Anchete DNA

CARMENCITA M.A.I :20.000 KOKA si esti numit SEF de POLITIE in PSD­čĄú

FB_IMG_1532854885018

Surse din Poli╚Ťie ┬áau dezv─âluit c─â ├«n Poli╚Ťia Rom├ón─â ar exista o ÔÇŁcaracati╚Ť─âÔÇŁ a ├«mputernicirilor, iar, pentru a fi ÔÇŁ├«nsc─âuna╚ŤiÔÇŁ ╚Öefi, unii ofi╚Ťeri ajung s─â pl─âteasc─â sume fabuloase, dezv─âluie Bugetul.ro.

ÔÇŁLa nivel na┼úional, din cele 127 de func┼úii de conducere, peste 50 sunt ocupate prin ├«mputernicire, adic─â peste 40%ÔÇŁ, scria la jum─âtatea lunii iunie,┬áDigi24.ro.

Mai mult, conform sursei citate, mai grav ar fi faptul c─â tot mai multe posturi de conducere din Poli╚Ťie sunt ocupate de persoane pe care nu le recomand─â performan╚Ťele profesionale.

╚śeful Sindicatului Na╚Ťional al Poli╚Ťi╚Ötilor ╚Öi Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarn─â, afirma, la vremea respectiv─â, c─â din excep╚Ťie ├«mputernicirea a devenit o regul─â, aceast─â ÔÇ×arm─âÔÇŁ urm├ónd a fi folosit─â ├«n scopuri politice.
FB_IMG_1534755212816

ÔÇ×Aceast─â ├«mputernicire era o problem─â de excep╚Ťie ├«n sistem atunci c├ónd din motive obiective nu puteai s─â organizezi ├«n 6 luni concursul pentru ocuparea unor func╚Ťii de ╚Öefi. Problema de fond este c─â au transformat excep╚Ťia ├«n regul─â ╚Öi folosesc aceast─â arm─â din punct de vedere politic pentru a-╚Öi ├«mputernici acoli╚Ťii politiciÔÇŁ, a spus Dumitru Coarn─â.

De asemenea, liderul sindicatului Europol, Cosmin Andreica, afirm─â c─â ÔÇ×scopul┬áacestor ├«mputerniciri este de a controla tot ce ├«nseamn─â resurse umane, sunt ale╚Öi ofi╚Ťerii obedien╚Ťi ╚Öi care execut─â f─âr─â s─â comenteze, de aici ╚Öi lipsa de asumare a r─âspunderiiÔÇŁ.

20.000 de euro pentru a fi pus ╚Öef ├«n Poli╚Ťie

Pe l├óng─â scopurile politice, persoanele ├«n m─âsur─â de a acorda astfel de privilegii ar c├ó╚Ötiga bani frumo╚Öi. Sursele┬áBugetul.ro┬áau dezv─âluit c─â un ofi╚Ťer ar fi pl─âtit 20.000 de euro pentru a fi numit ╚Öef la un serviciu din Poli╚Ťie.

ÔÇŁSunt multe astfel de cazuri. ╚śtiu o persoan─â care a pl─âtit 20.000 de euro, pentru a fi adus ╚Öef la Bucure╚ÖtiÔÇŁ, au precizat surse din Poli╚Ťie.

Dezv─âluirea surselor noastre este confirmat─â, oarecum ╚Öi de┬áSindicatul Na┼úional al Agen┼úilor de Poli┼úie (SNAP). Conform┬áCotidianul, SNAP a denun╚Ťat existen╚Ťa unui ÔÇ×cartel al ┼čefilorÔÇŁ la Poli┼úia Capitalei.

Sindicatul a acuzat c─â posturile sunt ocupate aproape exclusiv prin ├«mputerniciri, nu scoase la concurs, ┼či c─â ├«mputernicirile ┼či examenele sunt sus┼úinute pe ÔÇ×acela┼či algoritm: pile, rela┼úii, nepotisme, obedien┼ú─âÔÇŁ.

Potrivit sindicatului, din 2012, c├ónd la ╚Öefia Direc┼úiei Generale de Poli┼úie a Municipiului Bucure┼čti (DGPMB) a fost numit chestorul Marius Voicu,┬áscara valorilor s-a inversat, iar ÔÇ×meritocra╚Ťia a fost viciat─â de pilele ╚Öi mofturile marelui ╚ÖefÔÇŁ.

Iată comunicatul emis de SNAP, în luna ianuarie a acestui an:

ÔÇ×P├ón─â la domnia lui Voicu, ├«mputernicirea pe o func╚Ťie avea caracter de excep╚Ťie, a╚Öa cum este firesc.

Doar c─â, dup─â poftele chestorului Voicu, ÔÇ×Excep╚ŤiaÔÇŁ a devenit ÔÇ×Regul─âÔÇŁ! ÔÇ×├ÄmputernicireaÔÇŁ reprezint─â exercitarea cu caracter temporar a unei func╚Ťii de conducere.

Orice poli╚Ťist din cadrul DGPMB ╚Ötie c─â ├«mputernicirea ├«i asigur─â ├«mputernicitului func╚Ťia ╚Öi dup─â provizoratul de maxim 6 luni.

Asta pentru c─â acum guverneaz─â o cutum─â: nimeni nu mai are voie s─â concureze ├«mpotriva celui ├«mputernicit, care se bucur─â de protec╚Ťia celui care l-a pus pe func╚Ťia de conducere. Poate s─â mai apar─â vreun candidat pe func╚Ťia scoas─â la concurs doar ca s─â asigure ÔÇ×normalitateaÔÇŁ prin figura╚Ťie!

Mul╚Ťi ofi╚Ťeri competen╚Ťi care ├«ndeplinesc condi╚Ťiile din fi╚Öa postului scos la concurs stau de-o parte plafona╚Ťi, resemna╚Ťi ori frustra╚Ťi fiindc─â ╚Ötiu c─â nu au nicio ╚Öans─â, ba mai mult, risc─â s─â intre ├«n dizgra╚Ťiile ╚Öefului. Dac─â ├«mputernicitului i se neteze╚Öte calea spre ╚Öefie deplin─â, asta ├«l condamn─â la slug─ârnicie fa╚Ť─â de cel care l-a f─âcut ÔÇ×OmÔÇŁ.

Asist─âm dezola╚Ťi ╚Öi neputincio╚Öi la ce se ├«nt├ómpl─â ├«n Poli╚Ťia Rom├ón─âÔÇŽ primim ╚Ötampila de ÔÇ×violatorÔÇŁ, ÔÇ×coruptÔÇŁ etc. Vedem cum mizerii halucinante ies la suprafa╚Ť─â ╚Öi cum toate ├«ncreng─âturile duc c─âtre ╚Öefi ╚Öire╚Ťeaua construit─â de Voicu.

Se spune c─â Voicu a fost n─â╚Öit de Petre Tob─â, sub umbrela c─âruia, finuÔÇÖ a avut toat─â lini╚Ötea s─â transforme excep╚Ťia ├«n regul─â.

De ce tocmai Poli╚Ťia Rom├ón─â trebuia s─â fie sc├ónteia crizei na╚Ťionale ├«n care se afl─â Rom├ónia? Pentru c─â faptele ╚Öi abuzurile au fost ascunse de c─âtre o re╚Ťea bine organizat─â, care a func╚Ťionat ├«n DGPMB ╚Öi acum poate ╚Öi la IGPR!

Rezultatul ╚Öi consecin╚Ťele ÔÇ×omerteiÔÇŁ arat─â a╚Öa: ├«n DGPMB sunt 26 de Sec╚Ťii de Poli╚Ťie cu aproximativ cinci func╚Ťii de conducere pentru fiecare. Peste 90% sunt ocupate de poli╚Ťi╚Öti ├«mputernici╚Ťi. Toate func╚Ťiile se afl─â la cap─âtul tentaculelor lui Voicu. Al─âturi de func╚Ťiile din cele 26 de Sec╚Ťii, func╚Ťiile de conducere de la Brigada Rutier─â ╚Öi alte servicii de la nivelul DGPMB completeaz─â aceast─â ÔÇ×schem─âÔÇŁ.

├Ämputernicirile ╚Öi examenele sunt sus╚Ťinute dup─â acela╚Öi algoritm: pile, rela╚Ťii, nepotisme, obedien╚Ť─â. Chiar dac─â chestorul Marius Voicu se afl─â pe plan secund ├«n conducerea DGPMB, lucrurile se deruleaz─â pe acea╚Öi re╚Ťet─â ╚Öi principii, respect├ónd ÔÇ×schemaÔÇŁ care asigur─â ╚Öefia unora ╚Öi masa de slugi, altora.

Func╚Ťiile ├ÄMPUTERNICI╚ÜILOR ├«i cost─â scump pe ace╚Ötia pentru c─â devin datori mai-marilor, cu ├«ndeplinirea unor planuri de lucru absurde, care instaureaz─â sclavagismul la nivel de lucr─âtori operativi.

├Än pofida tuturor neajunsurilor cu care se confrunt─â Agen╚Ťii de Poli╚Ťie, ace╚Ötia trebuie s─â se transforme ├«n ÔÇ×robo╚ŤiiÔÇŁ prea├«mputernici╚Ťilor care au format caracati╚Ťa managerilor, pentru care, mai presus de siguran╚Ťa public─â, conteaz─â propriile obliga╚Ťii ╚Öi interese.

M─ârturie stau salariile pentru lucr─ârile de excep╚Ťie sau ÔÇ×primele ministerialeÔÇŁ pe care marii ╚Öefi ╚Öi le acord─â ├«ntre ei! 90% din num─ârul primelor sunt ├«n buzunarele managerilor! Media este de 2000 de lei ├«n plus la salariu, ├«n fiecare lun─â, pentru abona╚Ťii la banii ministerului, bani care ar fi trebuit s─â ├«i recompenseze pe cei care muncesc!

Adev─ârurile halucinante se cunosc, abuzurile curg ├«n continuare, ├«mputernici╚Ťii prind r─âd─âcini, sefii se ├«mbog─â╚Ťesc, ÔÇ×slugileÔÇŁ muncesc ╚Öi ├«n afara unor discursuri sterile nu vedem nicio schimbare, chiar dac─â auzim de nume noi pe func╚Ťii.

Este doar o rota╚Ťie, pe principiul: ÔÇŁvin ai no╚Ötri, pleac─â ai no╚Ötri, noi r─âm├ónem tot ca pro╚Ötii!ÔÇŁ.

PÂNĂ CÂND?

Domnule Voicu, a╚Ťi ╚Ötiut de poli╚Ťistul pedofil? Dac─â da, atunci pleca╚Ťi!ÔÇŁ.

În iunie, din 12.000 de posturi, 2.000 erau ocupate prin împuternicire

În luna iunie acestui an, la nivelul Ministerului de Interne, din 12.000 de posturi, aproape 2.000 erau ocupate prin împuternicire.

La nivelul Inspectoratului General de Poli╚Ťie, din cele 130 de func╚Ťii de inspectori-╚Öefi ╚Öi adjunc╚Ťi de inspectorat de poli╚Ťie, peste 50 ocupau func╚Ťia f─âr─â s─â fi dat un examen