Condamnari

Calarasi/Dupa 3 ani de PUSCARIE, Fostul MINISTRU FUIA, revine la Statiunea Jefuita­čśÄ

┬áSursa Sta╚Ťiunea de Cercetare:
├Änainte de PASTE,FUIA, ├«nso╚Ťit de fostul director al Direc╚Ťiei Agricole Calarasi, OBADA Daniel, s-au deplasat cu gipanele la Sta╚Ťiunea de Cercetare Fundulea si au p─âtruns ├«n incinta.┬á
Prin cuvinte de SLOBOZIA, au “├«ndemnat” PROPRIETARUL sa RENUNTE la 4,5 ha din interiorul Statiunii-teren c├ó╚Ötigat de proprietar prin hot─âr├óre definitiv─â┬á
Ghinion:
La poarta principala, MOSIERII au dat peste o câtea în călduri care cerea ce se face la Slobozia
La poarta din spatele blocurilor, au dat peste un ciob─ânesc care i-a intrebat:
Voi aveti dilema mea sau v-a╚Ťi scos trei coaste precum Marilyn Manson?
Nu, r─âspunde FUIA, mi-a tras State Supravegheatul o LABA in firma si m-am mutat la Prosol
,  MOTIVUL:
“Noi am c├ó╚Ötigat Licita╚Ťia la ADS a celor 4,5 ha intravilan, dar ╚Öi 110 ha extravilan, teren administrat de Sta╚Ťiune, fara sa ar─ât─âm niciun document”
Nota Redactiei:
Revenim cu raspunsul de la ADS si daca MOSIERII au f─âcut ABUZ, facem o sesizare la DNA
 ,
Imagine

Fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia, condamnat la trei ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, va fi eliberat conditionat, dupa ce Tribunalul Constanta i-a admis, luni, contestatia depusa la decizia Judecatoriei Medgidia care ii respinsese cererea. Decizia instantei este definitiva, noteaza news.ro.

Tribunalul Constanta a admis, luni, contestatia depusa de Stelian Fuia la hotararea luata luna trecuta de Judecatoria Medgidia, care i-a respins cererea de eliberare conditionata.

Astfel, Tribunalul a desfiintat sentinta contestata si, rejudecand, a decis liberarea conditionata si punerea de indata in libertate a lui Stelian Fuia. Decizia instantei este definitiva.

Pe data de 10 ianuarie, Judecatoria Medgidia respinsese ca nefondata cererea lui Stelian Fuia de liberare conditionata, decizie constestata de fostul ministru al Agriculturii la instanta superioara.

Fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia a fost condamnat in iunie 2016, de judecatorii instantei supreme la trei ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care a fost acuzat de abuz in serviciu in cazul vanzarii unor imobile ale Statiunii de Cercetare a Plantelor Medicinale Fundulea.

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie i-au redus lui Stelian Fuia pedeapsa data, in 2015, de Curtea de Apel Bucuresti, de la patru ani de inchisoare, la trei ani de inchisoare.

Potrivit rechizitoriului, Stelian Fuia, in calitate de director la Statiunea de Cercetare si Dezvoltare a Plantelor Medicinale si Aromatice Fundulea, functie pe care a detinut-o din 1 martie 2005 pana in 15 decembrie 2007, “cu stiinta si in intelegere cu inculpatii State Daniel, Paraschivoiu Dragos Alin si Oprisan Constantin, a omis indeplinirea unui act de serviciu, respectiv nu a efectuat demersuri pentru prezentarea documentelor din care rezulta ca proprietar al unor bunuri era statul roman, in cadrul unei proceduri de executare silita derulata in perioada mai-decembrie 2005, fapt ce a condus la scoaterea ilegala, prin procedura de licitatie, a respectivelor imobile din patrimoniul statului”.

In februarie 2012, Stelian Fuia, atunci deputat si presedinte al PDL Calarasi, era propus la conducerea Ministerului Agriculturii, in Cabinetul Ungureanu. El a condus ministerul Agriculturii din 9 februarie 2012 pana la sfarsitul lunii aprilie a aceluiasi an

29 mai 2014
Nr. 688/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direc┼úiei Na┼úionale Anticorup┼úie ÔÇô Serviciul de combatere a corup┼úie au dispus trimiterea ├«n judecat─â, ├«n stare de libertate, a inculpa┼úilor :

FUIA STELIAN, director la Sta╚Ťiunea de Cercetare ╚Öi Dezvoltare a Plantelor Medicinale ╚Öi Aromatice Fundulea (la data faptelor), pentru s─âv├ór┼čirea infrac┼úiunii de abuz ├«n serviciu, cu ob┼úinerea de foloase necuvenite
STATE DANIEL, cumnat al primului men╚Ťionat, asociat la SC PROCERA AGROCHEMICALS, pentru complicitate la s─âv├ór┼čirea infrac┼úiunii de abuz ├«n serviciu, cu ob┼úinerea de foloase necuvenite

PARASCHIVOIU DRAGO┼× ALIN, director la o societate specializat─â ├«n agricultur─â, pentru complicitate la abuz ├«n serviciu, cu ob┼úinerea de foloase necuvenite

OPRI┼×AN CONSTANTIN, executor judec─âtoresc, pentru complicitate la infrac┼úiunea de abuz ├«n serviciu, cu ob┼úinerea de foloase necuvenite

├Än rechizitoriul ├«ntocmit, procurorii au re╚Ťinut urm─âtoarea stare de fapt:
Inculpatul FUIA STELIAN, ├«n calitate de director la Sta┼úiunea de Cercetare ┼či Dezvoltare a Plantelor Medicinale ┼či Aromatice Fundulea, (func╚Ťie pe care a de╚Ťinut-o ├«n perioada 1.03.2005-15.12.2007), cu ╚Ötiin╚Ť─â ┼či ├«n ├«n┼úelegere cu inculpa┼úii State Daniel, Paraschivoiu Drago┼č Alin ┼či Opri┼čan Constantin, a omis ├«ndeplinirea unui act de serviciu, respectiv nu a efectuat demersuri pentru prezentarea documentelor din care rezulta c─â proprietar al unor bunuri era statul rom├ón, ├«n cadrul unei proceduri de executare silit─â derulat─â ├«n perioada mai-decembrie 2005, fapt ce a condus la scoaterea ilegal─â, prin procedur─â de licita┼úie, a respectivelor imobile din patrimoniul statului. Licita┼úia a fost organizat─â de inculpatul Opri┼čan Constantin la 19 decembrie 2005. ├Än acest mod, s-au ob┼úinut foloase necuvenite const├ónd ├«n ├«ndestularea creditorului SC PROCERA AGROCHEMICALS Rom├ónia SRL (reprezentat─â de inculpatul STATE DANIEL) cu suma de 174.631 lei, precum ┼či ├«n ├«mpropriet─ârire frauduloas─â a inculpatului Paraschivoiu Drago┼č Alin.
Prejudiciul adus statului rom├ón ┼či nerecuperat este de 1.611.522 lei (echivalent 358.228 euro).
Fapta a avut ├«n vedere stingerea unei datorii pe care, ini╚Ťial, Sta╚Ťiunea de cercetare Fundulea o avusese fa╚Ť─â de Sta╚Ťiunea Didactic─â Belciugatele. Dup─â ├«ncuviin╚Ťarea execut─ârii silite, cu acordul Sta╚Ťiunii Fundulea, dreptul de a recupera datoria a fost preluat, printr-un contract de cesiune de crean╚Ť─â, de c─âtre SC PROCERA AGROCHEMICALS. Avantajele patrimoniale ob╚Ťinute ├«n acest mod de SC PROCERA AGROCHEMICALS s-au reflectat ├«n mod direct ├«n patrimoniul lui STATE DANIEL ╚Öi al so╚Ťiei acestuia (cumnat ╚Öi sor─â ai lui Fuia Stelian), asocia╚Ťi la SC PROCERA AGROCHEMICALS, care au cunoscut ╚Öi au acceptat prejudicierea statului prin modul de ac╚Ťiune descris.
Din probele administrate pe parcursul urm─âririi penale a rezultat c─â la activit─â╚Ťile men╚Ťionate a participat, ├«n calitate de complice, ╚Öi inculpatul Paraschivoiu Drago╚Ö Alin, care a acceptat s─â intre formal ├«n proprietatea bunurilor ├«nstr─âinate fraudulos, prin licita╚Ťie, pl─âtind pentru aceste bunuri suma de 231.000 lei. Aceast─â sum─â ├«ns─â i-a fost virat─â ├«n cont, la data de 21 decembrie 2005, de c─âtre Fuia Stelian. La data de 23 decembrie 2005 suma de 230.700 lei a fost virat─â de Paraschivoiu Drago╚Ö Alin ├«n contul executorului judec─âtoresc Opri╚Öan Constantin, ├«n vederea distribuirii acesteia c─âtre creditori.
Prin activit─â╚Ťile desf─â╚Öurate ├«n cadrul procedurii de executare silit─â, inculpatul Opri╚Öan Constantin a contribuit la scoaterea ilegal─â, din patrimoniul statului, a bunurilor imobile supuse execut─ârii silite, de╚Öi cuno╚Ötea situa╚Ťia juridic─â real─â a acestora ╚Öi faptul c─â prin v├ónzare se ob╚Ťineau foloase necuvenite at├ót pentru adjudecatar, c├ót ╚Öi pentru creditorii Sta╚Ťiunii Fundulea.
Concret, Fuia Stelian, ├«n calitate de director general al SCDPAM Fundulea, de╚Öi cuno╚Ötea c─â ├«mpotriva sta╚Ťiunii de cercetare pe care o conducea s-a declan╚Öat, ca urmare a sentin╚Ťei civile, o procedur─â de executare silit─â a unor bunuri din domeniul public, pe care institu╚Ťia le de╚Ťinea ├«n calitate de concesionar, nu a formulat contesta╚Ťie la executare (conform Codului de procedur─â civil─â) ╚Öi nu a ar─âtat c─â bunurile se aflau ├«n patrimoniul statului.

Concret, starea de fapt detaliată în rechizitoriu este următoarea:
Inculpatul FUIA STELIAN, anterior ocup─ârii func┼úiei de director al SCDPMA Fundulea, a de┼úinut calitatea de director adjunct al SC PROCERA AGROCHEMICALS ROMANIA SRL, societate av├ónd ini┼úial ca asociat unic firma PROCERA LLC, cu sediul ├«n SUA, Washington, iar ca administrator pe sora inculpatului FUIA STELIAN, p├ón─â la 17.12.2009, c├ónd au intrat ca asocia┼úi inculpa┼úii STATE DANIEL ┼či so╚Ťia acestuia(sora inculpatului FUIA),
Print-un contract de asociere ├«n participa┼úiune, ├«ncheiat ├«ntre PROCERA AGROCHEMICALS ┼či SCDPMA Fundulea, s-a constituit o asocia┼úie f─âr─â personalitate juridic─â, pe o perioad─â de 5 ani, ├«ncep├ónd cu anul agricol 2004-2005. SCDPMA Fundulea a pus la dispozi┼úie suprafa┼úa de 260 ha teren agricol, iar PROCERA a asigurat baza tehnico-material─â ┼či financiar─â pentru ├«nfiin┼úarea ┼či recoltarea culturilor pe respectiva suprafa┼ú─â de teren, stabilindu-se ca modalit─â┼úi de plat─â fie ├«n natur─â – 700 kg gr├óu/ha, fie echivalent ├«n bani la pre┼úul de referin┼ú─â.
Prin actul adiţional din 04.11.2004, suprafaţa de teren pusă la dispoziţie s-a majorat la 360 ha.
Dup─â preluarea de c─âtre inculpatul FUIA STELIAN a func┼úiei de director al SCDPMA Fundulea, administrarea SCDPMA Fundulea s-a transformat ├«ntr-o veritabil─â afacere de familie, proced├óndu-se la ├«ncheierea de c─âtre SCDPMA Fundulea, reprezentat─â de inculpatul FUIA STELIAN, cu SC PROCERA AGROCHEMICALS, reprezentat─â de inculpatul STATE DANIEL (cumnatul celui dint├ói) a unor contracte de ├«nchiriere spa┼úii, pe o perioad─â de 20 de ani, a unor contracte de prest─âri servicii, precum ┼či la cooptarea firmei administrat─â de tat─âl lui STATE DANIEL, pentru efectuarea unor lucr─âri de repara┼úii la imobile din incinta SCDPMA Fundulea.
De asemenea, inculpatul FUIA STELIAN, ├«n calitate de director general al SCDPMA Fundulea a agreat ├«ncheierea a dou─â protocoale cu PROCERA AGROCHEMICALS, prin care s-a stabilit, de comun acord, ca pl─â┼úile datorate c─âtre PROCERA pentru anii agricoli 2004-2005 ┼či 2005-2006 s─â se fac─â ├«n bani, iar nu ├«n natur─â, sumele datorate fiind de 57.960 lei, respectiv 57.457 lei.

├Än cauz─â a rezultat c─â, ├«n mod premeditat, inculpatul FUIA STELIAN a ├«ndatorat unitatea pe care o conducea, av├ónd cuno┼čtin┼ú─â de situa┼úia financiar─â precar─â a acesteia ┼či a urm─ârit ini┼úierea ┼či finalizarea procedurilor de executare silit─â, ├«n favoarea SC PROCERA AGROCHEMICALS SRL ┼či ulterior, ├«n favoarea inculpatului PARASCHIVOIU DRAGO┼× ALIN, cu ajutorul executorului judec─âtoresc OPRI┼×AN CONSTANTIN.
Aceast─â concluzie este relevat─â de urm─âtoarele aspecte:
oLa data de 30.05.2005, cu ocazia ├«ntocmirii de c─âtre BEJ OPRI┼×AN CONSTANTIN a unui proces-verbal la sediul SCDPMA Fundulea, ├«n cadrul procedurii de executare silit─â ini┼úiat─â la cererea creditorului SD Belciugatele, inculpatul FUIA STELIAN a comunicat c─â debitoarea nu are posibilit─â┼úi de plat─â, fiind ├«n reorganizare.
oLa 16.09.2005, PROCERA AGROCHEMICALS, administrat─â de sora inculpatului FUIA STELIAN, a solicitat executarea silit─â a titlului executoriu bilet la ordin, emis la 2.11.2004 de SCDPMA Fundulea, pentru suma de 46.405 lei.
oLa 19.09.2005 a intervenit contractul de cesiune de crean┼úe ├«ntre S.D. Belciugatele ÔÇô cedent ╚Öi SC Procera Agrochemicals Romania SRL, prin STATE DANIEL ÔÇô cesionar ┼či SCDPMA Fundulea, prin FUIA STELIAN ÔÇô debitor cedat. Pre┼úul cesiunii a fost stabilit ca fiind echivalentul valorii crean┼úei, respectiv 79.893 RON.
De┼či inculpatul FUIA STELIAN declarase c─â sta┼úiunea nu are posibilit─â┼úi de plat─â, acesta a acceptat preluarea unei crean┼úe de c─âtre firma administrat─â de sora sa, cu certitudine ├«n considerarea planului de executare silit─â.
Mai mult, acceptarea de c─âtre PROCERA AGROCHEMICALS, prin inculpatul STATE DANIEL, a prelu─ârii unei crean┼úe la un pre┼ú echivalent cu valoarea crean┼úei se explic─â doar prin prefigurarea ob┼úinerii unui c├ó┼čtig economic net superior ╚Öi nu prin interesul legitim de recuperare a sumei datorate, fie ea ┼či cu penalit─â┼úi de ├«nt├órziere.
oLa data de 02.11. 2005, cu ocazia deplas─ârii efectuate de inculpatul STATE DANIEL ┼či OPRI┼×AN CONSTANTIN la sediul SCDPMA Fundulea, inculpatul FUIA STELIAN a comunicat c─â este de acord cu solu┼úionarea titlului executoriu de┼úinut de PROCERA AGROCHEMICALS ┼či c─â nu se opune la executare. Cu prilejul identific─ârii bunurilor imobile ce urmau a fi supuse execut─ârii, inculpatul FUIA STELIAN nu a adus la cuno┼čtin┼ú─â executorului judec─âtoresc faptul c─â acestea fac parte din domeniul public al statului ┼či, ca urmare, sunt inalienabile ┼či insesizabile.
Astfel, urmare unei proceduri de executare silit─â similar─â din anul 2004 (nu face obiectul prezentei cauze), efectuat─â de acela┼či executor judec─âtoresc OPRI┼×AN CONSTANTIN, Ministerul Finan┼úelor Publice ÔÇô Direc┼úia General─â Juridic─â a comunicat SCDPMA Fundulea, c─â bunurile din domeniul public nu pot fi supuse execut─ârii silite ┼či asupra lor nu se pot constitui garan┼úii reale, actele ├«ncheiate cu ├«nc─âlcarea acestor prevederi fiind lovite de nulitate absolut─â. S-a anexat adresei lista cu inventarul bunurilor ce apar┼úin domeniului public al statului, administrate de SCDPMA Fundulea, aprobat─â prin HG nr. 15/2004.
De altfel, din cuprinsul procesului-verbal de situa┼úie ├«ntocmit la 2.11.2005 de inculpatul OPRI┼×AN CONSTANTIN, executor judec─âtoresc, rezult─â c─â inculpatul FUIA STELIAN nu a formulat obiec┼úiuni la identificarea bunurilor, ci doar a men┼úionat c─â acestea nu au num─âr cadastral, apoi a semnat procesul-verbal ca reprezentant al debitoarei.
La momentul semn─ârii procesului-verbal de situa┼úie, cu prilejul identific─ârii bunurilor, inculpatul FUIA STELIAN cuno┼čtea situa┼úia juridic─â a acestora ┼či caracterul inalienabil ┼či insesizabil, ├«ns─â nu a efectuat niciun fel de demers pentru identificarea comunic─ârii de la Ministerul Finan╚Ťelor Publice ┼či a listei de inventar anexate ├«n scopul opunerii acestora executorului judec─âtoresc.
Inculpatul OPRI┼×AN CONSTANTIN a precizat c─â, la ├«ntocmirea procesului-verbal de situa┼úie, un angajat al unit─â┼úii debitoare s-ar fi exprimat verbal ├«n prezen┼úa inculpatului FUIA STELIAN c─â bunurile ar apar┼úine domeniului public, ├«ns─â la solicitarea executorului de a prezenta documente ├«n acest sens, nu a existat nicio reac┼úie.
În continuare, demersurile la care s-a limitat acesta au constat în efectuarea unor solicitări la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, la care nu a primit nici un răspuns, condiţii în care, în mod nelegal, a procedat la executarea silită a bunurilor.
├Än procesul-verbal de licita┼úie, ├«ntocmit la 19.12.2005, semnat de inculpatul OPRI┼×AN CONSTANTIN ┼či Paraschivoiu Drago┼č Alin (adjudecatar) s-a men┼úionat c─â debitoarea SCDPMA Fundulea, prin reprezentant, nu a fost prezent─â la desf─â┼čurarea procedurii de licita┼úie. Prin acest demers inculpatul Fuia Stelian s-a asigurat astfel c─â nimeni nu va face opozi┼úie la executare.
La data de 21.12.2005 (dup─â licita┼úie), contul inculpatului Paraschivoiu Drago┼č Alin a fost alimentat cu suma de 231.000 lei de c─âtre inculpatul FUIA STELIAN, prin transfer bancar. Suma a fost transferat─â apoi, la 23.12.2005, ├«n contul BEJ OPRI┼×AN CONSTANTIN, cu justificarea ÔÇ×achitare pre┼ú adjudecareÔÇŁ.
Acest aspect vine ├«n sprijinul ideii c─â scopul final urm─ârit de FUIA STELIAN a fost acela de a-┼či ├«nsu┼či direct imobilele executate.
Existen┼úa unei comunic─âri ├«ntre cei doi inculpa┼úi reiese ┼či din ├«mprejurarea c─â, de┼či pre┼úul de pornire a licita┼úiei, stabilit de executorul judec─âtoresc, a fost de 132.500 lei, pre┼úul oferit de inculpatul Paraschivoiu Drago┼č Alin a fost de 243.950 lei, reprezent├ónd exact suma crean┼úelor ce urmau a fi recuperate prin executare.
Prin procesul-verbal din 30.01.2006, ├«ntocmit de BEJ OPRI┼×AN CONSTANTIN, s-a procedat la distribuirea sumelor c─âtre creditorii SCDPMA Fundulea, creditorul SC PROCERA AGROCHEMICALS ROMANIA SRL ├«ncas├ónd suma de 174.631,33 lei.
La 29.03.2006, Direc┼úia General─â a Finan┼úelor Publice – C─âl─âra┼či a efectuat un control financiar la SCDPMA Fundulea, ocazie cu care au constatat c─â bunurile anterior men┼úionate, apar┼úin├ónd domeniului public al statului, au fost v├óndute prin licita┼úie public─â ├«n contra prevederilor legale, iar SCDPMA Fundulea nu a deschis, p├ón─â la data controlului, ac┼úiune ├«n instan┼ú─â ├«mpotriva execut─ârii silite. S-a stabilit un termen de 30 de zile de la primirea actului de control pentru deschiderea ac┼úiunii ├«n instan┼ú─â.
Procesul-verbal a fost semnat de organele de control, precum ┼či de inculpatul FUIA STELIAN, din partea SCDPMA Fundulea.
La 26.04.2006, ├«ntre SCDPMA Fundulea, reprezentat─â de inculpatul FUIA STELIAN ┼či adjudecatarul Paraschivoiu Drago┼č Alin s-a ├«ncheiat un protocol prin care s-a agreat ca intrarea ├«n posesia bunurilor s─â se am├óne p├ón─â la l─âmurirea situa┼úiei juridice a imobilelor adjudecate, dar nu mai t├órziu de 31.12.2006. S-a invocat de c─âtre inculpatul FUIA STELIAN comunicarea cu Academia de ┼×tiin┼úe Agricole, din care rezulta c─â bunurile executate apar┼úin domeniului public.
La 20.11.2006, la biroul unui notar public a fost autentificat, un act intitulat ÔÇ×Conven┼úieÔÇŁ, ├«ntre SCDPMA Fundulea, reprezentat─â de inculpatul FUIA STELIAN ┼či inculpatul Paraschivoiu Drago┼č Alin.
Prin intermediul acestui document, p─âr┼úile au convenit ca, p├ón─â la clarificarea situa┼úiei juridice a bunurilor care au f─âcut obiectul execut─ârii silite, inculpatul FUIA STELIAN s─â fac─â dovada p├ón─â la data de 31.12.2007, c─â bunurile apar┼úin domeniului public ┼či nu puteau fi ├«nstr─âinate, oblig├óndu-se s─â pl─âteasc─â penalit─â┼úi de ├«nt├órziere adjudecatarului, iar inculpatul Paraschivoiu Drago┼č Alin s─â suspende orice ac┼úiune de revendicare a bunurilor adjudecate p├ón─â la ├«mplinirea termenului stabilit prin conven┼úie.
La data de 07.10.2007, SCDPMA Fundulea, reprezentat─â de inculpatul FUIA STELIAN, a depus la Judec─âtoria Lehliu Gar─â o cerere de chemare ├«n judecat─â a unor p├ór├ó┼úi, printre care ┼či inculpatul Paraschivoiu Drago┼č Alin, solicit├ónd constatarea nulit─â┼úii absolute a procesului-verbal de licita┼úie din 19.12.2005 ┼či a actului de adjudecare din aceea┼či dat─â, ├«ncheiate de BEJ OPRI┼×AN CONSTANTIN.
Judec─âtoria Lehliu Gar─â a respins ac┼úiunea formulat─â de SCDPMA Fundulea, solu╚Ťie acceptat─â ╚Öi de Tribunalul C─âl─âra┼či care a respins ca nefondat apelul reclamantei.
├Än consecin┼ú─â, imobilele au ie┼čit definitiv din patrimoniul statului la data actului de adjudecare, situa┼úie consfin┼úit─â prin decizie irevocabil─â a unei instan┼úe de judecat─â, iar neefectuarea men┼úiunilor ├«n cartea funciar─â nu prezint─â relevan┼ú─â sub aspectul titularului dreptului de proprietate, inculpatul Paraschivoiu Drago┼č Alin dob├óndind aceast─â calitate prin actul de adjudecare.
Ministerul Finanţelor Publice s-a constituit parte civilă în cauză, solicitând repararea prejudiciului, prin restituirea în natură a bunurilor, cu anularea actelor translative de proprietate întocmite cu eludarea legii, iar dacă restituirea în natură nu mai este posibilă, prin plata contravalorii acestor bunuri, determinată prin raportul de expertiză la valoarea de 377.795 euro.
├Än cauz─â s-a instituit sechestru asigur─âtor asupra bunurilor imobile aflate ├«n proprietatea inculpa╚Ťilor Fuia Stelian, State Daniel, Paraschivoiu Drago┼č Alin ┼či Opri┼čan Constantin, precum ┼či asupra sumelor de bani (lei sau valut─â) existente ├«n conturile bancare ale acestora deschise la unit─â╚Ťile bancare din Rom├ónia, ├«n vederea recuper─ârii prejudiciului.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucure┼čti.

Facem precizarea c─â aceast─â etap─â a procesului penal reprezint─â, conform Codului de procedur─â penal─â, finalizarea anchetei penale ┼či trimiterea rechizitoriului la instan┼ú─â spre judecare, situa┼úie care nu poate s─â ├«nfr├óng─â principiul prezum┼úiei de nevinov─â┼úie