Anchete DNA

Cititi ASTA/HORROR/PSD: Deputatul DAN si-a prins CIOCANUL in Nicovala BAC-ului/Prieten la Catarama cu Condamnatul DRAGNEA/Mafie, Evaziune, Spalare de bani, Ace, Brice si Karice !

Dan Ciocan a reușit să-și ia Bacalaureatul la vârsta de 50 de ani și imediat s-a înscris la facultatea de Agronomie din Craiova unde este student de 7 ani, după ce începând cu 1985 a fost milițian. Ciocan e născut în 1960 iar activitatea de dinainte de 1985 adică de vârsta de 25 de ani rămâne nedeclarată. Estimăm după felul cum citește că a fost țăran la CAP la terminarea a 8-10 clase și până la începerea școlii de subofițeri de Miliție de la Câmpina pe care a absolvit-o în 1985.
Jurnaliștii Rise Project au studiat tranzacțiile Tel Drum și au dat peste frații Ciocan: Dan, deputatul și Cornel pentru 5 ani în închisoare pentru evaziune fiscală și spălare de bani de 5,8 milioane de lei.
„Latifundiarii Dan și Cornel Ciocan din Calafat, membri marcanți ai filialei PSD Olt, sunt prieteni vechi cu Dragnea, tovarăși de petrecere sau vânătoare.” scriu jurnaliștii de la Rise Project.
5.850.282 lei „au intrat de la TEL Drum în conturile firmei T DanCor Romconstruct SRL din Calafat, controlată de frații Ciocan. Nu știu ce-i Tel Drum și nu știu să aibă legătură cu domnul Dragnea, care-i președinte PSD și atât. Întrebați-l pe fratele meu mai multe, că de la Dan la Cornel e diferență. Ce treabă am eu cu el, alta decât legătura de sânge?”, a comentat deputatul Dan Ciocan pentru RISE Project. Inocent și intelectual

Fraţii Ciocan, două cancere obeze ale societăţii româneşti, portrete suprarealiste ale corupţiei endemice care macină ţara, au scos ilegal din ţară aproape 2 milioane de euro. Banii au fost confiscaţi de autorităţile austriece la graniţa dintre Austria şi Elveţia. Acest caz ne arată clar corupţia nu numai din şleahta politico-financiară ci şi corupţia generalizată din servicii.

Pentru că suma de 2 milioane de euro cash nu trece graniţa neobservată de cine trebuie. Însă cine trebuie ştie că în spatele acestor umflaţi crăcănaţi se află fostul general de securitate Ion Lungu. Iar fratele condamnat la 8 ani de închisoare, dar şi la confiscarea sumei de peste 5 milioane de lei, Cornel Ciocan, este toată ziua în biroul lui Lungu din Bucureşti. Mai ales acum când se apropie termenul final şi sentinţa definitivă. Celălalt frate, Dan Ciocan, om cu grave probleme de citire şi scriere, îi ţine de urât, în Camera Deputaţilor, lui Alexandru Stănescu, nimeni altul decât fratele baronului de Olt Paul Stănescu. Baron care este, alături de Liviu Dragnea şi Marian Vanghelie, prins în frăţia contractelor exclusive, de milioane şi milioane de euro pentru asfaltări, curăţenie prin instituţii de stat şi alte şmenuri care aduc mulţi, mulţi bani. Care, bineînţeles, se împart cum trebuie.

Dacă vreţi mai multe amănunte…

Cornel Ciocan a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 2010, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată, refuz nejustificat de a prezenta organelor competente documentele legale şi bunurile din patrimoniu în scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale, instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, ambele în formă continuată. Potrivit rechizitoriului, SC Cat Bau Internaţional SRL, firmă în care Ciocan avea calitatea de asociat şi administrator, a prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de 6.564.017 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA. În octombrie 2011, Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti l-a condamnat pe Cornel Ciocan la 3 ani de închisoare cu suspendare, acesta fiind obligat şi să achite ANAF, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Cat Bau Internaţional SRL, suma de 2.719.488 lei şi obligaţiile fiscale accesorii (majorări de întârziere, dobânzi şi penalităţi de întârziere).
Soluţia instanţei a fost atacată atât de Cornel Ciocan, cât şi de ANAF şi DNA. Pe 31 octombrie 2012, magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins apelul inculpatului Cornel Ciocan, ca nefondat, admiţând în schimb apelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA şi al părţii civile ANAF, iar sentinţa a fost una mult mai dură decât cea a primei instanţe. Ciocan a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare şi interzicerea dreptului de a mai avea vreo funcţie de administrare sau control în cadrul vreunei societăţi comerciale pe o durată de 7 ani. Suma de plată către ANAF a fost majorată la 5.804.602 lei plus obligaţiile fiscale accesorii, iar magistraţii au decis menţinerea sechestrului dispus de procurori în 2010 asupra mai multor imobile deţinute de Cornel Ciocan, instituind, în plus, măsura sechestrului asigurător asupra oricăror altor bunuri mobile sau imobile ale inculpatului sau ale SC Cat Bau Internaţional SRL până la concurenţa sumei de 10.000.000 lei în favoarea ANAF. Totodată, instanţa a dispus anularea unor contracte de execuţie lucrări şi execuţie lucrări în subantepriză, încheiate de SC Cat Bau Internaţional SRL în perioada 2008 – 2009.

Sentinţa Tribunalului Bucureşti a fost atacată de Cornel Ciocan la Curtea de Apel Bucureşti, ai cărei magistraţi au considerat probabil că pedeapsa este prea aspră. La termenul din 26 februarie, Curtea de Apel a admis recursul formulat de Cornel Ciocan, a casat decizia penală nr. 6A/31.10.2012 pronunţată de Tribunalul Bucureşti şi a trimis cauza spre rejudecarea apelurilor la aceeaşi instanţă.
Deşi părea că situaţia se îndreaptă spre o condamnare cu suspendare, Ciocan a primit un nou “duş rece” de la magistraţii Tribunalului Bucureşti. După un lung şir de amânări, la termenul din 24 octombrie s-a dat pronunţarea – 8 ani cu executare şi interzicerea dreptului de a deţine funcţii de reprezentare sau administrare a unei societăţi comerciale pe o durată de cinci ani după executarea pedepsei.
“(…) În baza art.4 din Legea nr.241/2005 cu aplicarea art.13 C.p. condamnă inculpatul Ciocan Cornel la pedeapsa de 1 an închisoare. În baza art.9 alin.1 lit.c şi alin.3 din Legea nr.241/2005 cu aplicarea art.41 alin.2 C.p. şi art.13 C.p. condamnă inculpatul la pedeapsa de 7 ani închisoare. În baza art. 65 alin. 2 C.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza aIIa, b şi c (funcţia de reprezentare sau administrare a unei societăţi comerciale) C.p. pe o durată de 5 ani după executarea pedepsei principale. În baza art.31 alin.1 C.p. raportat la art.290 C.p. cu aplicarea art.41 alin.2 C.p. condamnă inculpatul la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. În baza art.291 C.p. cu aplicarea art.41 alin.2 C.p. condamnă inculpatul la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. În baza art.33 lit.a, 34 lit.b şi art.35 alin.1 C.p. contopeşte pedepsele şi aplică pedeapsa cea mai grea de 7 ani închisoare sporită cu 1 an, în final inculpatul urmând să execute pedeapsa de 8 ani închisoare şi interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza aIIa, b şi c (funcţia de administrare a unei societăţi comerciale) C.p. pe o durată de 5 ani după executarea pedepsei principale”, se arată în sentinţa dată de magistraţi. Totodată, împotriva lui Cornel Ciocan s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara până la rămânerea definitivă a sentinţei.
În solidar cu SC Cat Bau International SRL, Ciocan a fost obligat la plata către ANAF a sumei de 5.804.602 lei la care se adaugă accesorii fiscale (dobânzi, penalităţi, majorări de întârziere) calculate de la data exigibilităţii obligaţiei fiscale principale şi până la data plăţii efective, cu titlu de despăgubiri civile. De asemenea, magistraţii au decis menţinerea măsurii sechestrului asigurator luată prin ordonanţa nr. 51/P/2010 din 12.04.2010 şi ordonanţa nr. 51/P/2010 din 29.04.2010, ambele ale PÎCCJ – DNA – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie.
“Instituie măsura sechestrului asigurator asupra altor bunuri mobile sau imobile ale inculpatului sau părţii responsabile civilmente până la concurenţa sumei de 10.000.000 lei în favoarea Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. În baza art.348 C.p.p, desfiinţează în totalitate următoarele înscrisuri: contract de execuţie lucrări nr. 17/16.01.2008 încheiat de SC Cat Bau International SRL cu SC ROBERT IMPEX SRL, contract de execuţie lucrări in subantrepriză nr. 338/16.10.2008 încheiat de SC Cat Bau International SRL cu SC GIMBY EUROCONSTRUCT 2006 SRL, contract de execuţie lucrări in subantrepriză nr. 344/19.10.2008 încheiat de SC Cat Bau International SRL cu SC CAMPULUNG SRL , contract de execuţie lucrări in subantrepriză nr. 348/30.10.2008 încheiat de SC Cat Bau International SRL cu SC TOTAL PROJECT CO SRL, contract de execuţie lucrări nr. 311/2.07.2009 încheiat de SC Cat Bau International SRL cu SC TURCU DESIGN SRL. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. Respinge ca nefondat apelul declarat de către inculpatul Ciocan Cornel. Obligă inculpatul la plata sumei de 2.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în apel. Cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru partea civilă”, se mai arată în hotărârea pronunţată pe 24 octombrie.

Cornel Ciocan este fratele fostului consilier judeţean, în prezent deputat, Dan Ciocan. Originari din comuna Rotunda, fraţii Ciocan au devenit cunoscuţi în judeţ şi nu numai drept regi ai asfaltului, abonaţi la lucrări derulate pe bani publici. Din 2008 încoace, de când pesedistul Dan Ciocan a devenit consilier judeţean, SC T Dancor Romconstruct SRL, una dintre firmele fratelui său, a câştigat pe bandă rulantă licitaţiile pentru lucrări în judeţ, iar din anonimii de odinioară, unul miliţian iar celălalt instalator la ICRAL Foişor, cei doi au ajuns adevaraţi baroni locali. Nici în ultimii ani, în ciuda problemelor de natură penală, afacerile lui Cornel Ciocan nu au avut de suferit. Potrivit presei centrale, în noiembrie 2011, la nici o lună după ce Judecătoria Sectorului 3 îl condamnase la trei ani cu suspendare pentru evaziune fiscală, SC T Dancor Romconstruct SRL, în asociere cu alte două firme, a câştigat un contract de 2,76 milioane de euro pentru reabilitarea unor străzi în Sectorul 5 al capitalei. Tot spre finalul lui 2011, potrivit publicaţiei Ring, o altă firmă a lui Cornel Ciocan, Dancor Cleaning, câştiga licitaţia organizată de Tribunalul Bucureşti pentru servicii de curăţenie, contract cadru pe patru ani cu o valoare de aproximativ 3,5 milioane de euro.

Ca oricare alt judeţ din această ţară, şi Oltul are câteva personaje percepute de populaţia din teritoriu drept “baroni” datorită averilor incomensurabile pe care nici cei în cauză nu le mai cunosc limitele. Cel mai cunoscut caz la Olt este, de câţiva ani încoace, nimeni altul decât chiar preşedintele Consiliului Judeţean Olt, pesedistul Paul Stănescu. El este secondat de un bun amic, fost miliţian, acum deputat – Dan Ciocan

Paul Stănescu a ajuns “în fruntea mesei” din judeţul Olt în vara 2008 printr-o minune. Plecat în cursa pentru şefia Consiliului Judeţean (C.J.) Olt cu şansa de treia, chiar dacă era membru al celui mai mare partid – PSD, el nu era mai de nimeni cunoscut în tot teritoriul. Poate câteva zeci de persoane din zona de sud a judeţului, de unde el este originar (comuna Vişina, n.r.), să fii auzit de el înainte. Cu toate acestea, a reuşit să iasă preşedinte al CJ Olt la o diferenţă de nici 800 de voturi faţă de următorul clasat, un fost coleg de partid – Marin Ionică, şi el “baron”, dar transferat la PDL, partid aflat la putere atunci, Ionică revenind “la matcă” luna trecută. Paul Stănescu s-a născut în satul Vişina Nouă din comuna Vădăstriţa, judeţul Olt. Cursurilor şcolii generale din Vişina i-au urmat studiile liceale în oraşul Corabia (Liceul Teoretic, n.a.), pentru ca, apoi, să urmeze Facultatea de Agronomie din Craiova. Armata a făcut-o la o unitate a M.Ap.N. de unde a ieşit cu gradul de locotenent-major. A condus o fermă cu profil legumicol din Corabia între 1991-1992, pentru ca, ulterior, să deţină postul de director al SC Agromesc SA Vişina ani la rândul. În 2003 a intrat în politică înscriindu-se în PSD, iar în 2004 a fost ales consilier judeţean. În 2008 a ajuns, cum spuneam, “şeful judeţului” prin preluarea Consiliului Judeţean Olt, moment după care şi-a impus oamenii de încredere în funcţii-cheie în toate instituţiile de stat, bine remunerate din bani publici. Dar, pentru a ajunge la poziţia privilegiată din prezent, Stănescu de la Olt a trebuit să se facă frate de cruce cu dracu’. Şi nu a stat o secundă pe gânduri pentru a-şi atinge scopul: puterea absolută. Înainte de alegerile locale din vara 2012, acesta l-a primit cu braţele deschise în partid pe Darius Vâlcov, fost primar al municipiului reşedinţă de judeţ Slatina din partea PDL, partid pe care l-a şi condus ani la rândul. Dar Vâlcov (ajuns acum ministru al Bugetului, n.r.) nu a venit singur în PSD, ci cu aproape tot efectivul PDL. Stănescu nu s-a supărat. Din contră. În 2008, cei doi erau duşmani de moarte, Vâlcov profitând de orice ocazie, pe stradă sau oriunde altundeva, pentru a-l lua “în balon” pe Stănescu “Zlatina”. Cu Vâlcov lider al PDL Olt, Stănescu şi PSD nu au avut niciodată vreo şansă la preluarea capitalei de judeţ Slatina. Lucrurile s-au schimbat complet din aprilie 2012, când Vâlcov a demisionat din partidul care l-a propulsat în politică – PDL – pentru a trece la partidul şi oamenii pe care până mai ieri îi lua peste picior cu orice prilej, mutare ce a şocat pe toată lumea tocmai din cauza relaţiilor “reci” dintre cei doi lideri politici. Cu Vâlcov alături (v. Foto jos), Stănescu şi, implicit PSD, şi-a văzut visul cu ochii: a câştigat Slatina, fapt ce i-a adus puncte “Baronului roşu” în faţa şefilor de la Bucureşti. Afaceri de succes “din pământ” Stănescu se consideră acum, la cei 57 de ani, un om împlinit cu adevărat. Căsătorit, cu doi copii – un băiat şi o fată, acesta ocupă cele mai înalte funcţii politice şi administrative: este preşedinte al Consiliului Judeţean Olt la cel de-al doilea mandat consecutiv, conduce filiala judeţeană a PSD (tot pentru a doua oară la rând, n.a.) şi, de anul trecut, este vicepreşedinte regional al partidului la nivel naţional, ceea ce îi asigură, spune “Radio Şanţ”, accesul direct la funcţia de guvernator al Olteniei potrivit celui mai nou proiect de regionalizare al ţării. La capitolul avere, Paul Stănescu este, cel puţin la nivel oficial, extrem de înstărit. Prin anii ’90, el a fost “manager” al unor sere de pe lângă Corabia, dispărute între timp – o parte şi cu ajutorul lui. Cu sprijinul tatălui, primar în comuna natală Vişina, Paul Stănescu devine director al Agromec SA din localitate. Aşa cum reiese din declaraţiile sale de avere postate pe siteul Consiliului Judeţean Olt, bogăţia jupânului de la Vişina constă în pământ. Depozite nu are, preferând, cum spuneam, “mirosul” pământului. “Baronul roşu” de la Olt, cum mai este cunoscut, are o avere frumoasă, cele patru imobile din dotare plasându-l, în anul 2011, pe locul 5 pe ţară în topul preşedinţilor de consilii judeţene în acest sens, ceea ce nu este d-ici, de colo având în vedere ce personaje deţineau pe atunci asemenea funcţii înalte. Practic, preşedintele CJ/PSD Olt este unul dintre cei mai avuţi bugetari din judeţ. Potrivit ultimei declaraţii de avere din vara 2013, “coafată” pentru alegători, Stănescu deţine aproximativ 35,5 hectare de teren agricol răspândite în comuna natală, dar şi în Craiova sau alte localităţi de la Olt: Brastavăţu, Cilieni sau Corabia. Potrivit site-ului econtext.ro, cele 35,5 hectare teren deţinute făceau din Stănescu, în anul 2011, cel mai bogat preşedinte de consiliu judeţean din ţară la acest capitol. Tot în anul 2011, Stănescu ocupa primul loc într-un top naţional al suprafeţelor de teren deţinute de preşedinţii de consilii judeţene. El mai deţine două magazine în Vişina şi Corabia, o casă în comuna natală Vişina din 1987 şi un apartament pe raza oraşului Craiova cumpărat în 1995. La capitolul maşini are trecut, oficial, un autoturism marca Nubira din 2002, dar de folosit efectiv el uzitează zilnic cea mai nouă “jucărie” a instituţiei pe care o conduce, respectiv maşina CJ Olt – o limuzină neagră Skoda Superb 4×4 full-options în valoare de 30.000 euro, luată, desigur, tot din bani publici. Până anul acesta, maşina folosită de el era tot o maşină de serviciu a CJ Olt, respectiv o maşină de teren 4×4 marca Mitsubishi Outlander de peste 30.000 de euro. Toată averea sa – oficială – reiese că a fost acumulată înainte de a ajunge “pe tron”. În general, familia boss-ului Paul Stănescu este una “împlinită” la capitolul afaceri: membrii acesteia controlează firma SC Agromec Vişina SA, fiul său – firma SC Agromec Bucinişu SA, un alt membru al familiei este unic asociat al firmei To-Mak Grup SRL care, din 2009, derulează un proiect cu fonduri europene de peste 1 milion de euro pentru amenajarea unei ferme de creştere a porcilor. De asemenea, în comuna natală, familia Stănescu deţine şi o discotecă. În total, conform datelor oficiale, familia Stanescu deţine zeci de terenuri şi bunuri estimate la sute de mii de euro. Totul, repetăm – oficial vorbind. La DNA din prea multă “pasiune” pentru politică De atunci şi până în prezent, Stănescu şi-a cimentat poziţia atât în afaceri, dar, mai ales, în partid. Recordurile clare pe care Oltul le-a stabilit ca şi prezenţă la vot la toate ciclurile electorale de după 2008 încoace au făcut să devină imposibil ca “baronul roşu” de la Olt să nu intre în vizorul autorităţilor. Ne referim aici la “Dosarul Referendumului” deschis de procurorii DNA, unde Stănescu deţine un rol principal alături de alte 48 de nume grele de vicepremieri, miniştri, parlamentari, şefi de Consilii Judeţene şi primari de mari oraşe, majoritatea dintre ei fiind cunoscuţi cu un potenţial deosebit în a mobiliza lumea la vot. Cel puţin în acest mod sunt aceştia prezentaţi potrivit unui articol publicat de site-ul “Lumea Justitiţiei” pe data de 6 martie a.c. Faptul că prezenţa lui Stănescu pe lista anterior menţionată nu ar fi deloc întâmplătoare este dată de cifrele potrivit cărora Oltul este judeţul unde s-a înregistrat cea mai mare prezenţă la referendumul din vara 2013 pentru demiterea lui Traian Băsescu, cu o prezenţă de 74,71%, majoritatea pronunţându-se în favoarea scrutinului. La alegerile europarlamentare din 25 mai a.c., Oltul a ieşit iarăşi în evidenţă prin locul I ocupat pe ţară ca prezenţă a locuitorilor la urne cu aproape 47%, dintre care 58% au votat alianţa USD “dirijată” de PSD, partid condus de Stănescu la Olt. Faptul că, din numărul total de votanţi de cca. 176.000, aproape 32.000 au fost “turişti”, ar trebui să ridice semne de întrebare pentru autorităţile competente. Paul Stănescu a fost deja audiat de mai multe ori de către procurorii DNA în “Dosarul Referendumului”, dosarul fiind în lucru şi la acest moment. În ciuda averii sale, Paul Stănescu nu se dă în lături în a se folosi de maşina de serviciu, un model 4×4 marca Mitsubishi Outlander de peste 30.000 de euro, pentru a face aproape zilnic naveta în comuna natală aflată în sudul judeţului, la zeci de kilometri de Slatina. Dan Ciocan, miliţianul ajuns miliardar Dan Ciocan este un alt personaj perceput ca fiind din categoria “baronilor”. În vârstă de 53 de ani, el este deputat PSD pe Colegiul 5 şi se află la primul mandat de parlamentar. Este un personaj intens criticat şi văzut “în culori gri” deoarece a ajuns în mod dubios ca să ajungă pe “lista albă” pentru Parlament la alegerile din iarna 2012. Acesta a avut o evoluţie cel puţin ciudată: deşi a reuşit să promoveze bacalaureatul abia în vara lui 2010 – la 50 de ani (!?), Dan Ciocan are scris în CV-ul său că a a absolvit Şcoala de subofiţeri de la Câmpina în anul 1985 şi că, până în 2001, a fost subofiţer de poliţie în cadrul IPJ Olt (!?). Este greu să-ţi dai seama cum de a putut intra la şcoala de miliţieni când se ştie că până şi acolo, înainte de ’89, tot se cereau studii liceale, acesta obţinând diploma de Bac, cum spuneam, abia în 2010. Cum a ajuns poliţist fără liceu nu a putut fi întrebat, la fel cum nu a putut fi întrebat nici despre alte lucruri din activitatea sa curentă sau cea trecută şi aceasta deoarece acesta nu are menţionat în dreptul numelui său de pe siteul Camerei Deputaţilor decât o adresă de email – fără telefon. Dar să trecem peste aceste „detalii”. În anul 2002 a intrat în afaceri alături de fratele său, Cornel Ciocan, şi, apoi, în politică, unde a reuşit să ocupe funcţii de conducere în PSD Olt. Din 2008 încoace, de când pesedistul Dan Ciocan a devenit consilier judeţean, SC T Dancor Romconstruct SRL Bucureşti, una dintre firmele fratelui său – Cornel Ciocan, a câştigat pe bandă rulantă licitaţiile pentru lucrări în judeţ. Punctul culminant l-a atins în 2012, când Dan Ciocan a ajuns chiar să candideze pentru Parlament, obţinând un fotoliu pufos de deputat, pe măsura sa. Ascensiunea sa fulminantă este uşor de explicat, acesta reuşind să deruleze afaceri extrem de profitabile cu statul atât în judeţul Olt, dar şi în alte părţi ale ţării, inclusiv în Capitală. Afacerile de familie sunt în agricultură şi construcţii. Firma care i-a adus cea mai mare parte din avere este SC T Dancor Romconstruct SA. Numai în anul 2011, firma fraţilor Ciocan, cunoscuţi ca “regi ai asfaltului”, originari din comuna Rotunda-Olt a încasat de la Consiliul Judeţean Olt, condus de bunul lor amic Paul Stănescu, nu mai puţin de opt miliarde lei vechi pentru deszăpezirea drumurilor judeţului, un an mai târziu – alte 9,2 miliarde lei vechi, iar anul trecut – 10 miliarde lei vechi. Dar succesul în afaceri şi-a luat partea sa de stres. Fratele lui Dan Ciocan, Cornel, a fost condamnat în octombrie 2013 de Tribunalul Bucureşti la opt ani de închisoare cu executare, sentinţa nefiind însă definitivă. Dosarul se află acum la Curtea de Apel Bucureşti. Speriaţi de zăngănitul cătuşelor, Dan Ciocan şi fratele său au început să-şi acopere urmele. Drept urmare, ei şi-au înstrăinat firmele – desigur, doar de faţadă -, acestea ajungând pe urmele unor buni prieteni. Mai exact, SC T Dancor Romconstruct SA a fost cesionată unui fost lor angajat, adică Viorel Limbăşan. O altă firmă abonată şi ea la bani publici, SC Clean Prest Activ SRL înmatriculată tot pe Bucureşti, a ajuns la Gheorghiţa Gorgonea, şi ea un om de încredere pentru “regii olteni ai asfaltului”. Nu în ultimul rând, SC Alexcor Trading SRL Bucureşti este acum “condusă” de către Marcel Nicola, un consătean din comuna natală a lui Dan Ciocan, Rotunda. Rămâne de văzut cât îl va mai ţine norocul pe Dan Ciocan şi pe frate