Politica

Cine este Consilierul lui ORBAN-Virgil Guran-Video

 

 

 

Vela, uite, asta e penală! Consilierul premierului Orban, Virgil Guran, bairam cu peste 30 de invitați de ziua lui.

Virgil Guran, consilierul premierului Ludovic Orban, a chefuit marți seara alături de peste 30 de invitați la un restaurant din București. Încălcând, împreună cu invitații, prevederile ordonanței de urgență. Virgil Guran a serbat împlinirea vârstei de 55 de ani.

Știți care este culmea? Guran ocupă funcția de consilier de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Ludovic Orban.

Conform informațiilor noastre, Ludovic Orban, deși a fost invitat, a declinat invitația, dar nu a încercat să împiedice desfășurarea evenimentului.

Nouă ne cer declarații să ieșim din casă, oameni buni!

Guran ocupă funcția de consilier de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Ludovic Orban. Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial 982/5 decembrie 2019.

Omul de afaceri Virgil Guran, un apropiat al lui Ludovic Orban, a fost președinte al PNL Câmpina înainte de fuziunea cu PDL, apoi a părăsit partidul pentru a se înscrie în PLR (partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu și care ulterior a devenit ALDE), pentru ca apoi să revină în PNL. A fost vicepreședinte al Organizației Județene a PNL Prahova, iar din octombrie 2018 este președinte al PNL Dâmbovița. În același timp, este vicepreședinte PNL la nivel național. Virgil Guran a fost deputat în mandatul 2012-2016, iar la alegerile parlamentare din 2016 a candidat la Senatul României, fiind al doilea pe lista PNL Prahova, însă liberalii au obținut atunci un singur mandat de senator.

 

În isteria generalizată a demiterilor și numirilor pe bandă rulantă efectuate de noul Guvern, aproape că a trecut neobservată publicarea în Monitorul Oficial a desemnării lui Virgil Guran în funcția de consilier pe ordine publică și siguranța cetățeanului în cadrul Cancelariei prim-ministrului. O funcție care chiar dacă nu are greutatea uneia ministeriale ”pline” este totuși una specială. Fie și pentru simplul fapt că fiind consilierul premierului tocmai pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului, intră în fișa postului lui Virgil Guran datoria de a interacționa cu structurile de forță și serviciile secrete abilitate din sistem. Ceea ce înseamnă, logic, că Virgil Guran nu avea cum să fie numit consilierul lui Ludovic Orban tocmai pe aceste domenii atât de sensibile, fără ca premierul să ceară avizul ”consultativ” al  serviciilor.

Oare o ști Orban de ce a fost lăsat să gireze singur pentru Virgil Guran?

Dar uite că, totuși, președintele interimar al PNL Dâmbovița este deja pe post de câteva zile bune, ceea ce înseamnă că nu a fost respins de servicii… Care însă, după cum susțin sursele noastre, nici nu și l-au asumat! Preferând în schimb să transmită premierului, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră că ”rămâne la decizia dumneavoastră”! Ceea ce desigur că la prima vedere poate părea cel puțin măgulitor pentru Ludovic Orban și o nouă ”legendare” a încrederii de care acesta s-ar bucura în special din partea Serviciului Român de Informații, de altfel principalul ”girant” al unor astfel de avizări pentru aparatul de lucru al premierului. Numai că, de fapt, prin faptul că l-au făcut practic să și-l asume pe Virgil Guran, adevărații băieți deștepți ai sistemului au făcut deja astfel primul pas pentru instalarea în primăvară a adevăratului ”guvernul meu” pentru președintele Iohannis. Cel care deloc întîmplător a ajuns să îi cheme dimineața, prânz și seara la Palatul Cotroceni pe Ludovic Orban și Florin Cîțu, ca să ”sară la castană”! Pentru că, la o adică, Iohannis să poată justifica propriului electorat înlocuirea lor cum că el unul a tot încercat să-i aducă pe ”calea bună”, dar dacă nu au ascultat… Oricum, șansele ca SRI-ul să nu fi știut că noul consilier al premierului pe ordine publică și siguranța cetățeanului a fost reținut în baza unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, emis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj sunt nule! Astfel că soarta lui ”Șică Mandolină” pare deja pecetluită… Acesta dovedindu-se cel puțin  o dată în plus un ”sparring partner” ideal al sistemului, care ”duce” mai mult până și decât Victor Ponta…

Evaziune cu alcool, șantaj și ”tulburări schizoforme”

Noul consilier pe ordine publică ar fi fost internat inclusiv la Voila…

Acestea sunt, pe scurt, cele trei vulnerabilități despre care în mod normal Ludovic Orban ar fi trebuit ”tras de mânecă” oficial. Dar uite că totuși Ludovic Orban a fost lăsat să se ”pricopsească” cu Guran consilier tocmai pe ordine publică și siguranță, deși spațiul public ”geme” de informații despre trecutul ”tumultos” al acestuia, unii rivali politici precum deputatul Florin Anghel chiar împărțind de-a lungul vremii ”mape” cu documente privind faptul că liberalul ar fi fost reținut în arestul preventiv al Poliției, acuzat fiind că ar fi condus un grup infracțional care ar fi evazionat statul român în urma tranzacțiilor cu alcool. Sau că tocmai în perioada arestărilor același Virgil Guran ar fi fost internat la Spitalul de Psihiatrie  Voila, cu diagnosticul de ”tulburări schizoforme”. Ce-i drept, după ce ar fi fost condamnat la închisoare, după nu mai puțin de alți șapte ani de contestări și judecări la diverse instanțe, Guran ar fi scăpat în cele din urmă de o condamnare definitivă, prin prescrierea faptei. Ceea ce înseamnă că poate prezenta oricând la noul loc de muncă un cazier ”curat”… Dar nu și pe cel ”gri”, despre care în mod normal structurile informative îi avertizează pe înalții demnitari pe cale să își asume astfel de angajări. Dar nu a fost cazul și de această dată

 

 

PNL Dambovita: Virgil GURAN A Fost Ales Presedinte Filiala/Cine Este Acest RETINUT, Condamnat Si Nebun Cu Acte /Vezi Documente_Video!

Virgil Guran (PNL) Candidat Poziția 2 Senat – Prahova (2016)

guran_virgilTraseism

A fost la PNL, PLR, PRU şi a revenit la PNL.

http://www.observatorulph.ro/politic/54935-doi-deputati-prahoveni-s-au-intors-in-pnl-au-schimbat-trei-partide-intr-un-an

Avere

Candidatul PNL are datorii la OTP Bank şi la compania unde deţine acţiuni, Vitalcoeuro IFN SA Campina, în valoare totală de 878.000 de lei.

Caută “Guran” & „Prahova” aici:

http://alegeriparlamentare.integritate.eu/

Probleme cu Justiția

Virgil Guran a fost retinut de procurori in 2000 intr-un dosar de evaziune fiscala. Judecatoria Turda l-a condamnat in acest dosar in 2005 la o pedeapsa de doi ani de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, patru ani de închisoare pentru fals intelectual si trei ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Procesul a continuat pana la prescrierea faptelor

În Legea 290/2004 se precizează foarte clar: în cazierul judiciar se scot din evidenţă persoanele al căror proces penal a încetat. În cazul lui Virgil Guran, procesul penal a încetat prin prescripţia specială (scurgerea timpului). 
Tribunalul reţine vinovăţia lui Virgil Guran pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual şi EVAZIUNE FISCALĂ, dar constată că a intervenit prescripţia specială, fapt determinat chiar de Guran
prin amânarea repetată a procesului.

Chiar dacă procesul penal a încetat, intervenind prescripţia răspunderii penale, condamnarea civilă nu s-a prescris. Instanţa l-a găsit vinovat şi l-a obligat pe Virgil Guran la plata prejudiciului adus STATULUI ROMÂN prin EVAZIUNE FISCALĂ.

Disperat că aţi aflat adevărul despre hoţiile sale, VIRGIL GURAN NE MINTE ŞI NE JIGNEŞTE INTELIGENŢA CU UN BIET CAZIER!
În ultimele săptămâni, noi v-am prezentat adevărata faţă a lui Virgil Guran. Condamnat la puşcărie pentru evaziune fiscală în afaceri ilegale cu alcool, posesor al unui certificat de nebun pentru a scăpa de zeghe, beneficiar al tergiversărilor de dosare în instanţă până la prescriere, Virgil Guran încearcă acum să ne prostească.
Guran ne minte în continuare prezentându-ne un cazier care nu-i anulează nici condamnarea civilă, nici mandatul de arestare preventivă, nici certificatul de nebun

Adresa tata Guran.

După cum reiese din propria declaraţie de avere, depusă la Consiliul Judeţean Prahova, după alegerile din vară, dar şi la Agenţia Naţională de Integritate, în calitate de candidat la alegerile parlamentare din 9 decembrie, în ultimul an fiscal Virgil Guran a avut un venit de doar 6.360 lei. Asta înseamnă că salariul său lunar, de director general la o firmă privată, este de 530 lei. 
Conform declaraţiei de avere, soţia lui Virgil Guran nu are venituri, iar singurii bani care mai intră în casă provin din alocaţiile copiilor (1.008 lei anual).
Dacă am fi nişte naivi, l-am putea considera pe Guran un adevărat caz social şi chiar i-am plânge de milă! Dar noi nu putem crede o asemenea minciună, aşa cum, în mod sigur, nu o credeţi nici dumneavoastră!

Candidatul USL la alegerile parlamentare, Virgil Guran este om de afaceri. Este asociat la opt firme active, printre care se numără şi Apă Talea şi la alte două… în curs de dispariţie (una în lichidare şi alta în insolvenţă). Câmpinenii îl cunosc, îl văd îmbrăcat elegant, îi văd maşinile, îi văd casa. Este clar că omul trăieşte bine, chiar mult peste medie şi asta cu doar 530 lei pe lună. Singurul său venit, după cum scrie cu mâna lui în declaraţia de avere. Acum, ori Virgil Guran deţine un secret de se poate descurca atât de bine cu bani puţini şi insistăm să ni-l împărtăşească şi nouă, ori minte de îngheaţă apele şi trăieşte din bani negri! Cel mai probabil, a doua variantă este cea corectă.

Întrebare de bun simţ: Cum îşi plăteşte Guran creditele bancare din 530 lei pe lună?

Nu întrebăm cum a obţinut Virgil Guran aceste două credite, deşi ar fi şi asta o problemă interesantă, ci doar cum reuşeşte să-şi achite ratele lunare?! Pentru că, şi le achită, altfel ar fi fost executat silit până acum. În mod cert, numai ratele la credite depăşesc venitul său lunar de 530 lei. Şi atunci, cum să nu te gândeşti că acest om trăieşte din bani negri?!

1. Virgil Guran a reclamat la CEDO că i s-au încălcat drepturile şi libertăţile

Ani de zile, Virgil Guran s-a plâns pe unde a putut de “abuzurile statului român” asupra sa, invocând, printre altele, “arestarea abuzivă”. Iată ce declara public Virgil Guran la începutul lunii noiembrie a anului trecut:
“Vreau să se ştie că nu am făcut nici măcar o zi de puşcărie. Eram mai mulţi oameni de afaceri care ne strigam nedreptăţile ce ni se făceau şi am fost chemaţi de procurori să dăm explicaţii pentru nişte lucruri închipuite. A fost un abuz al statului împotriva noastră! După întreaga tărăşenie, am acţionat statul român în judecată, iar CEDO mi-a dat câştig de cauză”.
În nebunia lui, Guran a început chiar şi el să creadă în această minciună, pentru că este o mare minciună!

“Tribunalul consideră că nu există niciun aspect privind încălcarea drepturilor şi libertăţilor stabilite în aceste prevederi. Urmează ca această parte a aplicaţiilor (solicitărilor, plângerilor) să fie respinse ca fiind greşit fondate în mod expres…”
2. Virgil Guran a reclamat la CEDO şi faptul că procesul a durat prea mult
DUPĂ CE ŞI-A AMÂNAT DELIBERAT PROCESUL, GURAN CERE DESPĂGUBIRI STATULUI ROMÂN
V-am demonstrat că Virgil Guran a fost arestat preventiv şi condamnat pentru fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi EVAZIUNE FISCALĂ. V-am arătat cum a furat banii statului român, prejudiciul fiind de peste 5 miliarde de lei vechi.

Procesul a durat opt ani şi trei luni, iar Virgil Guran a scăpat de executarea pedepsei cu închisoarea doar pentru că a avut abilitatea şi relaţiile necesare să-şi prelungească acest proces astfel încât să se ajungă la prescrierea faptei penale. Iar după aceşti opt ani, a avut neobrăzarea ca,

Ca răspuns la documentele publicate în ziarul “Calea Dreaptă” şi pe acest blog, Virgil Guran reacţionează într-un mod josnic.
În loc să renunţe la candidatură, aşa cum ar face un om de onoare; în loc să vină şi să vă ceară iertare că v-a minţit şi v-a furat, Guran continuă să mintă cu neruşinare! Oamenii lui vă bat la uşă şi vă solicită semnătura pentru a-l da în judecată pe candidatul ARD Alexandru Anghel. Motivul ar fi presupuse nereguli la lucrarea de modernizare a Căii Dacia.
NU VĂ LĂSAŢI PĂCĂLIŢI!
GURAN MINTE ÎN CONTINUARE!
Noi v-am prezentat documente reale, v-am prezentat adevărul despre acest om, el vine numai cu minciuni!
A mai strâns şi altădată semnături. Mai ţineţi minte când candida la alegerile locale şi v-a cerut să semnaţi pentru reducerea taxelor şi impozitelor locale? S-a întâmplat ceva? A redus vreo taxă, vreun impozit? N-a făcut nimic, deşi USL deţine majoritatea în Consiliul Local Câmpina. Şi-a bătut joc de voi! Asta face şi acum…

Candidatul USL în Colegiul 2 Deputaţi, Virgil Guran, nu recunoaşte că a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Voila. Noi v-am demonstrat cu documente reale că, pentru a se sustrage cercetărilor penale, Guran s-a internat la Voila, de unde, de altfel, a şi fost arestat de poliţişti. În susţinerea celor scrise de noi mai aducem o dovadă, pe lângă certificatul medical prezentat anterior: o adresă pe care tatăl lui Virgil Guran a trimis-o Poliţiei Cluj
Date biografice
 • 12.05.1965, Mun.Târnaveni, Jud.Mureş
 • căsătorit, 3 copii
Studii şi specializări
 • 1983 – Liceul Militar-Alba Iulia
 • 1986 – Şcoala Militară de Ofiţeri Sibiu
 • 1998 – Academia de studii economice – Bucureşti
 • 2000 – Cursuri postuniversitare – Management
 • 2005 – Master -Dreptul afacerilor
Activitate profesională
 • 1986 – 1991 – Ofiţer activ-Liceul Militar-Breaza
 • 1991 – 2012 – Manager societate particulară proprie
Funcţii, activităţi într-un partid politic
 • 2008 – 2012 – Preşedinte PNL Câmpina
  Vicepreşedinte PNL Prahova
  Membru Delegaţie Permanentă PNL
Funcţii, activităţi într-o organizaţie sindicală, patronală etc.
 • 1998 – 2012 – Preşedinte Patronatul Naţional Vital
Funcţii, activităţi într-o organizaţie din administraţia publică centrală sau locală
 • iun. 2012 – dec. 2012 – Consilier judeţean Prahova
Activitate civică
 • Preşedinte ONG Posodena şi CSM Câmpina, organizaţii care se ocupă de sprijinirea persoanelor cu probleme sociale şi promovarea tineretului în activitaţi sportive

 

PNL Prahova a anunțat ieri organizarea unei conferințe de presă susținute de Virgil Guran, fost deputat, actualmente vicepreședinte PNL. Conferința s-a dovedit a fi un fiasco total, întrucât se pare că Virgil Guran nu prezintă interes pentru jurnaliștii locali. La ora anunțată în sediul partidului s-a prezentat un singur jurnalist, iar la vederea acestuia Virgil Guran a renunțat să mai țină conferința și a plecat.

Posibil ca unul din motivele pentru care jurnaliștii nu s-au arătat interesați de conferință să fie acela că în invitația la eveniment nu era prezentat și subiectul conferinței. Potrivit unor surse din partid, Guran ar fi dorit să vorbească despre problema transportului din țară, dar oficial nu a fost anunțat nimic.

Pentru cei care nu știu, Virgil Guran este fost deputat în mandatul 2012-2016, când a candidat din partea USL. Cu toate acestea, el a intrat în atenția opiniei publice cu mult înainte, când a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru evaziune fiscală în afaceri ilegale cu alcool.

Potrivit adevaruldesprevirgilguran.blogspot.ro, Guran a prezentat la momentul respectiv un certificat prin care arăta că are probleme psihice pentru a scăpa de închisoare, iar dosarele sale s-au tergiversat în instanță până când faptele s-au prescris.

La momentul respectiv, potrivit aceluiași site amintit mai sus, Guran a fost acuzat că a prejudiciat statul român cu suma de 500.000 lei. Cu toate acestea, declara un venit de 500 lei lunar, care îl ajuta să nu restituie banii obținuți din activitățile ilicite.

Acuzat de fraudă, evaziune fiscală și delapidare, Guran s-a dus pe data de 6 iulie 2000 la spitalul Voila din Câmpina, la acel moment fiind deja emis un mandat de arestare pe numele său. Medicii de la Voila i-au eliberat un certificat prin care atestau că fostul deputat suferă de tulburare schizoformă.

Definiţie DEX (dexonline.ro/definiţie/schizofrenie):
SCHIZOFRENIE, schizofrenii, s.f. – boală mintală cronică, caracterizată prin slăbirea şi destrămarea progresivă a funcţiilor psihice şi prin pierderea contactului cu realitatea.
SCHIZOFRENIE (Med.) – demenţă precoce

Virgil Guran a fost arestat preventiv și condamnat pentru fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și evaziune fiscală. Procesul său a durat opt ani și trei luni, dar fostul deputat nu a mai executat pedeapsa pentru că între timp faptele s-au prescris. Cu toate acestea, Guran a fost obligat de instanță la plata integrală a prejudiciului adus Statului Român, adică 500.000 lei, cum aminteam și mai sus.

“Tribunalul consideră că nu există niciun aspect privind încălcarea drepturilor şi libertăţilor stabilite în aceste prevederi. Urmează ca această parte a aplicaţiilor (solicitărilor, plângerilor) să fie respinse ca fiind greşit fondate în mod expres…”, se arată în pronunțarea CEDO asupra cazului lui Virgil Guran.

Ulterior, s-a pus desigur problema dacă nu cumva fostul deputat și-a trecut toată averea pe numele soției pentru a nu restitui banii care i-au fost imputați.

Conform propriei declaraţii de avere, Virgil Guran nu are nimic pe numele său. Nu are cont bancar, nu are casă, nu are terenuri, nu are maşini. Iar la capitolul venituri din ultimul an fiscal (n.r. anul 2011, potrivit informațiilor prezentate pe site-ul citat mai sus) apare ridicola sumă de 6.360 lei, salariul său de director general la firma Aravi Prod SRL. Cu alte cuvinte, Guran susţine că trăieşte din 530 lei pe lună şi din alocaţiile copiilor