Politica

CHIRICA-PSD: Afacere imobiliară a primarului de Iași: tranzacție încheiată pe numele copilului de 11 luni și a bunicii pensionare !

Afacere imobiliară a primarului de Iași: tranzacție încheiată pe numele copilului de 11 luni și a bunicii pensionare

Primarul de Iași, Mihai Chirica, este beneficiarul unei tranzacții imobiliare de 250.000 de euro făcute pe numele copilului său de 11 luni, reprezentat de bunica pensionară, potrivit unei investigații realizate de publicația ReporterIS.ro. Familia primarului a cumpărat un teren de 836 mp în cartierul ieșean Sărărie, la 100 m de Bolta Rece.

Tranzacția s-a făcut pe numele fiului său, care la acea dată avea 11 luni. Curator a fost mama primarului, de 74 de ani, și care are o pensie cumulată cu soțul său de 500 de euro.

Chirica a refuzat să explice de unde are cei 250.000 de euro, iar mama sa a încercat să-l acopere: „Am strâns din pensie”.

Achizițiile imobiliare din ultimul deceniu ale lui Mihai Chirica se ridică la o valoare reală, în momentul achizițiilor de aproape 700.000 de euro. În tot acest timp, veniturile primarului au fost de 10 ori mai mici, mai arată investigația citată