Anchete DNA

Calarasi/Trupa de JAF: PSD&PC/Ferme, Avicole,Cladiri, Utilaje-Vandalizate si Jefuite/Nea Iliuta, ce faci, bre, Mucles-DNA😎

 

FB_IMG_1499882703546Toti oamenii lui Taracila
Bucuresteanul Gheorghe Tudose s-a intors, dupa 1990, in satul natal, Floroaica (comuna Valcelele) din judetul Calarasi. S-a izbit imediat de structurile vechi ale PCR care au acaparat Prefectura, Consiliul Judetean, multe primarii comunale, IPJ Calarasi si justitia locala, institutii cu care a dat piept cand a vrut sa-si recapete anumite drepturi incalcate de regimul comunist. Dupa 14 ani de lupta inegala cu vechile structuri, in ianuarie 2005, s-a adresat cu un denunt Cancelariei presedintelui Basescu, in “numele Dreptatii si Adevarului”, cu speranta ca a venit momentul anihilarii mafiei locale din Calarasi si pedepsirea penala a exponentilor acesteia. Inregistreaza si la Cancelaria presedintiala denunturile penale impotriva fostului prefect PSD (intre 1992-1996 si 2001-2004) Constantin Tudor si a lui Mihai Arbagic (fost suprefect PSD, fost presedinte PSD si vicepresedinte PSD al Consiliului Judetean, fost presedinte al Camerei de Comert), ambii considerati in judet oamenii de baza ai baronului local (senator PSD si fost ministru de interne) Doru Ioan Taracila. “Fostul prefect PSD Tudor Constantin este acela care, incepand cu anul 1990-1992, a incitat, i-a instigat pe fostii comunisti si securisti din judetul Calarasi la actiunile criminale pe care le-au savarsit in Capitala, atat la sediile partidelor istorice cat si in Piata Universitatii. El este acela care a mobilizat coloane de masini cu care a transportat in Capitala pe comunisti si securisti”.
Avicola si ferma PCR, jefuite
In denuntul penal inregistrat cu nr.3461/2005, se detaliaza componenta structurilor de criminalitate organizata: “Dominand puterea locala, Constantin Tudor si Mihai Arbagic au jefuit fosta ferma judeteana a PCR <<Floroaica>> din comuna Valcelele si Avicola <<Dragos Voda>>, furand tot ce se putea fura cu sau fara acte fictive, fiind protejati de superiorii lor de la judet. Dupa ce au falimentat aceste unitati economice, le-au lichidat fiind cumparate de seful mafiei judetene, Vasile Iliuta (multimiliardar, finantatorul si mituitorul demnitarilor mentionati), cu preturi derizorii, prin subevaluarea patrimoniilor, acestea fiind licitate fraudulos. Ferma partidului, cu un patrimoniu zootehnic, tehnologic si funciar de sute de miliarde de lei sa fie preluata cu un miliard de lei, suma care reprezinta doar valoarea gardului fermei PCR. Avicola Dragos Voda a fost cumparata de acest mafiot cu suma de 45 de milioane de lei, aceasta reprezentand contravaloarea a patru anvelope de tractor (…) In complicitate cu superiorii de la judet, s-a obtinut de la Banca Mondiala o finantare de 300.000 euro, in primavara lui 2003. (…) In realitate s-a savarsit deturnare de fonduri, angajandu-se o firma de-a mafiei locale, cu care s-a convenit sa se construiasca in judet platforme ecologice de gunoi, investitie care de fapt a ajuns in constructiile sectoruluui privat zootehnic din Floroaica (…). Nemaiputand suporta fraudele acestora, mi-am asumat riscurile, am luat pozitie impotriva lor si i-am denuntat (…) si la nivel central, la Curtea de Conturi”.
Atacat si ranit cu buldozerele
Metodele prin care a fost pedepsit denuntatorul Tudose depaseste orice inchipuire: “Vazand curajul meu, s-au convocat toti reprezentantii structurilor mafiote si mi-au declarat razboi deschis, cerandu-mi insistent si repetat sa parasesc localitatea cat si teritoriul judetului, in caz contrar imi vor suprima viata.(…) Ne-au deposedat de drepturi de proprietate funciara, folosind pentru aceasta acte cu continut fals. (…) Mi-au confectionat dosare penale prin care am fost condamnat pe nedrept, savarsind astfel represiune nedreapta. (…) Vazand ca nu parasim localitatea s-au convocat iarasi, opt persoane la numar, reprezentanti ai primariei Valcelele, care – avand avizul Prefecturii si al presedintelui CJ, luand cu ei trei buldozere cu cupe mari, au venit la domiciliul familiei mele. In plina zi, ne-au distrus intreaga proprietate, prin acte crunte de vandalism, actiune in timpul careia ne-au produs, mie si sotiei mele, grave vatamari corporale, care au necesitat peste 150 de zile de ingrijire medicala, la pat”. Imediat dupa comiterea barbariei, la 19 iunie 2001, victima tentativei de omor cu buldozerele primariei si prefecturii PSD, a depus plangere penala direct la IGPR (cu nr.202685/2001), impotriva fapturitorilor care l-au atacat la domiciliul sau (seful postului local de politie, ajutorul sefului de post, N. Heracle, primarul Vasile Iliuta, viceprimarul N.Tanase, tehnicianul primariei Razvan Iacob, secretarul primariei I. Stefanescu si cei trei mecanici care au actionat buldozerele in acele acte de vandalism “oficial”comise la 15.06.2001). Faptele descrise in plangerea de la IGPR sunt naucitoare pentru cine a crezut in statul de drept instaurat in judetul baronului PSD Taracila: “Primarul agresor cu ceilalti complici urlau la cei trei mecanici de pe buldozere, dandu-le dispozitie prin viu grai: “Treceti peste ei! Omorati-i! Eu raspund!” In acel moment s-a instigat la omor, mecanizatorii inconstienti, fiind sub influenta alcoolului, au ambalat la maximum utilajele, sotia mea fiind trantita la pamant, pe care am salvat-o eu de la moarte, deoarece mecanicul dement trecea cu buldozerul peste dansa. Atunci mecanicul agresor m-a prins pe mine cu cupa buldozerului, impingandu-ma in gard, cauzandu-mi leziuni pe corp, la picioare, torace si contuzii la bazin”.
Procedura de musamalizare
La nivelul Parchetelor si instantelor locale a urmat procedura de musamalizare a dosarelor civile si penale in care denuntatorul Tudose isi cerea dreptatea si pedepsirea penala a faptuitorilor. In 2005, Tudose sesiza autoritatile judiciare centrale: “Toate cauzele noastre penale au fost luate spre solutionare de catre judecatoarea Gabriela Tanase, vicepresedintele Tribunalului Calarasi. (…) In timpul audientei, Tanase m-a amenintat grav, spunandu-mi: Ti-ai permis sa ceri demisia, in scris, sub semnatura, a domnului prefect Tudor Constantin, si a domnului Arbagic Mihai? Aceasta mi-a mai zis: Vei fi condamnat la ani grei de puscarie! Mi-a mai recomandat sa parasesc judetul Calarasi. Dupa audienta, jud. Tanase Gabriela a preluat in recurs trei dosare penale in care figurau ca inculpati toti membrii mafiei, eu fiind cu sotia mea parti vatamate. (…) La acel termen, jud. Tanase, in calitate de presedinte de complet, mi-a aplicat abuziv o amenda judiciara in valoare de 5 milioane de lei, interzicandu-mi sa sustin recursul. Fac dovada, in acest sens, cu notele scrise pe inregistrare (…). In data de 3-4 noiembrie 2004, jud. Tanase Gabriela a preluat la completul sau alte doua cauze penale, care aveau ca obiect tentativa de omor si alte infractiuni. Le-a judecat in lipsa mea, eu fiind grav bolnav cu stationare la pat, cu dovezi medicale, si i-a achitat pe inculpati”.