Anchete DNA

CIUMA ROSIE:Pesedista Aurelia SURULESCU are 18.000 EURO pe LUNA la STAT/Sef serviciu ADMINISTRATIV la Autoritatea RUTIERA , Lamaie si Sictir !

PSD-ista cu salariu de 18.000 de euro pe luna de la stat. A terminat o facultate neacreditata la 45 de ani

Aurelia Surulescu, sef serviciu administrativ la Autoritatea Rutiera Romana, are venituri lunare totale de peste 18.000 de euro pe luna. Ea este consilier local PSD in Bucuresti si vicepresedinte PSD Sector 6.

Conform declaratiei de avere, Surulescu are patru salarii de la Autoritatea Rutiera, la care se adauga si indemnizatia consilier local in Sectorul 6. In total, Surulescu obtine peste 18.000 de euro pe luna.

 

„Ghici ce functionar public roman castiga mai mult pe luna decat premierul Frantei sau decat prim-ministrii scandinavi? Ghici ce functionar public roman castiga la fel de mult pe luna ca Trudeau, premierul Canadei? Ghici ce functionar public roman face lunar mai multi bani decat un chirurg cardiovascular de succes si mult mult mai mult decat un pilot de avion cu grad de comandant?

Eh? Credeti ca Presedintele? Nt… Sau seful de la Centrala Atomica de la Cernavoda? Nt… Sau poate cel mai citat om de stiinta roman? Nt… 18.000 Euro pe luna (!) a fost salariul castigat in 2020 de Aurelia Surulescu, sef serviciu administrativ la Autoritatea Rutiera Romana. Pregatirea profesionala care a calificat-o pe doamna la acest salariu de merit: prelucrator prin aschiere, facultate neacreditata facuta la 45 de ani si sefa la partid (partidul pesedeu in cazul ei, dar nah, putea fi oricare altul). Vrednica este!

Am citit despre asta la Valeriu Nicolae si pur si simplu nu mi-a venit sa cred. M-am dus si am verificat personal in documentele oficiale care sunt, toate, publice si foarte usor de gasit. Dar n-o sa vedeti vreodata, la niciuna din televiziunile sau siteurile ciomag-de-partid, nici macar o stiruta-ruta despre doamna.

Vrednica este! In ce tara traim… Doamne ma tot minunez, dar in ce tara traim!”, a scris Vlad Mixich, membru al boardului Agentiei Europene pentru Securitate si Sanatate, pe Facebook.

Aurelia Surulescu si-a inceput cariera ca prelucratoare prin aschiere. In 2003 a terminat Facuktatea de Drept de la Universitatea Bioterra.

„Primii zece ani din cariera, doamna Surulescu a fost prelucratoare prin aschiere, absolventa de liceu industrial si cu o scoala de sora medicala. A mai lucrat dactilografa si documentarista (la un spital). In 1998 ajunge, cumva, la Primaria Sectorului 6, iar cariera ei explodeaza”, a scris Valeriu Nicolae. Vezi aici CV-ul oficial al lui Surulescu.

In luna noiembrie a anului trecut, procurorii DNA au decis inceperea urmaririi penale fata de Aurelia Surulescu pentru abuz in serviciu. Surulescu a ignorat o decizie penala prin care i se interzicea directorului general adjunct de atunci, Alin Iulian Tucmeanu, sa ocupe o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public.

La data de 3 aprilie 2019, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti l-au condamnat pe inculpatul Alin Iulian Tucmeanu la 2 ani si 6 luni inchisoare cu suspendare pentru complicitate la dare de mita. I s-a mai interzis pe o perioada de patru ani sa fie ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, sa ocupe o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si sa ocupe o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public.

Conform procurorilor, persoana care l-a mentinut in functie a fost Aurelia Surulescu, director general al A.R.R., care a incalcat cu intentie dispozitiile prevazute in Codul Muncii si nu i-a desfacut contractul de munca adjunctului ei Tucmeanu care, in timpul anchetei, a fost arestat preventiv.

In momentul in care a comis faptele pentru care a fost condamnat, Alin Iulian Tucmeanu era secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Surulescu a fost foaret activa in PSD. Ea a participat inclusiv la mitingul antijustitie organizat de Liviu Dragnea in Piata Victoriei