragnea era ministru. Procurorii au documentat şi probat cazul până la uşa ministerului. De acolo mai departe, există doar suspiciunea că fotografiile ar fi ajuns la Liviu Dragnea.

În iunie 2014, Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, trafic de influenţă şi complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Dan Emil Manolachi, fost ofiter de politie judiciara in DNA, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru ca l-a prevenit pe fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor Valentin Preda, cercetat pentru trafic de influenta, privind organizarea unui flagrant de catre directie. Fostul secretar de stat in Ministerul Transporturilor a fost trimis in judecata de DNA pentru ca ar fi cerut mita 200.000 de euro pentru a ajuta la urgentarea incheierii unui contract privind extinderea sistemului informatic al rovinietei, intre CNANDR si o firma.

În mai 2017, Manolachi a primit 8 ani de detenţieîn primă instanță pentru divulgarea de informaţii secrete din anchete. Poliţistul ar fi fotografiat o notă secretă SRI către DNA, publicată de site-ul Lumea Justiţiei.

„Există indicii temeinice că în perioada noiembrie 2012 – 18 februarie 2013, învinuitul Manolachi Dan Emil, în calitate de ofițer de poliție judiciară angajat la Direcția Națională Anticorupție, a transmis unor persoane neautorizate informații confidențiale și date care constituie secrete de stat din dosare penale la care avea acces în virtutea atribuțiilor de serviciu, în acest fel zădărnicind cursul unor anchete penale aflate în instrumentare la D.N.A.

În același interval de timp, cu ajutorul lui Manolachi Dan Emil, învinuitul Preda Răducu-Valentin, secretar de stat la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, a beneficiat de o serie de informații confidențiale și secrete de stat conținute în dosare penale aflate în instrumentare la D.N.A., pe care le-a valorificat în scop personal sau în folosul unor alte persoane din anturajul său”, arătau procurorii DNA într-un comunicat din februarie 2013.

Fostul secretar de stat, Valentin Preda, a primit 6 ani cu executare în primă instanță. El ar fi primit fotografiile de la poliţistul Manolachi şi s-ar dus cu ele la Ministerul Dezvoltării, unde Liviu Dragnea era ministru. Procurorii au documentat şi probat cazul până la uşa ministerului. De acolo mai departe, există doar suspiciunea că fotografiile ar fi ajuns la Liviu Dragnea