Politica

Cititi ASTA/Guvernul Capusa/DADDY, Iordache, Nepot, Lobby-ist si Sef Serviciu la Guvern/Penalii au Depus Capuse­čśÄ

FB_IMG_1504551090612Nepotul consilierului lui Iordache, lobby-istul lui Dragnea, este șef de serviciu la Guvern

Nimeni nu r─âm├óne ner─âspl─âtit din bani publici ├«n guvernarea lui Dragnea. Dac─â i-ai f─âcut un serviciu penalului din Teleorman, fii sigur c─â ├«╚Ťi vei primi recompensa ├«n func╚Ťii la stat. Deci, nu doar ├«n salariu de la buget, ci ╚Öi ├«n influen╚Ťa asigurat─â de func╚Ťia public─â. Este ╚Öi cazul celui mai recent devoalat combinator, lobby-istul lui Dragnea.

Dou─â publica╚Ťii au ar─âtat azi c─â Gheorghe Dimitrescu, fost diplomat extrem de apropiat de Adrian N─âstase ╚Öi, acum, consilier al lui Florin Iordache la Camera Deputa╚Ťilor, a negociat cu un lobby-ist american o vizit─â a lui Dragnea ├«n SUA pentru ÔÇťnumaiÔÇŁ 100.000 de dolari (o┬ásurs─â┬á╚Öi cealalt─â┬ásurs─â).

Despre ce combinator mafiot este Gheorghe Dimitrescu au ar─âtat, mai mult sau mai pu╚Ťin, ambele surse citate. ├Än orice caz, o banal─â c─âutare pe Google indic─â un personaj f─âcut mare de ╚Öi mai mafiota guvernare N─âstase. Nu e, a╚Ö zice, de mirare, c─â omul a f─âcut pui. El sau familia lui, acela╚Öi lucru (nu ├«nt├ómpl─âtor, fratele Miric─â Dimitrescu a fost implicat ├«ntr-una din afacerile cele mai dubioase ale lui Gheorghe Dimitrescu, cea aviatic─â).

Astfel, pe lume exist─â un b─âiat numit Florin Dimitrescu. Florin Dimitrescu (n─âscut ├«n ÔÇÖ80) este fiul lui Alexandru Dimitrescu iar Alexandru Dimitrescu (n─âscut ├«nÔÇÖ 54, la Ia╚Öi) este fratele lui Gheorghe Dimitrescu (n─âscut ├«n ÔÇÖ55, tot la Ia╚Öi). Fra╚Ťii Alexandru ╚Öi Gheorghe au avut ╚Öi ceva afaceri ├«mpreun─â, unele preluate de juniorul Florin. Nu ╚Ötiu cum se face, ├«ns─â, c─â mai toate afacerile de familie ale lui Florin Dimitrescu au sf├ór╚Öit prin falimente, inclusiv (sau mai ales) bisnisurile administrate ╚Öi girate de alt unchi, Miric─â Dimitrescu, expert ├«n avia╚Ťie ╚Öi ├«n tunuri cu afaceri aviatice. Deloc ├«nt├ómpl─âtor, ├«n 2015, ministrul Ioan Rus de la Transporturi l-a instalat pe Miric─â ├«n Consiliul de Administra╚Ťie la Otopeni (sursa).

Nepo╚Ťelul Florin e ╚Öi el de vreun an de zile angajat la stat. Dar, ├«nainte de asta, a avut ditamai cariera de afacerist. O carier─â marcat─â de personaje precum Nelu Iordache (fostul proprietar al Romstrade ╚Öi Blue Air, cercetat ├«ntr-o c├órc─â de dosare penale, fost arestat ani de zile ╚Öi, acum, scriitor de tomuri la DNA), pentru care Dimitrescu a fost marionet─â (un foarte interesant articol┬áaici, care rezum─â bini╚Öor cam cine e Dimitrescu).

Din această postură, Florin Dimitrescu a ajuns în guvernul României. Mai precis, la cancelaria premierului. Dar, surpriză, nu după ce s-a instalat PSD, anul ăsta, ci încă de acum un an, când premier era Dacian Cioloș. Iată proba.

florin dimitrescu numire

Între timp, Florin Dimitrescu a avansat: acum nu mai e simplu consilier, ci șef de serviciu la Secretariatul General al Guvernului.

florin dumitrescu sgg

Ba chiar merge la locul de munc─â al unchiului, adic─â la Parlament, ca s─â reprezinte Guvernul (sursa).

florin dimitrescu parlament

Florinel s-ar putea să fie chiar membru PSD cu acte în regulă, prin 2012 a donat vreo 40.000 de lei la partid. Dar îl place și pe Oprescu, a donat și pentru campania lui la PMB, în același an.