Politica

Ciprian PANDEA: Cum ZBIERA fostul presedinte PSD Calarasi despre ORBAN si IOHANNIS/In prezent, FILIPESCU vrea sa l faca PARLAMENTAR PNL-loc 1 ? !

.Ciprian Pandea, ex PSD, s-a înscris în PNL, după ce l-a desființat pe Ludovic Orban:

„Modul în care face politică doar confirmă nulitatea concepțiilor sale” Ciprian Pandea, fost președinte al PSD Călărași, s-a înscris în PNL, după ce, acum doi ani, își critica fățiș actualul șef. „Modul în care domnul Ludovic Orban înțelege să facă politică nu face decât să confirme nulitatea evidentă a concepțiilor sale politice”, scria Pandea pe Facebook în mai 2018. Ciprian Pandea, fost președinte al organizației județene PSD Călărași, s-a înscris în PNL.

Politicianul în vârstă de 33 de ani a condus organizația județeană a PSD Călărași timp de doi ani, începând din 2016, a scris realitateadecalarasi.net. Ciprian Pandea a fost demis de la conducerea PSD Călăraşi în toamna lui 2018, motivul fiind semnarea unei declarații prin care se cerea demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al PSD şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. ADVERTISING Ciprian Pandea, în 2018, despre Ludovic Orban:

„Modul în care face politică doar confirmă nulitatea concepțiilor sale”. Despre PNL: „Partid incompetent și anti-democratic” Înscrierea lui Ciprian Pandea în partidul condus de Ludovic Orban a fost însă precedată de mai multe afirmații dure făcute de actualul membru PNL la adresa actualului șef de partid, dar și la adresa partidului. Într-o postare din mai 2018, Ciprian Pandea scria:

„Am aflat cu profundă indignare de faptul că președintele PNL, domnul Ludovic Orban, a depus astăzi, 17 mai, o plângere penală împotriva Prim-Ministrului României, doamna Viorica Dăncilă”. Actualul membru PNL și-a continuat postarea cu mai multe afirmații dure la adresa președintelui partidului din care acum face parte:

„Modul în care domnul Ludovic Orban înțelege să facă politică nu face decât să confirme nulitatea evidentă a concepțiilor sale politice, pentru că lider al opoziției nu mai poate fi numit de mult timp!”. Un partid care mizează pe plângeri penale și pe parchete ca să ajungă la putere este un partid incompetent și anti-democratic Ciprian Pandea, în 2018, despre PNL „Cu siguranță, în spatele acțiunilor lui Ludovic Orban, se află Președintele Klaus Iohannis care a dorit și dorește să pună în loc „guvernul său”, care să blocheze mărirea salariilor și a pensiilor și să perpetueze abuzurile din Justiție”, mai scris Ciprian Pandea acum doi ani

Unul dintre PNL-iștii care, imediat cum a venit partidul la putere, a început să se manifeste ca baron local, este senatorul Răducu Filipescu. După ce a dat cu pumnul în masă pentru a-și planta omul la ISJ Călărași și pentru a-și subordona organizațiile locale, acum vrea să pesedizeze PNL-ul.

Senatorul liberal Răducu Filipescu a șocat, recent, despre zvonurile privind venirea lui Ciprian Pandea în PNL, că au existat discuții pe această temă.

„CIPRIAN PANDEA ÎNCLINĂ SĂ VINĂ CĂTRE PNL. PANDEA NU ESTE O PERSOANĂ PE CARE SĂ O DAI LA O PARTE, E UN ACTIVIST BUN, A FOST ȘEF DE ORGANIZAȚIE JUDEȚEANĂ, A FĂCUT TREABĂ, ARE RELAȚII FOARTE BUNE BUNE CU TOȚI PRIMARII, ȘI CU AI NOȘTRI ȘI CU CEI DIN PSD. DACĂ VINE SINGUR, VA VENI CA SIMPLU MEMBRU DE PARTID, DAR DACĂ VINE CU O ECHIPĂ MAI COMPLETĂ SE POATE DISCUTA ȘI O POZIȚIE, O FUNCȚIE PE CARE SĂ O PRIMEASCĂ ÎN PNL.”

Senatorul PNL de Călărași, Răducu Filipescu

Ciprian Pandea alături de Victor Ponta

Ciprian Pandea a fost, în PSD, omul lui Victor Ponta. În iulie 2017, Pandea fusese numit subsecretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului, două luni mai târziu fiind promovat în funcția de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului. Ciprian Pandea a deținut și funcția de președinte interimar al PSD Călărași din 2016 până în 2018.

Deși organizația județeană l-a ales cu unanimitate de voturi în septembrie 2018, decizia centrului a fost de invalidare a alegerilor din cauze procedurale. Motivul real al invalidării ar fi fost legat de faptul că Ciprian Pandea a fost unul dintre liderii județeni care i-au cerut demisia lui Liviu Dragnea.

După ce a fost omul lui Ponta, fostul PSD-ist va deveni omul lui Răducu Filipescu, consolidându-i acestuia poziția în județ.

Surse din PNL au declarat pentru „Infractorul” că la nivel central s-a auzit de ceea ce vrea să facă Filipescu, acesta riscând „să-și dea singur foc la valiză”, după cum s-ar fi exprimat unul dintre liderii partidului

Ceea ce se întâmplă la Călărași este dureros de relevant pentru felul cum înțeleg politica oameni care ajung cocoțați în poziții înalte de către partide, fără a se cunoaște ideologiile sau doctrinele politice care definesc partidele respective