Anchete DNA

Calarasi/Patinoarul CLANULUI Felipe: acte aditionale, comisie receptie, demnitari locali, subinchiriere firme paravan-lucrari/Urmeaza denunt, Revenim­čśÄ

De ce au stat Lucrarile pe Loc si câinii prin buruieni?
Motivul pentru care a durat ani de zile pana la finalizare­čśÄ
20171125_155251-930x450┬áMurdar, p─âr─âginit ┼či n─âp─âdit de buruieni: a┼ča arat─â, ast─âzi, patinoarul artificial din C─âl─âra┼či – o investi┼úie din 2009 a Direc┼úiei Jude┼úene pentru Sport. De la inaugurare, platforma de plastic a fost doar vreme de dou─â luni deschis─â patinatorilor, fiindc─â nu au fost prev─âzute fonduri ┼či pentru func┼úionarea lui.

Marius Dumitrescu, directorul Direc┼úiei Jude┼úene pentru Sport ┼či Tineret C─âl─âra┼či:┬áDe la ├«nceput,┬ápatinoarul nu a fost prev─âzut ┼či cu personal care s─â-l ├«ntre┼úin─â ┼či s─â-l deserveasc─â.

Mul┼úi dintre cei care au venit aici, s─â fac─â mi┼čcare pe suprafa┼úa alunecoas─â, nu au plecat cu impresii foarte pl─âcute.

received_219566411784383

“Este o suprafa┼ú─â foarte mic─â – te ├«mpiedici unul de altul -, patinele erau de nedorit – ce pot s─â zic, nici m─âcar nu erau ├«ntre┼úinute cum trebuie; miroseau -, plus c─â nu se meritau banii de ├«nchiriere: 15 lei sau 25”, a spus o localnic─â.

Abandonat ├«ntr-o stare deplorabil─â, patinoarul a r─âmas o ruin─â ├«n inima Complexului Sportiv Municipal “Dun─ârea” din C─âl─âra┼či. A r─âmas, ├«n acela┼či timp, ┼či o gaur─â inutil─â ├«n bugetul Direc┼úiei Jude┼úene pentru Sport ┼či Tineret.

Marius Dumitrescu, directorul Direc┼úiei Jude┼úene pentru Sport ┼či Tineret C─âl─âra┼či:┬áAceast─â suprafa┼ú─â artificial─â din plastic – un cost, din c├óte ├«mi aduc eu aminte, 500.000 de RON. Apoi, mai avem aici o suprafa┼ú─â zincat─â – aproximativ 50.000 de RON -, iar structura pe care a fost amplasat acest patinoar artificial – aproximativ 50.000 de RON.

Aproape 600.000 de lei a costat, a┼čadar, patinoarul artificial din C─âl─âra┼či. La aceasta se mai adaug─â cabana-vestiar din lemn cu rastel, pentru patine – aproape 47.000 de lei -, o ma┼čin─â de ascu┼úit patine – aproape 6.400 de lei – ┼či o ma┼čin─â de cur─â┼úat suprafa┼úa de alunecare – aproape 55.000 de lei. Valoarea total─â a achizi┼úiilor: peste 700.000 de lei.

Marius Dumitrescu, directorul Direc┼úiei Jude┼úene pentru Sport ┼či Tineret C─âl─âra┼či:┬áNu cred c─â trebuie s─â st─âm prea mult pe g├ónduri ca s─â ne d─âm seama c─â nu e o investi┼úie rentabil─â.

Numai pentru ma┼čina de cur─â┼úat suprafa┼úa special─â din plastic – care, acum, zace uitat─â undeva la parterul S─âlii Polivalente a Prim─âriei – Direc┼úia Jude┼úean─â pentru Sport a pl─âtit contravaloarea unei garsoniere ├«n C─âl─âra┼či.

├Än mai 2010, Autoritatea Na┼úional─â pentru Reglementarea ┼či Monitorizarea Achizi┼úiilor Publice a verificat procedura de achizi┼úie public─â ├«n cazul patinoarului ┼či a amendat Direc┼úia Jude┼úean─â pentru Sport cu 70.000 de lei.

Motivul: oferta constructorului a fost declarat─â c├ó┼čtig─âtoare cu toate c─â ├«i lipseau o serie de certific─âri obligatorii. Tot ├«n anul 2010, a avut loc ┼či un control al Cur┼úii de Conturi, ├«n urma c─âruia s-au constat daune de aproximativ 11.000 de lei.

De proiectarea ┼či realizarea patinoarului s-a ocupat firma MBS Group SRL. Societatea are ├«n portofoliu ┼či alte patinoare din ┼úar─â: la Ia┼či, la Foc┼čani, la Re┼či┼úa, la Suceava ┼či la Bistri┼úa B├«rg─âului. Toate acestea sunt, ├«ns─â, fie abandonate, fie neasamblate